EU:n kotouttamis-, pakolais- ja paluurahaston hankehaut alkaneet

Sisäasiainministeriö. Tiedote. 14.6.2011.

Hankehaku EU:n kotouttamis-, pakolais- ja paluurahastoihin on alkanut 14.6. Hakuaika päättyy 2.9.2011. Rahastoista voivat hankkeisiinsa hakea tukea kunnat, viranomaiset ja järjestöt. Kaikissa hankkeissa rahastosta myönnettävä tuki voi pääsääntöisesti olla 50 % hankkeen koko kustannuksista.  

Kotouttamisrahastosta tuetaan hankkeita, joissa tuetaan kolmansien maiden kansalaisten kotouttamista ja kotoutumista edistäviä toimia. Hankkeissa voidaan esimerkiksi kehittää ja testata uusia kotouttamistoimia alkuvaiheen kotouttamiseen tai kehitetään mittareita kotouttamistoimenpiteiden tehokkuuden mittaamiseksi.  

Pakolaisrahastosta tuetaan hankkeita, joilla pyritään tehostamaan pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamista ja sen seurauksista vastaamista. Hankkeet voivat liittyä esimerkiksi turvapaikanhakijoiden vastaanotto-olosuhteiden ja turvapaikkamenettelyn kehittämiseen sekä pakolaisten kotoutumiseen.  

Paluurahaston tavoitteena on tukea toimia, joilla kehitetään palauttamismenettelyiden hallinnointia. Tästä rahastosta tuettavat hankkeet voivat liittyä esimerkiksi vapaaehtoisen paluun edistämiseen tai maasta poistamisen tehostamiseen.  

Tarkemmat tiedot hakumenettelystä ja rahastojen painopistealueista ovat saatavissa verkkosivulta: www.intermin.fi/rahastot

Lisätietoja: Euroopan pakolaisrahasto: ylitarkastaja Sanna Virtanen,  071 878 8264, kotouttamisrahasto: ylitarkastaja Kristiina Mauriala,  071 878 8265, paluurahasto: ylitarkastaja Ville Similä, 071 878 8267

 

– Tämä tiedoksi asiasta kiinnostuneille. Nyt olisi ”tarjolla” maahanmuuttorahasto, kotouttamisrahasto ja myös paluurahasto, joten kiirehtikään!

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu