Kustantaako yhteiskunta mökin mummolle taksikyydin äänestyspaikalle?

Laina Mutanen  jättää ensimmäisen kerran äänestämättä. Syynä on se, että yhteiskunta ei enää kustanna mökinmummolle taksikyytejä.  ”Pitäkää huolta syrjäseutujen vanhuksista” otsikolla kirjoittaa Iltalehti ( 28.3.2011. Timo Kiiski).

Laina on 83 vuotias ja pärjää vielä yksin, laittaa ruokansa ja pesee pyykkinsä, mutta äänestyspaikka sijaitse 13 kilometrin päässä ja kun taksimatkaa Laina Mutaselle ei kustanneta, niin tämän vuoksi Laina jättää todennäköisesti äänestämättä.

Kunta kustantaa syrjäseutujen vanhuksille neljä yhdensuuntaista taksimatkaa kuukaudessa.- Minulle ei kustanneta enää sitäkään, kun on pieniä säästöjä. Pyysivät tiliotteen nähtäväksi. Ja vaikkapa saisin nuo taksisetelit, ne tulisi käytettyä jo kahdella edestakaisella reissulla. Linja-autokyytiin pitäisi hypätä ennen aamukahdeksaa ja Outokummussa pitäisi odotella paluukyytiä iltapäivään, se on aika raskasta tämän ikäiselle, Laina sanoo.

Laina on asunut samassa mökissä  jo vuodesta 1952. Hän jäi leskeksi ja kolmen lapsen yksinhuoltajaksi vuonna 1968. Laina elää 800 euron leskeneläkkeen turvin, sillä pitää maksaa kaikki.

-Sen verran olen säästöön saanut, että lapset saavat minut sitten myöhemmin hautaan niillä varoilla, kertoo Laina.”, näin kirjoittaa Iltalehti. 

– Kuinka monta syrjäseudun mökinmummoa tai pappaa jättää äänestämättä, jos eivät pääse äänestyspaikalle ja yhteiskunta ei kustanna taksimatkoja? Eikö mökinmummoille  ja papoille ole kerrottu, kotiäänestysmahdollisuudesta?

Jos mökin mummo ei ole toimentuloasiakas, niin onko viranomaisilla oikeus tarkistaa tiliote vanhukselta, vai onko sosiaalihuoltolain perustella myönnetty kuljetuspalvelu tulosidonnainen?

 Tule juttelemaan vammaisten, vanhusten ja omaishoitajien tilanteesta 2.4., Imatran Kävelykadun Koskenparralle Uutisvuoksen vaaliriehaan. klo 11-14.

Äänestä Viola Heistonen Nro 6 eduskuntaan. Suomen Työväenpuolue, Kymen vaalipiiri.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu