Laittomasti maassa oleskelevien ulkomaalaisten työhönottoa pyritään estämään lainmuutoksilla

Sisäasiainministeriö. Tiedotteet 31.3.2011.

Sisäasiainministeriö on tänään (31.3.,) lähettänyt lausunnolle lainmuutosesityksen, joka perustuu EU:n työnantajasanktiodirektiiviin. Esitys on valmisteltu yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön, oikeusministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Direktiivin tavoitteena on kieltää laittomasti maassa oleskelevien työhönotto ja näin estää laitonta maahanmuuttoa. Keskeisin esitetty muutos tulisi työsopimuslakiin, jossa määrättäisiin erityinen seuraamusmaksu sellaiselle työnantajalle, joka palkkaa laittomasti maassa oleskelevan kolmannen maan kansalaisen.

Lisäksi lisättäisiin ulkomaalaislakiin säännökset oleskeluluvan myöntämisestä sellaiselle laittomasti työskennelleelle kolmannen maan kansalaiselle, jonka tapaukseen liittyy erityistä hyväksikäyttöä tai joka on alaikäinen. Nämä säännökset olisivat samankaltaisia kuin ihmiskaupan uhreja koskevat säännökset.

Lisäksi muutettaisiin lähetetyistä työntekijöistä annettua lakia, sakon täytäntöönpanosta annettua lakia sekä työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta annettua lakia.

Lausuntoja on pyydetty muilta ministeriöiltä, viranomaisilta ja järjestöiltä 13.5.2011 mennessä. Direktiivi tulisi kansallisesti panna täytäntöön 20.7.2011 mennessä.

Lausunnolle lähtenyt esitysluonnos on saatavilla verkkosivulta: www.intermin.fi/suomi/tyonantajasanktiodirektiivi

Lisätietoja: ylitarkastaja Tero Mikkola, 071 878 8617

 

– Eli lainmuutosesitys perustuu EU:n työnantajasanktiodirektiiviin. Miten ihmeessä EU jaksaa perehtyä joka eu-maan asioihiin vai jäkeeleko se samanlaisia joukko-sanktiodirektiivejä samaan aikaan joka eu-maahan? 

Ehkä tämä sisäasiainministeriön tiedote lainmuutoksesta kiinnostaa joitakin puheenvuoron kirjoittajia, joten laitoin sen tänne.

– Äänestä Viola Heistonen eduskuntan. nro 6. STP (Suomen Työväenpuolue),Kymen vaalipiiri.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu