Pääministeri kannattaa, opetusministeri jarruttaa

venäjänkielen opiskelun kokeilua Itä-Suomessa. Miten käy täällä Itä-Suomessa kuntien kokeilhakemukselle,  jossa esitettiin että ruotsin kielen sijasta voisi opiskella venäjää?

”Keskustelu venäjänkielestä jatkuu”, kirjoittaa UV päätoimittaja Harri Manskinen 2.3.2011 pääkirjoituksessaan, jossa käsittelee tätä asiaa. 

Kokeilulupaa hakee yhdessä Imatran kanssa Lappeenranta, Savonlinna, Mikkeli, Tohmajärvi ja Puumala. 

Tarkoituksena ei ole lopettaa ruotsin kielen opiskelua, vaan muuttaa se kokeiluluontoisesti vaihdoehdoksi venäjälle. 

Opetusministeri Henna Virkkunen (kok,) ilmoitti viime viikolla, ettei ole tukemassa Itä-Suomen kuntien kokeilulupahakemista.  

Ministerin kanta on erikoinen ja ehkä myös hieman asenteellinen. Virkkunen kesksii kyllä ansiokkaasti esteitä asialle  sen sijaan, että pyrkisi viemään alueelle tärkeää asiaa eteenpäin.

Itä-Suomi on monella tapaa rakennemuutosaluetta ja tulee olemaan sitä pitkään. Siksi juuri tämänkaltaisiin kokeiluihin olisi syytä ryhtyä. Kokeilu ei voi olla hintalapultaan kovinkaan runsas, mutta se hyödyntäisi elinkeinoelämän osamista ilman suuria seteleitä vieviä elinkeinoprojekteja. 

Kun nykyinen opetusministeri on huolissaan lasten ja nuorten ruotsin kielen taidoista esimerkiksi virkauran suhteen, pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) ei tätä allekirjoita. Pääministerin mukaan poikkeuksia kielivaatimuksista on ennenkin myönnetty.” 

 

– Miten käy täällä Itä-Suomessa kuntien kokeiluhakemukselle,  jossa esitettiin että ruotsin kielen sijasta voisi opiskella venäjää?  Saattaa eduskuntavaaliehdokkaillekin tulla kysymys esiin, joten keskustelu on vapaa.

Kuka voittaa ”ottelun” pääministeri vai opetusministeri? Kumpi heistä ajattelee kuntien etuja?

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu