Viisumivapaus ei saa Imatran seudulla kannatusta,

näin kirjoittaa UV (14.4.2011 Tiina Räikkönen).Uutisvuoksen ja maakuntalehden yhteiselle vaalikoneelle vastanneet imatralaiset, ruokolahtelaiset ja rautjärveläiset katsovat, ettei Suomen ja Venäjän välistä viisumivapautta tulisi toteuttaa lähivuosina.

Viisumivapauden toteuttamisesta lähivuosina oli erimieltä Imatralla 72 prosenttia vaalikoneelle vastaneista. Rukolahdella 75 prosenttia ja Rautjärvellä 70 prosenttia vastajista. 

Vaalikoneella kysytään myös äänestäjien ja ehdokkaiden kantaa siihen, tulisiko maan myynti Eu:n ulkopuolisille kansalaisille ja yhtiöille kieltää.

Vaalikonetta käyttäneistä imatralaisista 64 prosenttia on kiellon kannalla, ruokolahtelaisista 68 ja rautjärveläisistä 60 prosenttia.

Kymen alueen eduskuntavaaliehdokkaista  puolet on vaalikoneen vastausten mukaan sitä mieltä, että maan myynti EU:n ulkopuolisille tulisi kieltää.

 

 Mielestäni ei nyt virallisesti pysty kieltämään maanmyyntiä venäläisille, koska Suomi on allekirjoittanut EU:n myönteisenn sopimuksen siihen, joten jokainen suomalainen ”maanmyyjä” itse voi päättää myykö hän vai ei myy maata venäläisille tai muille ei EU:n kansalaisille. Ei ostajat mielestäni ole syypää jos tarjontaa on, joten tässä asiassa on kaksi puolia mitalilla. Ja varmankin raha ratkaisee.. 

Selkeä kanta näillä kulmilla myös viisumivapauteen. Joten näillä näkymiin venäläisillä ei saisi olla paljonkaan ajatuksia vapaasti liikkua tänne päin, mutta kuitenkin, asiat näkyvät kehittyvän kovaa vauhtia korkeatasoisten virkamiesten kesken… Äsken (7.4.20011 kertoi UV) Imatralla vieraili Suomen Moskovan suurlähettiläs Matti Anttonen, joka sanoi, että ”..Viisumivapauteen tehtävä prosessi on edennyt jo pitkälle ja tavoite on selvä.. Hän muistuttaa, että viisumivapaus on viime kädessä EU:n komission ja Venäjän välinen asia, vaikka asiasta on päästävä yksimielisyyteen myös EU:sisällä…Ennen viisumivapauteen siirtymistä ihmisten liikkuvuutta Suomen ja Venäjän välillä voidaan edistää niin, että ihmiset saavat pitkäaikaisia viisumeia, toteaa suurlähettiläs.

11.4.2011 ( UV kertoi) Imatralla vieraili Venäjän Federation rajanylityspaikkojen  Rosgranitsan «Росграница» pääjohtaja Dmitri Bezdelov, joka tutustui Imatran ja Svetogorskin välisen rajan toimintaan, koska rajanylityspaikan kehittäminen on tärkeä sen muuttuessa kansainväliseen tavaraliikenteen  ylityspaikaaksi, joten asiat kehittyy.. ja elämä vie…mutta mihin suuntaan?

 

p:s Äänestä Viola Heistonen eduskuntaan, NRO 6. Kymen vaalipiiri, STP ( Suomrn Työväenpuolue).

http://www.radioviola.net/aeaenestae-minua—vaalisivut/edustajanne-parlamenttiin 

http://www.radioviola.net/aeaenestae-minua—vaalisivut/karjalan-tytto

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu