Edunvalvoja vai vartija?

Kirsti Timonen Tuusulasta kirjoituksessaan ” Edunvalvoja on paljon vartijana”  (Keski-Uusimaa 7.3.2011) suree sitä, että omainen on heikommassa asemassa kuin edunvalvoja.

-Uskomatonta mutta totta: psykiatrisessa hoidossa virallisen edunvalvojan valtuudet päättää mielenterveyspotilaan hoitopaikasta ylittävät (hoitavan) psykiatrin valtuudet.

Kirjoittaja ihmettelee, että viranhaltijalla, jolla ei ole tiettävästi terveydenhuoltoalan koulutusta, annetaan niin suuret valtuudet määrätä henkilön mielenterveydellisistä syistä määrittelemättömäksi ajaksi lähes suljettuun laitoshoitoon (hoivakotiin), vaikka inhimillisesti ja yhteiskunnallisesti parempi vaihtoehto olisi avohoito, kun siihen on olemassa hyvät mahdollisiidet….Mitään valitusmahdollisuudet a ei voi tapahtuneesta tehdä. Onko asiantuntemuksella/koulutuksella enää mitään merkitystä psykiatrisessa hoidossa? kysyy kirjoituksessaan Timonen. 

– Samaa voin minäkin kysyä viitaten kehitysvammahuoltoon, jossa esim., määrätään kehitysvammaiselle autistiselle täysin puhumattomalle henkilölle edunvalvojaksi kolmen sadan kilometrin päässä oleva henkilö,  jolla on vielä kolmisen sataa muuta valvottavia ja ei autismin alan asiantuntemusta, niin kuin on tehty edesmenneen tyttärenpoikani kohdalla.  

Uskomatonta, mutta totta :  kohdallamme edunvalvoja määrää jopa sen, kenen kanssa puhumaton lapsenlapseni saa pitää yhteyttä, kenet voi  tavata.

Äsken vietin syntymäpäiviä ja olen saanut onnitteluja täällä US-blogisteiltä ja Facebookista,josta kauniit kiitokset kaikille,  mutta lapsenlastani eivät päästäneet luokseni, vaikka oli lähetetty  jopa haastemiehen välityksellä kutsu, johon vastattiin vaikenemalla. 

Olen todella epätoivoinen siitä, että saanko koskaan enää nähdä rakasta lapsenlastani?, josta lupasin edesmenneelle tyttärelleni huolehtia täällä Suomessa Neuvostoliitosta muuttomme jälkeen.  

Minua pyydettiin Suomen Työväenpuolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi Kymen vaalipiirissä. Olen suostunut siihen ja lähettänyt eroamisilmoituksen Perussuomalaisten puoluehallitukselle. 

 Omistan tämän vaalikampanjani kaikille niille kehitysvammaisille, jotka on eristetty ja vieraannutettu omaisistaan  niin kuin myös kaikille niille vanhemmille/omaisille, jotka surevat ja kaipaavat omia kehitysvammaisia perheenjäseniään, joihin yhteys on katkaistu viranomaisten taholta. 

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää  kaikille naisille, jotka piipahtavat lukemaan blogiani. Hymy      

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu