Inkeri ja Inkeriläisyys – Opetusmateriaali Kouluille

Hyviä Uutisia Inkeriläisyyden tunnetuksi tekemisessä!

Nyt on ilmestynyt ensimmäinen verkkojulkaisu, joka on suunnattu kouluopetukseen Inkerin historiasta ja inkeriläisten kohtaloista. Tämä verkkojulkaisu tuo Inkerinmaan ja inkeriläisten historian myös jokaisen ulottuville!

Tiedote 30.3.2021

SKS julkaisee Inkeri ja inkeriläisyys -oppimisaineiston, joka on ensimmäinen kouluopetukseen suunnattu julkaisu Inkerin historiasta ja inkeriläisten kohtaloista.

Inkeri ja inkeriläisyys -verkkojulkaisussa on kaksitoista pienoiselämäkertaa, joiden kautta avautuvat paitsi inkerinsuomalaisten elämä, myös 1900-luvun lähihistorian tapahtumat, kuten toinen maailmansota ja neuvostovainot.

Vastapainoa historialle tarjoavat 2020-luvun Suomessa elävien inkeriläistaustaisten videohaastattelut siitä, mitä inkerinsuomalaisuus heille merkitsee.

Julkaisu käsittelee esimerkiksi suomen kielen merkitystä inkeriläisille yhteisöille sekä inkeriläisen kulttuurin ja sivistyksen kehittymiselle 1800-luvun lopulta alkaen. Kansanperinteistä esille nousevat inkeriläinen runonlaulu, kansantanssit ja kansanpuvut.

Lisäksi julkaisu kertoo Inkerin evankelisluterilaisen kirkon merkityksestä omaleimaisen suomalaisen yhteisön säilymisessä.

Tietopaketti sopii kaikille Inkerinmaan historiasta ja inkeriläisestä kulttuurista kiinnostuneille, aiempaa perehtyneisyyttä ei tarvita.

Verkkojulkaisu perustuu tutkimukseen, arkisto- ja museoaineistoihin sekä inkerinsuomalaisten itsensä kertomiin muistitietohaastatteluihin.

Tekstin ja valokuvien lisäksi julkaisu sisältää animoituja karttoja, äänitteitä sekä videoita.

Inkeri ja inkeriläisyys -julkaisun ajantasaisiin opetussuunnitelmiin perustuvat oppimistehtävät lisäävät ymmärrystä inkeriläisten historiasta ja kulttuurista. Tehtävät on suunnattu yläkoulu- ja lukioikäisille, ja ne soveltuvat sekä ilmiöoppimiseen että eri aineiden tunneilla käsiteltäviksi.

Ne sopivat erinomaisesti myös poikkeusoloissa toteutettaviin etäoppimistilanteisiin.

Julkaisu on toteutettu osana Kansallisarkiston, Inkeriläisten sivistyssäätiön ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Inkeri ja inkeriläisyys — muistot talteen, arkistot haltuun -hanketta (2018 – 2020).

Lähde

Omasta puolestani onnittelen ”Inkeri ja inkeriläisyys – muistot talteen, arkistot haltuun” -hankkeen (2018 – 2020) näin loistavasta onnistumisesta!

Kiitän ja kumarran kaikille, jotka ovat tämän ison materiaalin keränneet ja yhteen sovittaneet!

Tämä on tosi merkittävä historiallinen tapahtuma Inkerin kansan muistoksi! Uusi verkkojulkaisu tuo Inkerinmaan ja inkeriläisten historian myös jokaisen ulottuville!

Kannattaa tutustua!

+5
viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu