Onko Suomessa tehty huomaamaton vallankaappaus?

kysytään Suomen Kuvalehden nr12.  25.3 pääkirjoituksessa.

Edellisessä Suomen Kuvalehden numerossa 11 pääministerin valtiosihteerinä 7 vuotta toiminut Risto Volanen kertoi kuinka sotilaat ja poliisi olivat vieneet poliitikoilta valtaa.

Volanen toteaa, että poliittisen johdon osalta on välttämätöntä, että se varmistaa perustuslain mukaiset pääministerin ja hallituksen toimintaedellytykset sekä johtamisjärjestelmän toimivuuden kaikissa olosuhteissa. 

Eikö media ymmärrä puhetta, kun vain Kaleva vaati vastauksia Volasen syytöksiin, kysyy Suomen Kuvalehti.

– Vahvistiko tämä eduskunnan hyväksymä urkinta ja vakoilulakin poliisin valtaa,?Siteeraan Kalevi Kannusta Promerit verkkolehdestä 16.3.2011.

”Viimeisenä istuntopäivänään ”wanha” eduskunta hyväksyi toisessa käsittelyssä kiistanalaisen, kansainvälisen ihmisoikeussopimuksen ja Suomen perustuslain vastaisen vakoilu ja urkintalain, joka kohdistuu Suomen sisäisesti kansalaisyhteiskuntaan, sen yksittäisiin kansalaisiin, myös kansanedustajiin itseensä.

Suomen poliisiylijohtajalle on annettu “valtakunnankanslerin” valtuudet. Valtarakenteiden kehityksen suunta on pelottava. Näin mittavat poliisinvaltuudet ovat vain diktatuurin maissa!

Minun mielestäni tätä lakia kannattaneita uuteen eduskuntaan ehdolla olevia henkilöitä ei pidä sinne valita.”, näin kirjoittaa Kalevi Kannus.

 – Avasin Eduskunnan päätökset sivun, josta seuraavaa tietoa :

Eduskunnan viikko 11. 15.3.2011 mm. päätökset muitten päätöksien joukossa.

Hallituksen esitys esitutkinta- ja pakkokeinolainsäädännön uu­distamiseksi
Hallituksen esitys HE 222/2010 vp, Lakivaliokunnan mietintö LaVM 44/2010 vp
Lakialoite LA 36/2009 vp, 110/2010 vp
Hyväksyttiin

Hallituksen esitys poliisilaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi
Hallituksen esitys HE 224/2010 vp, Hallintovaliokunnan mietintö HaVM 42/2010 vp
Hyväksyttiin  

Promeritista lainattu : ”Lakia vastustaneen EU:n entisen oikeusasiamiehen Jacob Södermanin mukaan siinä on ainakin 7-6 perustuslain vastaista kohtaa. Söderman käytti sekä perjantaina 11.3, että tiistaina 15.3., useita puheenvuoroja kuvaillakseen tämän pakkokeinolain kauhistuttavuutta, mutta hänen viestinsä meni sananmukaisesti kuuroille korville (salihan yleensä tyhjennee kun puheenvuoroja pidetään).

 Mutta se, mikä pani kylmät väreet selkäpiihini, oli se, että lakiehdotuksen käsittelyissä sekä perussuomalaiset, että kristillisdemokraatit äänestivät hallituspuolueiden mukana JAA’ta.

Tästä lakiehdotuksesta on kirjoitettu jonkin verran, mutta sillä ei näköjään ole ollut mitään merkitystä Munamieheen ihastuneelle kansalle ja sen päätöksentekijöille.

Poliisilaitos siis muutetaan suorastaan lainsäätäjän päätöksellä Natsi-Saksan Gestapon, DDR:n STASIn ja Neuvostoliiton KGB:n kaltaiseksi vakoilu- ja ilmiantokoneistoksi yhteistyössä muiden viranomaisten ja teleoperaattorien kanssa. Puhelinyhtiötkin velvoitetaan antamaan pyydettäessä apua mm. erilaisten vakoiluohjelmien salaiseen asentamiseen verkon yli yksittäisten tietokoneen käyttäjien koneisiin. 

Täydellä syyllä voi kyllä kyseenalaistaa koko kammottavan lain lainmukaisuuden: Kahdestasadasta kansanedustajasta n. 70 oli poissa kaikissa perjantain 11.3 äänestyksissä. Viimeisen äänestyksen luvut olivat 86 JAA, 42 EI, 71 poissa. Tiistain 15.3. äänestyksissäkin oli 31 kansanedustajista poissa ja lakiin tuli vain pieniä muutosviilauksia, joilla ei ollut mitään merkitystä sen kammottavaa ydintä ajatellen.

Onko tällainen olemassaolevaa perustuslakia ja ihmisoikeussopimuksia rikkova laki säädetty edes laillisessa lainsäätämisjärjestyksessä? Ja vaikka olisikin, niin onko tällaista lakia vastustava kansalaismielipide väärässä kun se edellyttää moraalisessa mielessä, että koko eduskunta olisi edes paikalla näin vakavia yksityisyydensuojaa loukkaavien pakkokeinojen voimaansaattamisesta päätettäessä?

Tämä laki ei ole ihmisiltä tullut eikä ihmisten toivoma vaan pelkästään viranomaisten harjoittamaa kansalaiset lannistavaa valvontaa ja viranomaispelkoa lisäävä vallanotto yli ihmisten yksityiselämän.”

Lainsäätämisprosessiin pääsee täältä:  

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/vex3000.sh?TUNNISTE=HE+222/20

 

– Me kehitysvammaisten vanhemmat ja omaiset taistellaan siitä, että saisimme kehitysvammalaista pakkokeinopykälä 42§ pois, joka on peräisiin vuodesta 1977, koska se antaa laitoksissa työskeneleville vapaat kädet käyttää rajattomasti pakkokeinoja kehitysvammaisilla ja ei vastaa Perustuslakia.

Ihmettelyä herättää nyt tilanne, jossa pakkokeinolainsäädäntö uudistetaan yhteiskunnassa..lieneekö se vanha ollut liian löysä kansalaisia kohtaan?

 

 

 

 

 

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu