Берегите мужчин! Pitäkää huolta miehistä!

Tilastokeskuksen kertomuksen mukaan viime vuonna kuolleisuus oli poikkeuksellisen suuri, erityisesti miehillä.  Miehillä kuolleisuus oli yhtä suuri vuonna 1929, jos ei oteta huomioon sotavuosia. 

Kuolleiden määrä,  molemmat sukupuolet mukaan lukien, oli suurin seItsemääntoista vuoteen. Kuolleita oli  50 900, joista miehiä oli pari sataa enemmän kuin naisia. 

Kuolemia oli tuhat enemmän kuin edellisvuonna. Luku kasvoi miehillä 390 ja naisilla 610 hengellä.

Ensimmäisenä vuotenaan kuolleita oli erityisen vähän, 140 lasta. Viime vuoden 2010 imeväiskuolleiden määrä on alhaisin itsenäisyyden aikana. Imeväiskuolleiden määrä tuhatta syntynyttä lasta kohti oli 2,3.

Kuolemia oli eniten joulukuussa, toiseksi eniten tammikuussa. Heinäkuun ja elokuun kuolemien määrät olivat viime vuonna suurimmat määrät sotien jälkeen. 

Miten sitten syntyvyys ? STT tietää kertoa, että ”Syntyvyys  on kohonnut jo kahdeksana perättäisenä vuonna. Suomessa syntyi viime vuonna hieman alle 61 000 lasta, mikä on 550 lasta enemmän kuin edellisvuonna.

Ulkomaalaista syntyperää olevien äitien osuus synnyttäjistä on tasaisestI kasvannut. Viime vuonna heitä oli yhdeksän prosenttia, parisenkymmentä vuotta  sitten vain kaki prosenttia. 

Viime vuoden hedelmällisyyden vallitessa nainen synnyttäisi keskimäärin 1.87 lasta. Se on alle väestön uusiutumistason, joka on noin 2,1 lasta naista kohden. 

Suhteellisen eniten lapsia syntyi neljässä Pohjanmaan maakunnassa, joissa ainoina maakuntien syntyvyys oli väestön uusiutumistason yläpuolella.

Alhaisiin luku on Uuudellamaalla, 1,70 lasta naista kohden.-STT

 

 – On surullista,että ensimmäisenä vuotenaan kuolee 140 lasta  ja sitä pitetään ”erityisen vähänä”..? Mielestäni se on aika paljon.

Ei  yksin Pohjanmaan naiset pysty pitämään huolta siitä, että syntyvyys kattaisi väestön uusiutumistason, jos muut ja erityisesti Uudenmaan naiset ei ryhdy ”toimiin”.  

Miksi lasten kuolleisuus on niinkin korkea ja syntyvyys  alhainen maailman parhassa maassa Suomessa?

 Onko kyse huonosta terveydenhuollosta, jonka pitäisi olla huippuluokkaa vai onko  neuvoloiden ohjauksentaso laskenut ?

 Onko koko järjestelmä niin epävarma, ettei ryhdytä synnyttämään (hankkimaan) lapsia tulevaisuuden  epävarmuuden takia?

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu