Onko Suomi möhlinyt viisumikysymyksessä?
Ainakin sitä mieltä on Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivinen. Asiasta kertoi UV 16.4.2011 päätoimittaja Harri Manskisen kirjoituksen mukaan otsikolla ” Venäjällä suuret ratkaisut ovat vielä tekemättä” . Suuret tulevaisuuden ratkaisut antavat edelleen odottaa Venäjällä, näin sanoo Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivinen. Keskeistä on, miten energiariippuvainen talous modernisoituu ja millä tavoin poliittinen järjestelmä uudistuu… – Venäjällä puuttuu edelleen oikea oppositio ja kansalaistoiminta, Ay-liikettä ei ole. Nyt demokratia on ylhäältä ohjattua. Merkkejä kansalaisyhteiskunnan vahvistumisesta toki on.. – Myös hyvinvointimalli puuttuu. Neuvostoliiton jälkeen uutta hyvinvointivaltiota ei ole kyetty rakentamaan.Tämä näky muun muassa Venäjän väestökehityksessä. Syntyvyys on alhaista ja kuolleisuusluvut ovat jopa kehitysmaiden luokkaa… Imatralla Paasikivi-seuran vieraana luennoinut Kivinen sanoo, että vasta näiden suurten ratkaisujen jälkeen Venäjän tulevaa kehitystä voi arvioida tarkemmin… ..Suomessa on vaalien alla puhuttu paljon viisumivapaudesta. Asia puhuttaa erityisesti Kaakkois-Suomessa ja kansalaisten piiriissä viisumIvapauteen ei suhtauduta kovin myönteisesti. Vaikka kansalaiset kannattavat vIisumipakkoa, Kivinen ei jaa pisteitä päättäjille. – Kun Venäjä otti asian esille, Suomi möhläsi. Olisimme voineet sitoutua yhteiseen tavoitteeseen viisumivapaudesta ja ostaa sillä vastineeksi jotain meille tärkeää. Kaikki muut ovat jo sen puolesta liputtaneet ja me tulimme viimeisenä. – Viisumivapauden järjestämisessä on varmasti ongelmia, se on selvä, mutta asialla olisi heti pitänyt osata tehdä politiikkaa Venäjän kanssa. Venäjällä oli odotuksia asian suhteen, viime aikoina vähän vähemmän…”, Siis tätä mieltä on Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivinen viisumivapaudesta, jolla on varmaan paljon enemmän tietoa asiasta miten tämä prosessi etenee kuin meillä tavallisilla kansalaisilla.Ja hänen mielestään tässä tapauksessa Suomen johto ei osaanut tehdä politikkaa Venäjän kanssa. Blogisti haluaakin kysyä, eIkö Suomi ole vielä oppinut tekemään politiikkaa Venäjän kanssa näinkin pitkän historiallisen jakson jälkeen.? Ja kun isonaapuri otti asian ensimmäisenä esille? Eikö Suomessa olisi kannattanut yhdessä Aleksanteri-insituutin johtajan ja muiden Venäjä-asiatuntijoiden kanssa pohtia viisumivapauden tärkeyttä ja hyödyllisyyttä?
”eikö Suomi ole vielä oppinut tekemään politiikkaa Venäjän kanssa näinkin pitkän historiallisen jakson jälkeen?”
– Siltä näyttää. Eduskuntavaaleissa ei Venäjä-suhteista puhuttu lainkaan. Entisessä eduskunnassa oli yksi ainoa venäjää taitava ministeri. Kysymys on myös kulttuurin tuntemuksesta, josta Sinäkin Viola kirjoitat paljon.
Viisumivapaus olisi etu kenelle tahansa suomalaiselle. Olisi mukava vain hypätä junaan ja painella Pietariin, kun siltä tuntuu.
Suomen Työväen Puolue, jossa Bäckman heiluu 36 äänellä eduskuntaan, ei ole kylläkään edistänyt kansojen välistä yhteisymmärrystä. Luultavasti hänen taitonsa mustamaalata tämän maan asioita on vaikeuttanut yleensäkin myönteistä suhtautumista Venäjään.
Ilmoita asiaton viesti
Suuria ratkaisuja odotellaan, NEUVOSTOLIITON malliin. Ent. Neuvostoliitossa, IVYssä ja edelleen uusVenäjällä on vielä niin paljon alistettuja ja suorastaan orjuutettuja kansoja, että merkittävää hajoamista on odotettavissa.
Isonaapuri ottaa tietysti ne asiat esille, mistä sille on hyötyä, alkaen aikoinaan kohtuuttomista sotakorvvauksista.
Suomi voisi ottaa esille NYT sen asian, mikä on ”ystävällisiä ja hyviä” naapuruussuhteita kaihertanut jo reilun 50 vuotta.
Teeskentely ystävyydestä voidaan heti KARJALAN palauttamisen jälkeen lopettaa. Ja siirtyä aidolle tasolle, niiden naapurimaiden kanssa, mitkä sitten Venäjän hajoamisen jälkeen itärajan taakse muodostuvatkin.
Ilmoita asiaton viesti
Se avarakatseinen > ” Suomi voisi ottaa esille NYT sen asian, mikä on ”ystävällisiä ja hyviä” naapuruussuhteita kaihertanut jo reilun 50 vuotta.”,
– miksi Suomi ei ota sitten?
Ilmoita asiaton viesti
Marja Saraskari> ”Eduskuntavaaleissa ei Venäjä-suhteista puhuttu lainkaan”,
– näköjään ei pidetä tärkeänä rakentaa hyviä naapurisuhteita niinkin ison naapurin kanssa kuin Venäjä. Ei mielestäni yksi ihminen voi pitää yllä tavalla tai toisella kahden naapurimaan suhteita.
Me tavalliset kansalaiset emme ole tietoisia mitä siinä olisi ollut tarjolla, josta Aleksanteri-insituutin johtaja Markku Kivinen sanoo, että ” sitoutumalla yhteiseen tavoitteeseen…viisumivapaudesta olisi voinut ”ostaa vastineeksi jotain meille tärkeää”.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä se tavoite on ollutkin, se on menetetty.
Olen aivan varma siitä, että Bäckman on vienyt suomalaisilta uskon Venäjään.
Ilmoita asiaton viesti
Marja Saraskari,
– tavoite on menenetty kyllä, mutta edellisessä kommenttissani yritin sanoa, kun viittasit Bäckmanin, että voiko yksi ihminen rakentaa naapurimaitten suhteita haluamalla tavalla ja pitää niitä yllä ihan yksin? Tuntuu uskomattomalta!
Ilmoita asiaton viesti
Yatävälliset naapurisuhteet on poliittista jargonia, joka katosi kun Neuvostoliitto kaatui. Ei Suomella ole vihamielisiä naapurisuhteita Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan tai Viroonkaan.
Miksi juuri Venäjään pitäisi olla erityisen lämpimät suhteet? Siksikö, että on yhteinen raja ja Venäjä on arvaamaton?
Sitä maata kohdellaan niin kuin muitakin maita. Jos he tekevät avauksia, tehkööt. Katsotaan, mitä niistä seuraa.
Ilmoita asiaton viesti
Marja Saraskari > ” Ei Suomella ole vihamielisiä naapurisuhteita Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan tai Viroonkaan.”,
– eihän virallisella Suomellakaan ole vihamielisiä naapurisuhteita
Venäjään, mutta tavallisella kansalla on, etenkin näillä Kaakkois-kulmilla.
Ilmoita asiaton viesti
Puolustan kyllä Suomen hallituksessa ihan kaikkia ministereitä.
Eri tapa toimia, kuin vaikkapa Venäjän duumassa, jossa huudetaan ja käydään kimppuun.
Itse asialla ei ole väliä.
Ilmoita asiaton viesti
Marja Saraskari,
– siis blogin aiheessa käsitellään UV-lehtikirjoituksen mukaan esiin tullutta viisumivapaus-kysymystä, josta Aleksanteri-instituutin jotaja Markku Kivinen sanoo ”Suomen möhlineen viisumikysymyksessä”.
Aiheeseen ei kuulu Venäjän Duuma ja siellä käyttäytyminen, joten en ota kantaa, mutta kun mainitset, että kunnioitat Suomen hallitusta, niin minulla on henkilökohtaisesti sanomista (vaikkei kuuluu aiheeseen) kahden kauden edelliselle halittukselle ( Vanhanen-1 ja Vanhanen/Kiviniemi-2) jotka jättivät hoitamatta asioita, jotka koskevat maamme kehitysvammaisia ja heidän ihmisoikeuksia (Vammaislakien yhdistäminen, YK:n vammaisten oikeuksia koskeva sopimuksen ratifioiminen; pakkokeinopykälä:n 42§ kumoaminen). Toivottavasti uusi hallitus ottaa hoidettavaksi nämä asiat, ettei tulisi Heille ”sanomista”.
Ilmoita asiaton viesti
Arvoisa Viola
asun Kaakkois-Suomessa minäkin.
Kyllä yksi ihminen voi hankaloittaa maiden välisiä suhteita. Bäckman on tehnyt kaikkensa. Molempien maiden ulkoministerit, Lavrov ja Stubb, ovat toimineet parhaan ymmärryksensä mukaan. Kumpikin on ollut vakavissaan ja he ovat
tehneet yhteistyötä. Sitten tulee joku pölvästi, joka tekee tavallisesta huoltajuuskiistasta kansainvälisen kriisin.
Jos ei tämä professori olisi sekaantunut asiaan, suomalaisilla olisi paljon myönteisempi kuva Venäjästä.
Itse luotan siihen, että ne päättäjät, jotka me on valittu parlamentaarisessa järjestyksessä hoitamaan yhteisiä asioita, ovat erittäin fiksuja.
Bäckman huitelee kaiken luottamuksen ohi ja omalla käytöksellään – jolle ei ole kenenkään kannatusta – tekee Suomesta kuvaa Venäjällä.
Venäläislasten kansanmurha. Venäläislapset keskitysleireihin. Ryssäviha.
Minä en vihaa ketään, mutta Bäckmania halveksin.
Ilmoita asiaton viesti
Marja Saraskari,
– kiitos ystävällisestä vastauksestasi. Netti-sivulla on tietoa sinun nimisestä henkilöstä, että asuu Kouvolassa ym., joten Kaakkois-kulmille se kuuluu.
M.Si.> Itse luotan siihen, että ne päättäjät, jotka me on valittu parlamentaarisessa järjestyksessä hoitamaan yhteisiä asioita, ovat erittäin fiksuja.”,
– rohkenen sanoa, että varmaan ”erittäin fiksuja ja parlamenttaarisessa järjestyksessä” ” olivat valittu eduskuntaan myös v.2007 ja sitä ennenkin.Kaikella kunnioituksella kaikille valituille nyt eduskuntaan ja toivotaan, että asiat alkavat mennä kovaa vauhtia eteenpäin ja tietenkin parempaan suuntaan..
Ilmoita asiaton viesti
Professori Markku Kivinen oli VT Johan Bäckmanin väitöskirjan valvoja.
`Karjalan palautus´-kysymys tulee ratkaista ennen Venäjän viisumikysymystä EU:n kanssa.
Vaadittavaa yksimielistä päätöstä ei tule ns. ”Molotav-Ribbentrop” -mailta.
uskoo Tynkä-Karjalan Antti
Ilmoita asiaton viesti
Kivinen puolsi väitöskirjan hyväksymistä.
Sen aiheena ja nimenä on Itämafia.
– Venäläiset käyttävät kaikesta rikollisuudesta nimeä mafia. Silloinkin, kun poliisi voidaan lahjoa. Ja varsinkin poliisi voidaan lahjoa.
Bäckmanin väikkärissä sanotaan, ettei Venäjällä ole rikollisuutta melkein ollenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olen lukenut (tarkasti) kyseisen kirjan. – Olen jakanut käsitystä siitä useiden eri maissa asuvien ihmisten kanssa.
terv. T-KA
PS. Väitöskirja ei itsessään oikeuta kansanmurhan tai muun valtioterrorin hyväksymistä.
Ilmoita asiaton viesti
Marja Saraskari,
– pyytäisin ystävällisesti pysymään blogin aiheessa, se ei ole Bäckman ja hänen väitöskirja. Kivinen kyllä kuuluu blogin aiheeseen..
Ilmoita asiaton viesti
Antti-Pekka Mustonen,
– en ole lukenut JB väitöskirjaa, mutta jos yksi maa jotain tarjoa, niin ehkä toisen pitäisi harkita sen mahdollisuudet, kaikki hyödyt ja haitat.. En tiedä mistä olisi ollut kysymys, mutta pitäisikö myös Aleksanteri-instituutin johtajaan suhtautua ”epäilevästi” kun hän sanoo Suomen möhlineen viisumikysymyksessä? Enta jospa kysymyksessä olisi ollut viisuumivapaus ja Karjala..näin vain tuli mieleeni..
Ilmoita asiaton viesti
Arvelen, että jo tämä ”haastattelu” ylittää syyttämiskynnyksen Suomessa:
> http://antifasistit.blogspot.com/2011/04/backman-s…
Esimerkiksi Mikael Storsjön vaimon ja lapsen uhkaaminen on täydellisen sikamaista (Pohjan nyt virasta pidätetty kirkkoherra Juha Molari).
Sitä toimintaa ovat tukeneet kaikki ne n. 700 Suomen Työväenpuolueen ehdokasta ja äänestäjää Suomessa.
Koska kyseessä on laillinen poliittinen toiminta, heitä ei saa nimittää Saatanan palvojiksi.
Venäläiseen terroriin Suomessa tulee kuitenkin olla lailliset keinot puolustautua, ei (vielä) Jihad. – Niin haluaisin uskoa.
Ilmoita asiaton viesti
Katsoin tosta haastattelusta alun ja hitto, kun ne puhuu niin nopeesti.
Juha Molari ei ole mun mielestäni taivaan kannen alta lehahtanut enkeli, joka pelastaa köyhät ja sairaat.
Surullista on se, että nämä tyypit ovat saaneet Violan uskomaan johonkin ilman katetta.
Hei, meillä on pelko!
Me pelätään, että tämä dorka räjäyttää koko Suomen kaappeineen kirjoineen lapsineen
Ilmoita asiaton viesti
Marja Saraskari > ”Surullista on se, että nämä tyypit ovat saaneet Violan uskomaan johonkin ilman katetta.”-
– älä huolehdi Violasta! Viola on nähnyt maailman tuulet ja mysrskyt ja tiedätkö mikä on surullisempaa minulle? ( Ei kuulu blogin asiheeseen, mutta silti), se etten ole saanut mitään katetta suomalaiselta yhteiskunnalta siihen, että näkisin vielä elossa itse ja elossa olevaa orpoa kehitysvammaista lapsenlastani, jonka minulta kaapattiin julmasti valheellisin ja perättömin perustein ja pidetään nyt piilossa yksityisessä modernissa toimintakeskuksessa täällä imatralla vastoin kaikkia Ihmisoikeussopimuksia ja pykäliä..Viimein olen nähnyt lapsenlastani 22.11.2009, vaikka hän asuu ihan tuossa lähellä..
Hei, minullakin on pelko! Näenkö enää lapsenlastani koskaan!?
Ilmoita asiaton viesti