Biometriset oleskelulupakortit otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2012.

Näin kertoo Sisäasiainministeriö tiedotteessaan 9.6.2011.Biometriset oleskelulupakortit käyttöön ensi vuoden alussa09.06.2011

 

 

Hallitus esitti tänään 9.6. ulkomaalaislain ja siihen liittyvien lakien muuttamista siten, että biometriset oleskelulupakortit voidaan ottaa käyttöön ensi vuoden alussa. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki huomenna. Biometristen oleskelulupakorttien käyttöönotto perustuu EU-asetukseen, joka edellyttää biometrisiä tunnisteita oleskelulupiin. Biometriset oleskelulupakortit otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2012.

Oleskelulupakortin sirulle sisällytetään biometrisinä tunnisteina kasvokuva ja kaksi sormenjälkikuvaa. Kaikilta oleskelulupaa hakevilta otetaan jatkossa hakemusta jätettäessä sormenjäljet, jotka talletetaan ulkomaalaisrekisteriin. Oleskelulupahakemuksen voi siis jatkossa jättää vain hakija itse.

Biometristen oleskelulupakorttien käyttöönotolla pyritään estämään oleskelulupiin liittyviä väärinkäytöksiä luomalla nykyistä luotettavampi yhteys oleskeluluvan ja sen haltijan välille. Suomessa on otettu passin, muukalaispassin ja pakolaisen matkustusasiakirjan hakijalta sormenjäljet kesäkuusta 2009 alkaen. Oleskelulupia varten otettavien biometristen tunnisteiden osalta noudatetaan pääosin samoja ratkaisuja kuin passeissa.

Lisätietoja: ylitarkastaja Elina Setälä, 071 878 8606, lainsäädäntöneuvos Jutta Gras, 071 878 8658

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu