Neuvottelukunta Etnon järjestöhaku on käynnissä 27.5.2011 asti

Sisäasiainministeriön tiedotteet. 19.4.2011.

Valtioneuvosto asettaa Etnisten suhteiden neuvottelukunnan (ETNO) tulevana syksynä viidennelle kaudelle vuosiksi 2011–2015. Sisäministeriön yhteydessä toimivaan neuvottelukuntaan voivat hakea jäseniksi yhteisöt, jotka edustavat maahanmuuttajia, etnisiä vähemmistöjä ja/tai yhteisöjä. Järjestöt voivat hakea jäseneksi koko Suomen kattavaan valtakunnalliseen ETNO neuvottelukuntaan ja seitsemään alueelliseen neuvottelukuntaan. Infotilaisuus järjestöille pidetään Helsingissä 4.5.2011.

ETNO osallistuu maahanmuuttopolitiikan kehittämiseen 

ETNO osallistuu aktiivisesti maahanmuuttopolitiikkaa koskevaan kehittämistyöhön. Neuvottelukunta avustaa ministeriöitä politiikkaan sekä etniseen yhdenvertaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. ETNO toimii verkostoituneesti ja edistää vuorovaikutusta ministeriöiden, kansalaisjärjestöjen, puolueiden sekä maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen välillä. Neuvottelukuntaan kuuluu edustajia edellä mainituista tahoista sekä Kuntaliitosta ja keskeisistä työmarkkinajärjestöistä. 

Neuvottelukunta edistää myös maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen osallistumismahdollisuuksia ja järjestötoimintaa. ETNO osallistuu julkiseen keskustelun ja tiedottaa maahanmuuttopolitiikasta, etnisen yhdenvertaisuuden tavoitteesta ja etnisestä monimuotoisuudesta yhteiskunnan voimavarana.

 

Seitsemän alueellista neuvottelukuntaa 

ETNOn toiminta koostuu tulevalla kaudella valtakunnallisesta sekä seitsemästä alueellisesta neuvottelukunnasta. Valtakunnallinen ETNO toimii sisäasiainministeriön yhteydessä ja sen tehtävänä on edistää hyviä etnisiä suhteita koko Suomen alueella. Seitsemän alueellisen neuvottelukunnan tehtävänä on toimia alue- ja paikallistasolla eri tahoja yhdistävänä aloitteellisena asiantuntija-, yhteistyö- ja vuoropuheluelimenä.

 

Alueellisten neuvottelukuntien työtä koordinoidaan ELY-keskuksissa ja alueet jakautuvat seuraavasti:
– Etelä-Suomen ETNO (Uusimaa, Häme ja Kaakkois-Suomi)
– Pirkanmaan ja Keski-Suomen ETNO 
– Länsi-Suomen ETNO (Varsinais-Suomi ja Satakunta)
– Itä-Suomen ETNO (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo)
– Pohjanmaan ETNO (Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa)
– Pohjois-Suomen ETNO (Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu)
– Lapin ETNO  

ETNO neuvottelukuntaan voivat hakea jäseniksi maahanmuuttajien tai etnisten vähemmistöjen rekisteröidyt yhdistykset. Hakemuksia voivat tehdä myös muut rekisteröidyt yhteisöt, kuten uskonnolliset yhdyskunnat. Hakemuksia toivotaan myös sellaisilta monikulttuurisilta yhdistyksiltä, joissa suomalaisten lisäksi toimii useita maahanmuuttajia.  

Hakijana voi olla myös yhdistysten yhteenliittymä eli useampi yhdistys yhdessä. Vähintään yhden hakijayhdistyksen tulee olla rekisteröitynyt, muut voivat olla epävirallisempiakin yhteisöjä.  

ETNOn infotilaisuus järjestöille Helsingissä 4.5.2011 

Valtakunnallisen ETNOn ja Etelä-Suomen ETNOn infotilaisuus kiinnostuneille yhdistyksille järjestetään keskiviikkona 4.5.2011 klo 15-18.00 Helsingissä, sisäasiainministeriössä (Vuorikatu 20a, kokoushuone Leijona & Miekka).  

Ilmoittautumiset 2.5. klo 16.00 mennessä etno(@)intermin.fi

Lisätiedot hakuprosessista ja hakulomakkeet (ruotsinkieliset lomakkeet julkaistaan sivuilla myöhemmin): http://www.intermin.fi/suomi/jarjestohaku_2011

Etnon kotisivut: www.intermin.fi/etno  

ETNOn sihteeristö sisäasiainministeriössä: Peter Kariuki, p. 071 878 8677, Nina Suorsa, p.071 878 8644, etno@intermin.fi

– Pidän tärkeänä Etnisten suhteiden neuvottelukunnan toimintaa, joka edistää hyviä etnisiä suhteita koko Suomen maan alueella ja myös edistää  maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen osallistumismahdollisuuksia ja järjestötoimintaa, joten laitoin tiedotteen tänne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu