Suomen Rauhanpuolustajat, kannanotto vammaisten ihmisoikeuksiin

Suomen Rauhanpuolustajat – Fredskämparna i Finland ry on vuonna 1949 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Sen tarkoituksena on toimia rauhan, aseriisunnan, suvaitsevaisuuden, ihmisoikeuksien ja maailmanlaajuisen tasa-arvon puolesta.

Vantaan Rauhanklubi-illassa hyväksyttiin kannanotto Olegin ja Violan tapaamisasiasta.

Kehitysvammaisella oltava oikeus tavata läheisiään

Me Vantaan Rauhaklubin 30.1.2012 järjestämän vammaisten asumista käsittelevän tilaisuuden osallistujat vaadimme Vantaan vammaispalveluja toteuttamaan Eduskunnan oikeusasiamiehelle 22.6.2011 vastineessaan lupaamat järjestelyt Oleg Jakosen ja hänen isoäitinsä tapaamisten toteuttamiseksi. Vastineen mukaan

– Oleg Jakosen palvelusuunnitelmaa tulee arvioida ja päivittää vähintään puolen vuoden välein ja suunnitelman päivityksen tulee perustua myös Oleg Jakosen henkilökohtaiseen tapaamiseen

– Isoäidin tapaamisrajoitus ei voi olla pysyvä, vaan sen tarkoituksenmukaisuutta tulee voida arvioida jatkuvasti

– Tapaamisilla saattaa olla poikkeuksellisen suuri merkitys Oleg Jakoselle

– Viola Heistosen ja Oleg Jakosen tapaaminen pitäisi pyrkiä kokeiluluonteisesti järjestämään valvotuissa olosuhteissa

On häpeällistä Suomelle, kuinka meillä kohdellaan maahanmuuttajaisoäitejä, Irina Antonovaa, Eveline Fadayelia ja nyt inkeriläistä paluumuuttajaa Viola Heistosta.

Inkeriläinen opettaja Viola Heistonen joutui kokemaan kotimaassaan Neuvostoliitossa Stalinin ajan hirmuvallan ja Siperiaan karkotuksen. Presidentti Mauno Koivisto päätti kunniavelan maksusta inkeriläisille paluumuuttajille. Viola Heistosen kohtaamat väärinkäytökset eivät loppuneet Suomessakaan, kun hänen vammainen orpo lapsenlapsensa Oleg Jakonen perättömän ilmiannon perusteella erotettiin isoäidistään. Tämä häpeällinen ja epäinhimillinen tapaamisrajoite on nyt kestänyt yli kolme vuotta.

Kukaan ei tiedä miten vammainen, puhumaton Oleg Jakonen on kärsinyt, koska hänellä ei ole keinoja ilmaista syvimpiä tunteitaan. Kukaan Oleg Jakosen entisen elämän ystävä ei ole saanut tavata häntä. Vaadimme, että Vantaan vammaispalvelut lopettaa välittömästi tämän epäinhimillisen ihmisoikeusloukkauksen vammaista Oleg Jakosta ja hänen isoäitiään kohtaan.”

Puolestani kiitän

Suomen rauhanpuolustajien ry:n Vantaan rauhanklubin tämän illan järjestäjiä! Itse en löydä enää sanoja tähän julmaan kidutukseen, jota jatkaa Vantaan kehitysvammahuolto kaikkineen kaupungin virkakoneistoineen yhteistytössä Raution toimintakeskuksen kanssa, jossa edelleen vankina on orpo lapsenlapseni!

Palauttakaa lapsenlapselleni ihmisoikeudet!

Kirjoitin aiheesta myös venäjäksi.

.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu