Medvedev halua huumetestit Venäjän kouluhin,

otsikolla kirjoittaa Etelä-Saimaa 19.4. 2011 ja jatkaa, presidentti Dmitri Medvedev halua aloittaa huumetestit Venäjän kouluissa. Medvedev sanoo, että huumeidenkäyttö on Venäjällä valtava ongelma, joka koskettaa eritysesti nuoria. .Tilanne on vakava, Medvedev myönsi maanantaina ( 18.4.,) tavatessaan narkomaanien äitejä Irkutskissa Siperiassa.

 Viranomaiset arvioivat, että Venäjällä on 2,5 miljoonaa huumeriippuvaista. Medvedev esitteli tilastoja, joiden mukaan huumeidenkäyttäjistä noin 70 prosenttia on alle 30 vuotiaita.. 

–Aihe on ollut pannassa, mutta vaikeneminen pitää ehdottomasti murtaa, presidentti korosti.

Medvedev varoitti, että huumeongelma heikentää jo Venäjän taloutta. Vuosittain arviolta miljoona ihmistä jää pois  Venäjän työvoimasta huumeiden vuoksi. Presidenti arvioi, etä huumeongelma nakertaa joka vuosi 2-3 prosenttia pois maan bruttokansantuotteesta..

Lehti jatkaa.. ”HeroIinin käytössä Venäjä on maaiLman kolmen kärkimaan joukossa Iranin ja Pakistanin ohella. Syynä on Afganistanin läheisyys. Irkutskissa huumeongelma on keskivertoa pahempi.

Irkutskin narkomanien äitien järjestön mukaan huumeongelma on paisunut valtavaksi, koska venäläiset eivät piittaa huumeiden käyttäjistä. Venäjällä huumeriippuvuutta pidetään edelleen paheena eikä sairautena, minkä vuoksi narkomaanien vanhemmat arkailevat hakea apua lapsilleen. – Yhteiskunnan näkemyys perustuu pelkoihin ja ennakkoluuloihin, sanoi Alla Tshernjavskaja..

Heroininkäyttö lietsoo myös Venäjän hiv-epidemiaa. Kansanvälinen aidsjärjestö IAS on varoittanut, että uusien hiv-tartuntojen määrä kasvaa Venäjällä 5-10 prosentin vuosivauhtia, kunnes hallitus ryhtyy uusiin toimiin. STT-AFP-Reuters

 Lieneekö asia paisunut todella  pahaksi Irkutskissa, koska presidenttikin puuttui huumeongelmaan ?  

Narkomaanien äitien järjestön aktiivisuus ehkä sai presidentin liikkeelle. 

Merkittävää tässä on se, että presidentti myönt’ää ongelman vakavuuden. Toivotaan, että naapurimaassa asiat alkavat kehittyä parempaan suuntaan huumeongelman ratkaisemisessa.

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu