Särkyneet illuusiot turvallisesta Suomesta

Imatralla on meneillään  poliisitutkimus vandalismia vastaan, joka on kohdistunut  venäläisten omakotitalouksiin. 

Imatralla on murtauduttu viime kuukausina ainakin kolmeen omakotitaloon, jonka omistajat ovat venäläisiä.

Uutisvuoksen tietojen mukaan ( ”Venäläisten omakotitaloihin tehty useita iskuja Imatralla” 28.8.2011 Anu Pakarinen) murtoja on tehty Lempukan alueella, Kymänlahdessa sekä Meltolassa.

Tutkinta on käynnissä ja aiomme kyllä päästä murtosarjan jäljille, kertoo rikoskomissario Jyrki Hänninen Etelä-Karjalan poliisilaitokselta. Kaikki omakotitalot ovat olleet varsin hyvätasoisia ja venäläisten vapaa-ajan käytössä. Teot ovat hyvin poikkeuksellisia, sillä tekijöiden uskotaan valinneen uhrit kansalaisuuden perusteella.Tapauksia tutkitaan nimenomaan venäläisiin kohdistettuna murtosarjana… Tekijöiden motiivi vaikuttaisi olevan erilainen kuin normaaleissa asuntomurroissa. On sotkettu ja haluttu aiheuttaa vahinkoa.

Poliisi uskoo, että rikospaikoilta löytyneet johtolangat johdattavat vielä tekIjöiden jäljille.

Onko kyse satunnaisista vandaaleista  vai ammattilaisista?

Tutkinnassa on myös  muita venäläisiin kohdistettuja rikoksia.

Aina löytyy niitä, jotka osaavat käyttää hyväkseen ihmisten ymmärtämättömyyttä, hyväuskoisuutta tai ulkomaalaisten kielitaIdottomuutta. –Nyt näyttäisi, että venäläisiä on petetty. Tutkimuksissa on yksi petosjuttu…

Lehtikirjoitus kertoo pietarilaisten Lena ja Igor Pavlovin tapauksesta…Lena itkI onnesta, kun unelmien omakotitalo valmistui Kymälahteen. Kuukautta myöhemmin hän itki silmittömän vandalismin vuoksi… Oli tostai ilta ,11 elokuuta, kun pietarilainen kirjanpitäjä ja kiinteistövälittäjä kiirehtivät viikonlopun viettoon upouuteen omakotitaloonsa Imatralle.

Ulko-ovella silmien eteen avautui täysi kaaos…Pelkän tavaran perässä varkaat eivät olleet, sillä päätarkoitus näytti olleen mahdollisimman suurentuhon aiheuttaminen.

”Otimme taloa varten pankkilainaa. Ajattelimme, että täällä vietetään sitten eläkepäiviä- kertoo  Lena Pavlova. Nyt heidän kotinsa on häpäisty ja hävitetty. Kotivakuutustakaan ei ollut,joten vahinko jäi Pavlovien kärsittäväksi. Taloudellisia menetyksiä suurempi paha oli särkyneet illusiot turvallisesta Suomesta. Enää unelmakoti ei tunnu samalta. Pavlovit eivät ole kertoneet Pietarissa kenellekään, vaikka moni heidänkin tuttavistaan harkitsee Suomeen rakentamista. ” Jos tarkoitus oli järkyttää, niin siinä onnistuttiin.En ole voinut puhua vielä tästä, en jaksa”-Lena sanoo.

 

Mietinkin sitä, että miksi Pavlovit eivät ole vielä kertoneet Pietarissa kenellekään? Siihen liitty varmaan jotain venäläisen identitettiin, jota minäkin todennäköisesti olen imennyt itseeni.

Kun Suomessa minulta kaapattiin julmasti kehitysvammainen lapsenlapseni, en myöskään jaksanut kertoa kenellekään Venäjällä, jotenkin häpesin sitä, vaikka itse en tehnyt mitään häpeällistä!

Hävetti demokraattisen oikeusvaltion Suomen maan puolesta kun itsekin suomalainen olen.

Kun nyt taistelun oikeudenmukaisuuden puolesta hävisin, niin olen vienyt asian julkisuuteen ylirajojen.

 

Jos palataan venäläisiin kohdistuvaan vandalismiin, niin havaintojeni mukaan, sehän on ollut kehittymässä kaikki nämä vuodet, ainakin näillä kaakkois-kulmilla, ja siitä itse henkilökohtaisesti olen viestittänyt niin blogeissani kuin työskentellessä Faron-n edustajana Sisäasiaministeriön työryhmässä v.2009, joka käsitteli maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen turvallisuuden parantamista Suomessa, ja myös  tänävuonna Faro-n edustajana ”Poliisin ja etnisen yhteisöjen yhteistyöforuumin”varajäsenenä.

Molemmissa foorumeissa olen yrittänyt tuoda esille ongelmia, jotka asraruttavat ainakin tämän seudun venäläisiä/venäjänkielisiä asukkaita.

 
On hyvä, että nyt poliisi on asialla! Toivotaan menestystä tutkinnassa! 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu