Allegro juna hyytyi Venäjän rajalle

Asiasta kertoi Iltalehti 20.12.2011 otsikolla ”Venäläinen veturi hinasi hyytyneen Allegron Pietariin”. Lehti jatkoi : ” Juna pysähtyi kello kahdeksan aikaan maanantai-iltana sähkönsyöttöongelman takia pian rajanylityksen jälkeen, kymmenisen kilometriä Venäjän puolella. Helsingistä lähetettiin junan perään illalla vararunko, mutta lopulta venäläinen veturi hinasi Allegron Pietariin.

Allegro saapui perille puoli yhden maissa yöllä Suomen aikaa. VR:n mukaan sähköongelmien takia junassa oli kylmää ja pimeää. Matkustajia oli noin 120.

Myös vararunko pääsi yöllä rajan yli, ja aamun ensimmäinen yhteys Helsinkiin oli määrä ajaa aikataulussa ehjällä rungolla.STT

Kun VR otti vuosi sitten nopeat Allegro-junat käyttöön, se lisäsi reilusti junamatkailua Pietariin. Marraskuun loppuun mennessä reitillä tehtiin noin 280 000 junamatkaa, kun viime vuonna matkoja tehtiin 200 000. VR arvioi, että koko vuoden matkustajamäärä nousee yli 300 000.

Suurin osa matkustajista on venäläisiä, mutta suomalaisten osuus matkustajista kasvoi. Allegrolla tuli Suomeen Venäjän kautta myös yhä enemmän muunmaalaisia matkailijoita. VR odottaa, että Allegron matkustajamäärät kasvavat edelleen. Tavoitteena on puolimiljoonaa matkaa vuodessa vuoteen 2015 menneessä , sanoo kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen tiedotteessa. STT/UV 18.12.2011.

Toivottavasti tulevaisuudessa sähkönsyöttöjärjestelmä kestää ja voiko esimerkiksi vararunkokin olla lähempänä junaa kaikelta varalta, ettei tarvitsisi matkustajien istuu kylmässä ja pimeässä vaunussa kunnes veturi Venäjältä saapuu hinaamaan perille asti!

Vuodenvaihteessa junavirta kasvaa Venäjän suunnalta.

    ”Venäjältä on tulossa Suomeen 35 ylimääräistä junaa vuodenvaihteen molemmin puolin. Normaalien Tolstoi junavuorojen lisäksi Moskovasta ajetaan Helsinkiin 18 lisävuoroa.

    Venäjältä on tulossa Suomeen myös 17 tilausjunaa ( 15 Moskovasta ja 2 Pietarista), jotka ovat venäläisten matkatoimistojen järjestämiä. Määränpäänä ovat Helsinki, Kuopio, Kajaani, Rovaniemi sekä nyt ensimmäistä kertaa Kemi ja Kemijärvi. Tämänhetkisen arvion mukaan ylimääräisillä junilla sekä vakiojunavuoroilla saapuu Suomeen kuukauden aikana noin 37 000 venäläismatkailijaa.

    Kaikkia Allegro-junien ja Tolstoi-junien vakiovuoroja ei ajeta jouluna ja uutena vuotena”,

tiesi kertoa UutisVuoksi 2.12.2011.

Mukavaa ja turvallista matkaa joulun-ja uuden vuoden viettoon kaikille riippumatta suunnasta! Hyvää joulua ja onnellista tulevaa 2012 vuotta!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu