Lapsivaltuutettu turvaisi lapsen suhteet sukuun erotilanteissa.
Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula esittää (STT:n mukaan), että lapsen yhteydet sukuun ja isovanhempiin pitää turvata myös avioeroissa. Aula vaatii, että hallitus ottaa asian hallitusohjelmaan, lasten huoltoa ja tapaamisoikeutta kosekva laki pitää uudistaa. Samalla tulisi selvittää, miten lapsi voi itse määritellä läheisiään ja pitää yhteyttä heihin.
Toisen vanhemman vieraannuttaessa lasta toisesta vanhemmasta, lapsi helposti omaksuu lähivanhemman mielipiteet ja alkaa vieroksua toista vanhempaa ja hänen sukuaan.
Aula vaatii myös ammattilaisten toimintatapojen muokkaamista ja osaamisen parantamista.
– Hallitusohjelmaan tulisi saada myös vammaispalvelulakiin vaatimus yhteistyöstä myös aikuisten kehitysvammaisten omaisten kanssa. Kehitysvammaisten aikuisten, jotka usein ovat lapsen tasolla,erottaminen ja vieraannuttaminen omaisistaan on henkistä kidutusta ja se ehdottomasti pitäisi kriminalisoida.
Brasilia taitaa olla ensimmäisiä valtioita, joka kriminalisoi lasten vieraannuttamisen vanhemmista ja isovanhemmista.
EIT on tehnyt vieraannuttamisesta päätöksiä, myös vammaisten viranomaisvieraannuttamisesta.
Äänestä Viola Heistonen eduskuntaan, nro 6. STP ( Suomen Työväenpuolue), Kymen vaalipiiri. www.elisanet.fi/viola.heistonen.
Perheasiat ovat niin monimutkaisia että lapsen kannalta usein yhden lain säätäminen poistaa ehkä yhden ongelman mutta samalla aiheuttaa kaksi uutta. PAS eli Parental Alientation Syndrome toki tulisi Suomessa ottaa yhdeksi kriteeriksi erotapauksissa huoltajuudesta ja muusta päätettäessä, mutta juristeria ja oikeudenkäynnit joissa yleensä vähän ulkopuolisia ja puolueettomia todistajia/todisteita, eivät ole helppoja. Yleensä joa selviä todisteita ei ole, pannaan riita puoliksi huomioimatta sitä, että toinen osapuoli saattaisi puhua kokonaan totta ja toinen taas valehdella niin että korvat heiluu.
Totta, että lapsilla pitää olla oikeus isovanhempiin heti toissijaisena (huom. toissijaisena) oikeuden vanhempiin jälkeen. Pitää myös ottaa huomioon, että lapsen etujen vastaisesti toimiminen voi vaikuttaa isovanhemman mahdollisuuksiin nähdä lapsensa lasta, ja aivan perustellusti. Jos isovanhemman toiminta ei ole lapsen etujen mukaista, ei välttämättä ole lapsen kannalta hyväksi pitää yllä (kiinteää) yhteyttä isovanhempaan. Sama toki pätee vanhempaankin. Jos vanhempi toistuvasti toimii lapsen etuja vastaan, eritoten suhteessa toiseen vanhempaan, tulisi se ottaa äärimmäisen raskauttavana asianhaarana huomioon. Näin ei valitettavasti nykyisessä oikeuskäytännössä ole. Lisäksi oikeuslaitokset ja sosiaalitoimi on infestoitu enimmäkseen naispuolisilla, huoltajuuskiistoissa ehdoitta samansukupuolisen vanhemman puolelle menevillä virkamiehillä, jotka pitäisi saattaa virkarikoksesta syytteeseen ja erottaa sen sijaan että antaisi näille oikeuden harrastaa valikoivaa vallankäyttöä veronmaksajien rahoilla ja lasten tulevaisuuden kustannuksella.
Ilmoita asiaton viesti
Aki Pulli > ” …jotka pitäisi saattaa virkarikoksesta syytteeseen ja erottaa sen sijaan että antaisi näille oikeuden harrastaa valikoivaa vallankäyttöä veronmaksajien rahoilla ja lasten tulevaisuuden kustannuksella.”,
– ei ”virkamiestä” saa koskaan vastuuseen, koska koko virkakoneisto tukee ja suojelee toisiaan..linkitän tähän kirjoitukseni puheenvuorossa aiheesta:
http://viovio.blogit.uusisuomi.fi/2010/06/30/vasta…
Ilmoita asiaton viesti
Sosiaalipuolen työntekijärekisterin (vrt terveydenhuollon julkiterhikki) saaminen paljastaisi kuinka paljon sosiaalialalla työskentelee epäpäteviä tai valesossuja sosiaalityöntekijöiden ja ohjaajien nimikkeillä,
Hesarin mielipidesivulla eräs ensimmäisen vuoden sosiaalihuollon aineiden opiskelija kirjoitti kuinka heillä on työllisyys turvattu jo ensimmäisestä vuodesta lähtien, samoin ammattikorkeassa opiskelevilla. Kirjoitus tietysti vaiettiin.
Sosiaalitoimessa nämä erilaiset opiskelijat saavat vain kyltin sosiaalityöntekijä rintaansa ja täudestä menee.
Silloin ei ole mikään ihme, että lastensuojelussa päätöksiään tekevät parikymppiset opiskelijat asettuvat aina sen parhaiten asiansa esittävän puolelle.
Heille ei jää mitään vastuuta, kun tulevat ja menevät….
Vastaava tilanne on kehitysvammahuollossa, erilaisissa palvelukodeissa ja laitoksissa työskentelevien koulutuksia ei pysty tarkistamaan rekisterin puuttumisen vuoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Taistelu jatkuu, mutta horisonttia ei näy! En ole vieläkään saanut tavata lapsenlastani. Olen luonut nettiradio-linjan ”Radioviola.net”ja yritän sen kautta vielä vaikuttaa, mutta tuntuu, että korruptioituneen virkakoneiston betoniseinän läpi ei pääse millään! mitä lienee niin salattavaa toimintakeskuksessa, jossa lapsenlapseni asuu, että pitää isolla virkamiesten joukolla seisoa isoäitiä vastaan.
Halutessanne, voitte kurkistaa ”radioviola” sivuilleni :
http://www.radioviola.net/aeaenestae-minua—vaali…
http://www.radioviola.net/aeaenestae-minua—vaali…
Ilmoita asiaton viesti