Moskovan suurlähettiläs : pitkät viisumit korvaavat viisumivapauden

otsikolla kirjoittaa Uutisvuoksen päätoimittaja Harri Manskinen (UV 7.4.2011).

Suomen Moskovan suurlähettiläs Matti Anttonen sanoo, että viisumivapaus voidaan korvata vielä jonkin aikaa pitkien viisumien avulla. Hän muistuttaa, että viisumivapaus on viime kädessä EU:n komission ja Venäjän välinen asia, vaikka asiasta on päästävä yksimielisyyteen myös EU:n sisällä.

– Viisumivapauden tehtävä prosessi on edennyt jo pitkälle ja tavoite on selvä. Ennen viisumivapauteen siirtymistä ihmisten liikkuvuuttä Suomen ja Venäjän välillä voidaan edistää niin, että ihmiset saavat pitkäaikaisia viisumeita. Eivät passitkaan ole voimassa ikuisesti, muistuttaa Etelä-Karjalassa vierailulla oleva Anttonen… 

Imatran seudun matkailuyrityksille suurlähettiläs Anttosella on iloista kerrottava jo tulevaksi kesäksi.  – Näyttää aika hyvältä. Talvimatkailu oli jo ennätyksellistä ja kesä näyttää samalta…Etelä-Karjalassa katseet kantavat usein Pietariin saakka, mutta vuosikaudet Moskovassa työskennellyt suurlähettiläs Anttonen muistuttaa, että Moskovan alueella asuu noin 20 miljoonaa ihmistä.

 -Kun Moskovan ja Pietarin välille saadaan moottoritie, se vaan lisää kinnostusta. Se tarkoittaa vajan yhdeksän tunnin automatkaa Moskovasta Suomeen ja venäläisittäin se ei ole pitkä matka..”, näin siis UV-lehdestä.

 

 Siis Pietariin kulkee jo Allegro-juna ja Venäjällä on intressi kehittää Imatran ja Svetogorskin rautatieyhteys kansainväliseksi,  joten tuntuu siltä, että aika pian tulee olemaan maitten välinen tiivis yhteys. Pitkäaikaiset viisumit liikemiehille olisikin varmaan hyvä ratkaisu.

Suurlähettiläs sanoo, että ilman viisumivapauttakin Suomessa ja Venäjällä on valmistauduttava liikennemäärien suureen kasvuun..

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu