Venäjän pääministeri Vladimir Putin haluaa lisätä syntyvyyttä Venäjällä.

Asiasta kertoo UV.21.4.2011  otsikolla   ”Putin haluaa syntyvyyden kasvuun”.  Putinin mukaan valtio käyttää yli 36 miljardia euroa lisäätäkseen syntyvyyttä 25-30 prosenttia vuoteen 2015 mennessä. Venäjän väkiluvun supistumista halutaan pysäyttää nostamalla eliniänodotetta 71 vuoteen.

Putinin mukaan Venäjä on kyennyt välttämään pahimmat riskit taloudellisesti vaikeana aikana. Pääministeri arvioi Venäjän talouden kasvavan tänä vuonna 4,2 prosentin vauhtia eli aiempien ennusteiden mukaisesti.

Putinin pitämää puhetta seurattiin tänä vuonna tavanomaistakin suuremmalla mielenkiinnolla. Sekä Putin että presidentti Dmitri Medvedeviltä on odotettu ilmoitusta mahdollisesta ehdokkuudesta presidentinvaaleissa.

He ovat aiemmin sanoneet tekevänsä päätöksen ehdokkuudesta yhdessä.

Presidenttivaalit pidetään Venäjällä ensivuonna. – STT

Miten saada syntyvyys maassa sille tasolle, että se takaisi  väestön uusiuutumisen? Miten  syntyvyys Suomessa verrattuna Venäjään?

STT tietää kertoa siitäkin, että ” syntyvyys on  jo kohonnut Suomessa kahdeksana perättäisenä vuonna…Ulkomaalaista syntyperää olevien äitien osuus synnyttäjistä   on tasaisesti kasvannut. Viime vuonna heitä oli yhdeksän prosenttia, parisenkymmenta vuotta sitten vain kaksi prosenttia…Viime vuoden hedelmällisyyden vallitessa nainen synnyttäisi keskimäärin 1,87 lasta. Se on alle väestön uusiutumistason, joka on noin 2,1 lasta naista kohden. Ei tunnu hyvältä Suomessakaan syntyvyyden suhteen, vaikka verrattuna Venäjään Suomen  olosuhteet ovat huippuluokkaa.

Tuntuu siltä, että ongelmat syntyvyyden kohdalla samat, vaikka mittasuhteet ja elinolot erilaiset

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu