Huumori-identiteetti on erilainen eri puolilla Suomea,

näin väittää naurukouluttaja Vesa Karvinen, Leikkimieli Ky:stä.

 Kun kaikki nyt täällä US-blogistanissa painivat ”raskaan sarjan ” aiheillä vaaleja kohti, niin ajattelinkin kevennykseksi näin sunnuntai iltana pistää ”nauru päälle”. Pystymmekö siihen ilman kouluttajaa?

Kouluttajan mukaan, ihminen jolla on heikko itsetunto ei naura niin paljon kuin itsensä hyväksyvä, normaalin itsetunnon omaava ihminen.

Ehkä voisimmekin testata olemmeko ”normaalin itsetunnon ihmisiä”?

Jos palataan huumori identiteettiin, niin kuulemma se on tutkitusti  ”..erilainen eri puolilla Suomea.  Itäsuomessa, Karjalassa ja Savossa huumori on kieroa ja pohjautuu rankkoihin evakkokokemuksiin. Hämäläisiä sanotaan hitaiksi myös huumorinsa suhteen, Pohjanmaalaiset korostavat yritteliäisyyttään ja aktiivisuuttaan ja Satakuntalaisten huumorissa on vahvaa itseironia..

Naisten ja miesten huumorit ovat myös erilaisia ”.naiset nauravat enemmän arkisille asioille, tilannekomiikalle ja sanaleikeille. Miesten huuomri on rankempaa, se käsittelee usein työasioita ja pilkantekojen kohteena on yleensä nainen. Jutut ja vitsit ovat usein myös härskejä..

Nauru käy myös liikunnasta, kunnon kahden  minuutin nauru vastaa 45 minuutin rentoutumista…Nauru on sisäistä hölkkää! Nauru lisää kehon hyvänolon tunnetta ja poistaa stressia. Ei siis ole ihme, että naurun sanotaan lisäävän ikää ..ilo ja huumori ovat elämän työn suuria voimavaroja, muistuttaa naurukouluttaja Vesa Karvinen Leikkimieli Ky:stä.

 Erotetaan tässä nyt kuitenkin se musta huumori, jolla voi loukata ihmistä, pahoittaa mieltä ja sulkea yhteisön ulkopuolelle..Nautitaan nyt positiivisesta huumorista ja alkuun jos katsomme ihan luonnollista naurua ilman kouluttajää. Linkkien takana löytyvät ”naurava ministeri”  ja ”naurava vauva”.

1.     Hans-Rudolf Merz, Swiss Minister, Can’t Stop Laughing During   

2.   www.mankeli.com/huumorivideot/44/    tai  

saranblogi,blogspot,com/../naurava-vauva-2-html 

Mukavaa illanjatkoa! Rentoutuukaan! Nauru pidentää ikää! Nauru !

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu