Omaishoitajakin on oikeutettu kotiäänestykseen,

kirjoittaa Uutisvuoksi ( 6.3.2011. Annina Meuronen).Nyt myös omaishoitajat voivat tietyin ehdoin äänestää kotona samaanaikaan kuin hoidettava. 

Henkilöt, joiden kyky liikkua tai toimia on rajoittunut, eivätkä he pääse äänestys-tai ennakko-äänestyspaikalle ilman kohtuuttomia vaikeuksia, ovat oikeutettuja kotiäänestykseen. 

Nyt ensimmäistä kertaa myös tällaisen henkilön  kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja on oikeutettu kotiäänestykseen. Samassa taloudessa asumisen lisäksi toinen kriteeri omaishoitajan kotiäänestykselle on, että tämä on äänioikeutettu samassa kunnassa kuin hoidettava ja että tämä on tehnyt kunnan kanssa omaishoitosopimuksen.” 

 ”Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös kotiäänestäjän kanssa samassa taloudessa asuva omaishoidosta annetussa laissa ( 937/2005) tarkoitettu omaishoitaja. Omaishoitajan äänestämisestä on ilmoitettava kunnan keskusvaalilautakunnalle samalla. 

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa kotiäänestykseen ilmoittautumisen määräaika on tiistai 5.4.2011 ennen kello 16.  Lähde :http://www.vaalit.fi/53108.htm

– Onhan tämäkin hieman helpotusta omaishoitajille ja varmaan säästää kustannuksiakin, koska omaishoitajan lähteminen äänestämään vaati yhteskunnalta siiksi ajaksi palkattua hoitajaa. 

Omaishoitajien työpanos on tärkeä osa vanhusten- ja vammaistenhoidossa ja vaihtoehto laitoshoidolle ja asumispalveluille.
Vanhusten ja vammaisten omaisten ja omaishoitajien osaamista ja työtä pitäisi paremmin arvostaa yhteiskunnassa.

Omaishoitajien asemaa pitää parantaa siirtämällä heidän palkkauksensa kelalle, jolloin saadaan yhdenmukaiset palkkauskriteetit koko maahan.

Tule juttelemaan vammaisten vanhusten ja omaishoitajien tilanteesta lauantaina 2.4. klo 11-14 Koskenparralle Uutisvuoksen vaaliriehaan. Äänestä Viola Heistonen eduskuntaan. nro 6.Suomen työväenpuolue. STP

 

 

 

 

 

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu