Suomesta venäläis-yritysten portti EU:hun

Suomen pitäisi erikoistua Venäjään liittyviin rahoitustuotteisiin ja venäläisyhtiöiden listaamiseen  Näin Suomesta tulisi erikoistunut markkinapaikka, venäläisyritysten portti EU:n rahoitusmarkkinoille, esittää Pörssisäätiön pääomaryhmä raportissaan. 

Raportissa vaaditaan Suomelle kansallista pääomastrategiaa. Sen rakentamista varten pitää perustaa markkinatoimijoiden ja julkisen vallan yhteinen työryhmä.  

Raportissa asetetaan tavoitteiksi kotitalouksien roolin vahvistaminen, yritysten kasvurahoituksen turvaaminen, yritysten kannustaminen pörssilistautumisiin, sääntelyn selkiyttäminen ja Suomen nostaminen erikoistuneeksi markkinapaikaksi. 

Keinoina tavoitteisiin pääsemiseksi esitetään muun muassa taloustiedon opetuksen lisäämistä peruskoulussa, vähäisten osinkojen verovapautta ja ei-strategisten valtioyhtiöiden listaamista. STT

 

– Edellisessä blogissani ”Viisumivapauteen pitää valmistatua”, ”ennustin”, että viisumivapauden myötä Suomesta voi tulla läpikulkumaa EU:hun.  Nyt  Pörssisäätiön pääomaryhmä vaatii Suomelta kansallista pääomastrategiaa ja halua, että Suomesta tulisi erikoistunut markkinapaikka venäläisyritysten portti EU:n rahoitusmarkkinoille.

Tämäkin taitaa viitata siihen, että ”Suomi-portin” läpi lähtevät ”transiittona” venäläiset yritykset, vaikkei viisumivapauttakaan vielä olisi..?

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu