Valesosiaalityöntekijät ja palvelukotien valesosiaaliohjaajat rekisterin kautta julki!

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattiliitto Talentia vaatii sosiaali- ja terveydendenhuollon ammattien valvonnan yhtenäistämistä. Valesossun voisi tulevaisuudessa siis paljastaa samalla tavalla kuin valelääkärin.

Syksyllä 2010 vammaisten omaiset esittivät ministeri Risikolle Keravalla terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriä Julkiterhikkiä vastaavaa rekisteriä myös sosiaalialan ammattilaisille, samalla kun esittivät Lex Sarah eli työntekijoiden ilmoitusvelvollisuutta havaitsemistaan väärinkäytöksistä. Ministeri suhtautui asiaan myönteisesti ja Ilkka lehden 4.1.2011 (Ilta-Sanomat) haastattelussa ministeri kertoikin, että sosiaalipuolelle tarvitaan työntekijärekisteri.

Vanhuslakiinkin Risikko esitti työntekijöiden ilmoitusvelvollisuutta. Meidän vammaisten omaisten mielestä sama ilmoitusvelvollisuus pitäisi saada myös vammaisten asumispalveluihin ja päivähoitoon.

Talentian mukaan sosiaalan ammattilaisten rekisteri selkeyttäisi tilannetta alalla, jossa kuntien, kuntayhtymien ja valtion ohella palveluja tuottavat yhä enemmän myös yksityiset yritykset.  Näiden yksityisten palvelukotien valvonta on kaikkein vaikeinta, jos ne sulkevat porttinsa ja ovensa  omaisilta.

Uudenmaan vaalipiiristä 13 kansanedustajaehdokasta (8 eri puolueesta ) vaativat  vammaisten ihmisoikeuksiin parannuksia esittämällä vetoomuksen hallitusohjelmaan, jossa vaaditaan myös  sosiaalialantyöntekijöiden rekisteriä  ja Lex Sarah tapaista työntekijöiden ilmoitusvelvollisuutta.
Hallitusohjelmaan tuleekin vaatia sosiaalialan ammattilaisten rekisterin perustamista.

 

Äänestä Viola Heistonen eduskuntaan, nro 6.STP (Suomen Työväenpuolue), Kymen vaalipiiri.

http://www.radioviola.net/aeaenestae-minua—vaalisivut/edustajanne-parlamenttiin

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu