Elämäni Koulut. Osa 79. Matkat Oppaan Koulutukseen.

Kotitalo Gagarinan kadulla Hatsinassa.

Matkat oppaan koulutukseen

Olin vielä opettajan virassa Hatsinan pedagogisella opistolla, kun lähdin oppaan koulutukseen Leningradiin. Suurin käytännön vaikeus oli matkustaminen koulutustapahtumiin ja takaisin. Teoriaa opetettiin Leningradin keskustassa Punaisen laivaston rantakadulla ja muut kohteet olivat eri puolilla kaupunkia siellä missä turistikohteetkin sijaitsivat.

No, ensiksi. Minä oli vielä opettajan virassa Hatsinan pedagogisella opistolla, mutta koulutus oppaaksi alkoi viedä kovaa vauhtia eteenpäin. Ajattelin, että jos ei nyt niin milloin sitten? Tiesin, ettei se tulee olemaan helppoa.

Toiseksi. Kohteet olivat kaukana toisistaan.

Ettäkö kaikki olisi tuossa koti-oven takana ja siinä se tapahtuisi. Ei ollenkaan! Leningradiin oli Hatsinasta matkaa noin 40 km ja vielä liikkuminen paikasta toiseen yleisillä kulkunevoilla itse kaupungissa, jonka halkaisija oli silloin noin 60 kilometriä.

Omaa autoa ei ollut.

Matkat

Lyhyin reitti koulutukseen Hatsinasta, Gagarinan kadulta, jossa asuin, leningradiin Punaisen laivaston rantakadulle, oli:

  1. Kävely sähköjunan pysäkille Tatjanino vei vähintään 10 — 15 minuuttia junan odotuksineen.

pysäkille Tatjanino

  1. Sitten junassa Leningradin Varsovan asemalle, noin 40 minuuttia,

Varsovan asema Neuvostoliiton aikana -- Huomaa Lenin

  1. josta sitten siirryin paikallisbussin pysäkille, josta pääsi
  2. Площадь Труда pysäkille ja
  3. sieltä kävellen Puinaisen laivaston rantakatua (Набережная Красного флота) pitkin Matkatoimistoon. Siellä pidettiin teoriatunnit ja seminaarit.

Yhteensä matka kesti noin 1,5 tuntia, jos kaikki meni hyvin.

  1. Lopuksi samaa reittiä takaisin.

Paluumatkalla usein piipahdin ruokakaupassa, joka oli lähellä siinä Rantakadulla ja ostelin maittavia maitotuotteita, smetanaa, rahkaa ja muita ruokatarvikkeita. Siellä oli iso valikoima tuotteita ja paljon parempaa laatua kuin Hatsinan kaupoissa.

Rantakadun kauppa oli vähän niin kuin syrjässä. Se oli eliitin kauppa, koska lähistöllä työskenteli paljon korkeita virkamiehiä, lähes koko kaupungin eliitti. Tässä kaupassa oli hyvät valikoimat eikä sinne tarvinnut jonottaa.

Kaikki muut koulutuspaikat olivat eri puolilla Leningradia ja sen ulkopuoliset kohteet vielä pidemmän matkan takana paitsi tietenkin Pavlovskin palatsi, jonne pääsi Hatsinasta suoraan bussilla. Joten ei se koulutus niin ruusuista tai varsinkaan kevyttä ollut. Mutta en näitä vaikeuksia silloin alkuvaiheessa vielä ajatellut.

Mutta kaikki nämä vaikeudet voitti se, että pääsin tutustumaan Leningradin historiaan ja sen nähtävyyksiin; näkemään kaikkien niitten lukuisten palatsien ja museoiden loistoa ja kaiken lisäksi vielä Leningradin esikaupungit ja …!

Olin kiinnostunut ja innostunut, kun pääsin sukeltamaan sellaiseen kauniiseen kulttuurimaailmaan, joka Leningradissa avautui eteen! Kaikki nämä turistikohteet olivat minulle uutta ja ainutlaatuista!

Koulutuksessa pääsin tutustumaan näihin kymmeniin ja kymmeniin koko maailmassa tunnettuihin kohteisiin kouluttajan johdolla. — Vieläpä ilman sisäänpääsymaksua tai tuntikausien jonottamista!

Kohteet

Turistikohteissa minä näin kaiken tämän kauneuden ensimmäistä kertaa. Pari kohdetta haluan vielä tässä erikseen mainita.

Ensiksi tulee mieleen sellainen kulttuurimuistomonumentti kuin Katarinan palatsi Pushkinissa / Tsarskoje selossa, jota sanotaan Pieneksi eremitasiksi.

Valtava rakennus ja sen jokainen huone täytetty aivan korvaamattomilla taideaarteilla.

Katariinan palatsi Katariinan palatsin Kultasali

Pavlovskin palatsi oli lähempänä Hatsinaa ja sinne pääsi suoraan Hatsinasta.

Paavalin Palatsin Patsas Pavlovskin palatsi Paavalin Palatsin Patsas

Tarina jatkuu.

Viola m1955 Arkangeli
Viola 1955 Arkangeli
Viola Heistonen 1978
Viola Heistonen 1978
Kotitalo Gagarinan kadulla Hatsinassa.
Kotitalo Gagarinan kadulla Hatsinassa.
Lapset Gagarinan talon pihalla.
Lapset Gagarinan talon pihalla.
Tätä polkua pitkin kiirehdin Lenengradiin.
Tätä polkua pitkin kiirehdin Lenengradiin.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu