Taitaa Ukko Snellmankin puistella päätään katsoessaan Säätytalon näytelmää!

Mekin, vammaisten ihmisoikeuksien puolesta 26.5.2011 Säätytalon edessä mielenosoitukseen osallistuneet katselimme sitä, vaikkakin talon ulkopuolelta.  

Meitä oli iskulauseiden kanssa parisenkymmentä ihmistä, muttei se  Säätytalon ”väkeä” kiinnostanut tippaakaan! Ja yhtä vähän vammaisten ihmisoikeuksista oli media kiinnostunut.

Tunnin verran seurasimme ihmisoikeuksia vammaisille plakaatteja heiluttaen Suomen Pankin edessä näytelmää ”hallitusneuvottelut”.
Tärkeät ja kiireiset neuvottelijat juoksentelivat rappuja ylös ja alas kun oravat  ja taksiliikenne suhasi edestatakaisin. Median ryhmä seisoskeli rapuilla odottaen tiedotustilaisuuden alkua. Tuikeat turvamiehet valvoivat järjestystä.

Säätytalon ”näytelmä” maksaa päivässä 5000 euroa! Ja kuka maksaa? 

Näköjään hallitusneuvottelijat kärsivätkin inhimillisyysvajeesta!

Ketään ei kiinnostanut tulla kadun yli kuulemaan viestiämme. Rappujen edessä tiedotteidemme vastaanotto oli nihkeää, vain muutamalle poliitikolle kelpasi vetoomuksemme.

Tärkeintä, tärkeille poliitikoillemme oli varmaankin tulla nähdyksi, muttei kuulluksi. Kuukausi vaaleista, ja kansan syvien rivien ääni oli unohtunut, neljään vuoteen ei tarvitse kuulla kaikkein heikoimpien örinöitä.

Helsingin Sanomat on tarkkaan kirjannut hallitusneuvottelujen kulun päivä päivältä ja  tunti tunnilta Säätytalon tapahtumat.. Jätettiinkö tarkoituksella mainitsematta klo 16 Vammaisten ihmisoikeuksia puolustava mielenosoitus?
Onko mediakin sairastunut jo inhimillisyysvajeeseen? niin kuin todennäköisesti hallitusnevottelijat!

Pari fillaripoliisia valvoi sanan- ja kokoontumisvapauden käyttöämme, ämyrillä emme saaneet häiritä hallitusneuvottelijoita.

Ukko Snellman takanamme menetettyään Suomen markan jo vuosia sitten, ehkä puisteli päätään nykypolven poliitikkojen taloudenpidolle ja ehkä inhimillisyyden puutteelle. Ihmisoikeuksien toteuttaminen,  asenteiden, ennakkoluulojen ja toimintatapojen muuttaminen ei maksa mitään, muutos alkaa lainsäädännöstä.

Vaikka Suomessa päällisin puolin vaikeavammaisilla ihmisillä on asiat hyvin, ei tarvitse seistä leipäjonoissa eikä viettää öitään roskalaatikoissa, heiltä puuttuu kuitenkin vapaus ja itsemääräämisoikeus, heihin käytetään valtaa ja mielivaltaa ja he saavat kokea epäinhimillistä kohtelua ja pakonkäyttöä.
Jopa vangeilla on vankilassa enemmän lakisääteisiä oikeuksia.

Teemamme muun muuassa ovat :
– YK:n vammaisia koskeva yleissopimus ratifioitava
– Vammaislait yhdistettävä
– Pakkokeinot pois
– Yleisten edunvalvojen mielivalta lopetettava

– Laitokset purettava
 -Kilpailutus pois asumispalveluista
– Oikeus pitää yhteyttä omaisiin, läheisiin ja ystäviin turvattava
– Omaisvalvonta virallistettava

 – Kidutus ja kiusaus  kiellettävä!
  -Inhimillisyys ohjaukseen, tukeen ja auttamiseen,

 – Lex Risikko, työntekijöiden ilmoitusvelvollisuus väärinkäytöksistä ja epäkohdista

– Työntekijöiden taustat selvitettävä

– Oikeus valita asuinpaikkansa ja kenen kanssa asuu.
– Omaisten asiantuntemus ja työpanos käyttöön

 

Lisää henkilökohtainen  vaatimukseni:  

– Vammainen lapsenlapseni vapautettava  suljetusta asumisyksiköstä!

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu