Noitavainoa on Suomessakin!

”Kivittäkää minut vaikka sitten!”- sanoi Taina Kovalainen Ylekakkosen haastattelussa, jossa käsiteltiin kehitysvammaisten asumista ja jossa hän kohautti vammaislausunnollaan.Hän kertoi mm. ettei halua kehitysvammaisia asuinympäristöönsä, koska hän pelkää, että se vaikeuttaisi asunnon myymisessä jos alueella asuu kehitysvammaisia ja kertoi myös pelkäävänsä lastensa turvallisuuden puolesta.

Tämän haastattelun jälkeen uskomaton ”kivitys” alkoikin! Sosiaalinen media täyttyi vihapuheella ja Kovalaisen mielipidettä vastustava Fb-ryhmä ” Ei Tainaa minun takapihalleni!” keräsi lyhyessä ajassa yli 20 000 jäsentä. Ensimmäiset kivet lensivätkin herkästi ja joukkopsykoosi syntyi! Naisesta tehtiin kansakunnan sylkykuppi ja nimitettiin punatukkaiseksi noidaksi. Keskusteluissa arvosteltiin hänen ulkonäköään ja jopa toivottiin vammautumista perheen jäsenille ja jopa kuolemaa!?

Mistä oli kyse ja mitä se kertoo meistä ihmisistä? Kuinka moni heistä todella puolusti kehitysvammaisten asumista sillä alueella ja kuinka moni taas kohdisti vihansa henkilökohtaisesti Taina Kovalaiseen, mutta oli salaa samaa mieltä.

Mielestäni Kovalainen tunnusti rohkeasti oman suhtautumisensa kehitysvammaisiin ja sanoi todellakin harvinaisen rohkeasti sen, mitä muut ajattelevat. Hän antoi kasvot kehitysvammaisten syrjinnälle. Tottakai vammaisten ihmisten syrjintään pitää suhtautua vakavasti! Alkoihan Saksan kolmannen valtakunnan juutalaisten tuhoaminen vammaisten hävittämisellä.

Punatukkaista noitaa kivitettiin säälittömästi, mutta kuitenkin virtuaalisesti, yrittäen vahingoittaa henkisesti. Mutta mitä on itse kivitys?

Wikipedia tietää siitäkin kertoa:

    ”Kivitys on teloitusmenetelmä, jossa ryhmä kivittää tuomitun kuoliaaksi. Sitä pidetään yhtenä raaimmista ja epäinhimillisimmistä käytössä olevista teloitusmenetelmistä. Tuomittu sidotaan ja miehet haudataan maahan lantiota myöten. Naiset haudataan kaulaa myöten. Yleensä hänet peitetään myös säkillä. Sitten ympärillä oleva miesjoukko alkaa heitellä eri kokoisia muotoisia kiviä, kunnes tuomittu kuolee esimerkiksi kallonmurtumaan tai verenhukkaan.”.

Seuraavassa videopätkässä elokuvasta ”Noita – Колдунья” näkyy miten kivitetään kuoliaaksi joukkopsykoosissa kylän kaunein nainen, siksi että hän on erilainen ja häntä pidetään noitana.

Olkaa hyvä! Пожалуйста!

Olemmeko palaamassa noitavainoihin? Yliluonnollisiin asioihin? No ei sentään 2000-luvulla! Suomen noitahistoriasta löytyy kyllä, että esimerkiksi vuosina 1520-1750 noituudesta kuolemaan oli tuomittu 1200 henkilöä.

Lopuksi.

Kansakunnan sylkykupiksi nostetun Tainan noitavaino (onhan hän punatukkainen ja hyvin noidaksi sopiva) lähentelee jo vaarallista lynkkausta. Mistä tämä silmitön viha yhtä naista kohtaan oikein kumpusi?

Täällä Puheenvuorossa, esimerkiksi jyrkillä maahanmuuttaja- tai homovastaisilla lausunnoilla kunnostautuneet miespoliitikot ovat säästyneet vastaavalta kivittämiseltä. Miksi? Sen takiako he ovat miehiä ja heidän rooli on kivittää!?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu