Euroopan turvapaikkaviraston EASOn pääjohtaja Robert Visser vierailee Suomessa

Sisäasiainministeriön TiedotepalveluEuroopan turvapaikkaviraston EASOn pääjohtaja Robert Visser vierailee Suomessa 04.07.2011

 

 

Euroopan turvapaikkaviraston EASOn pääjohtaja hollantilainen Robert Visser vierailee Suomessa keskiviikkona 6. heinäkuuta 2011. Visser tapaa matkallaan sisäministeriön ja Maahanmuuttoviraston johtoa. Tapaamisissa keskustellaan EASOn toiminnan käynnistämisestä ja ajankohtaisista turvapaikka-asioista.  

Pääjohtaja Visser siirtyi tehtäväänsä Hollannin oikeusministeriön maahanmuuttoasioiden johtajan tehtävästä.  

Euroopan turvapaikkavirasto EASO aloitti täyden toimintansa kesäkuussa. Virasto sijaitsee Maltalla. Viraston tehtävänä on edistää käytännön tason yhteistyötä turvapaikka-asioissa EU-maiden välillä sekä avustaa erityisesti niitä maita, joihin saapuu runsaasti turvapaikanhakijoita. EASO edistää yhteisen eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän täytäntöönpanoa.   

Lisäksi EASO kerää ja jakaa tietoa parhaista käytännöistä ja tekee vuosittain raportin turvapaikkatilanteesta Euroopassa.  

Suomen Maahanmuuttoviraston virkamiehiä on tällä hetkellä EASOn tehtävissä Kreikassa kehittämässä maan turvapaikkajärjestelmää.  

Lisätietoja: maahanmuuttojohtaja Sirkku Päivärinne, sisäministeriö, 071 878 8630, oikeus- ja maatietoyksikön johtaja Jaana Vuorio, Maahanmuuttovirasto, 071 873 0431

 

Edellinen Sisäasiainministeriön tiedote :

Marjo Loponen nimitetty sisäministeri Päivi Räsäsen erityisavustajaksi01.07.2011

 

Sisäasiainministeri Päivi Räsäsen erityisavustajaksi on nimitetty Marjo Loponen. Loponen on työskennellyt vuodesta 2009 lähtien Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän pääsihteerinä. Loponen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Ministeri Räsäsellä on kaksi erityisavustajaa. Kesäkuun lopussa hänen erityisavustajakseen nimitettiin Niklas Andersson. Andersson on aiemmin työskennellyt Kristillisdemokraattien puoluetoimistossa poliittisena sihteerinä. 

Lisätietoja: erityisavustaja Marjo Loponen, 071 878 8212, erityisavustaja Niklas Andersson, 071 878 8213

 

– Tämä tiedoksi Puheenvuoron kirjoittajille ja lukijoille.

Itse henkilökohtaisesti haluan onnitella Sisäasiainministeriä Päivi Räsästä ja hänen avustajia Marjo Loposta ja Niklas Anderssonia virkaan astumisen johdosta ja toivottaa heille menestystä ja viisautta asioitten hoitamisessa mielestäni erittäin vastuullisessa virkatehtävässä.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu