Miksi Suomi aivotuhlaa koulutettujen maahanmuuttajien osaamista?

Hs 28.4.2011., ”Suomessa on runsaasti käyttämätöntä luonnonvaraa, korkeasti koulutettuja maahanmuuttajanaisia, jotka turhautuvat töissä, joissa heidän koulutuksensa valuu hukkaan. Suomessa asuu peräti 76 000 työikäistä maahanmuuttajanaista, joista moni elää kotirouvana piilossa tilastoilta, mutta työelämästä haaveillen.

Esimerkiksi Venäjältä, Virosta, Kiinasta ja Japanista suurin osan muuttajia on naisia ja korkeasti koulutettuja”.

Hs kertoo, että Väestöliitto on käynnistänyt naisten mentoriverkostontarkoituksena madaltaa kynnystä työelämään.

Hs kirjoitti 23.4., amerikkalaisesta rahoitusalanosaajasta, joka suomalaisesta tutkinnosta huolimatta ei ole onnistunut työllistymään suomen kielen puuttumisen takia.

 Itse muutin Suomeen kaksikymmentä vuotta sitten suurin toivein ja uskoin työllistyväni koulutustani vastaavalle alalle. Suomella ei ollut kuitenkaan mitään käyttöä’ osaamiselleni eikä koulutukselleni, vaikka osasin suomea.Työllistyin siivoojaksi. Edellenkin riippumatta maahanmuuttajan koulutuksesta ainoa työmahdollisuus Suomessa näyttää olevan siivousalalla.

Vammaisen lapsenlapseni palkattomaksi omaishoitajaksi silloin kyllä kelpasin. Tänään en enää kelpaa edes hänen omaisekseen..!?

Suomessa on venäjänkielisiä 52 000, joista 30 000 on inkeriläisiä. On suuri tuhlaus näiden koulutettujen ja venäjää ja usein myös suomea taitavien henkilöiden osaamisen, ammattitaidon ja kielitaidon hassaamisessa. Työmarkkinoiden ulkopuolelle jääminen helposti jättää nämä maahanmuuttajat myös yhteiskunnan ulkopuolelle omiin ryhmiinsä.

”Käsi, joka kehtoa keinuttaa, hallitsee koko maailmaa. Kun äiti voi hyvin, koko perhe voi hyvin ja lapsilla on paremmat mahdollisuudet sopeutua Suomeen”, perustelee Väestöliiton toimitusjohtaja Helena Hiila.

  

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu