Tarja Halonen on hyvä presidentti!

Tarja Halonen on hyvä presidentti!

Hän on hoitanut hyvin suhteet Venäjän kanssa! Hän on luonut yhteyden Venäjän johtajiin. Tästä kirjoittaa 28.12.2011 UutisVuoksi otsikolla ”Tarja Halonen löysi yhteyden Venäjän johtajiin”. (Pekka Pohjolainen 28.12.2011).

Eilen 1.1.2011 Uusi Suomi otsikolla ”Presidentillä vakava huoli Suomesta” kertoo Tasavallan presidentti Tarja Halosen viimeisestä uuden vuoden tervehdyksestä kansalle, jossa hän kiinnitti huomiota Suomen yhteiskunnalliseen tilanteeseen.

En menee analysoimaan puhetta, koska sen voi lukea Uusi Suomi/Kotimaa/uutiset sivulta.

Kiinnitin huomiota härskiin kommentteihin keskustelussa, jonka aiheutti tämä Uuden Suomen kirjoitus. On todella epämiellyttävää lukea kuinka suomalaiset jopa räikeästi kommenteissa loukkaavat ja pilkkaavat maan presidenttiä, jonka itse valitsivat ja antoivat olla vallassa ja hoitamassa maan sisäisiä ja ulkopoliittisia asioita jopa 12 vuotta!

Ylempänä mainitussa UutisVuoksin kirjoituksessa kerrotaan:

    ”Presidentti Tarja Halosen pian päättyvän kauden merkittävin työsarka on kiistatta ollut suhteiden hoito Venäjään ja sen johtajiin. Siinä presidentti on myös onnistunut hyvin, arvioi Helsingin yliopiston alaisen Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivinen.

    Halonen on jatkanut paljon selvemmin suomalaisen ulkopolitiikan pitkää linjaa. Kivisen mielestä Suomen kannalta olisi voinut olla kohtalokasta , jos Halonen olisi lähtenyt samanlaisiin lausuntoihin kuin esimerkiksi ulkoministeri Aleksander Stubb (kok) Georgian sodan aikana.

    Idänsuhteiden onnistunut hoito jää Halosen presidenttikauden puumerkiksi.”

Näin siis kehuvat Suomen tasavallan presidenttiä

Tarja Halosta Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivinen ja kirkon ulkomaan avun johtaja Antti Pentikäinen.

Itse en ole asiantuntija arvioimaan, mutta entisenä Neuvostoliiton / Venäjän kansalaisena olen seurannut Suomen ja Venäjän välisten suhteiden kehittymistä, niin voin sanoa, että minunkin mielestä Tarja Halonen on ollut aktiivisesti yhteistyössä Venäjän niin pääministerin Putinin, kuin presidentti Medvedevin kanssakin.

Päättelen asiasta tietenkin vain sen tiedon perustella, joka kulki kansalaisille lehdistön ja muun median kautta. Eilen ja tänään Puheenvuorossa on ollut kirjoituksia aiheesta, mutta lähes poikkeuksetta tuotu esille negatiivista presidentin toiminnasta, joten halusin pistää omankin lusikan soppaan ja lainata mielipiteitä asiantuntijoilta, koska pidän erittäin tärkeänä asiana säilyttää hyvät naapurisuhteet Venäjän kanssa!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu