Piikkilanka Aita Pystyyn!
Uutisvuoksi kirjoittaa (Piia Kaskinen) 16.4.2023: “Raja-aidan pystytys alkaa Pelkolassa ensi viikolla”.
Nyt sitten lähestyy kohokohta, kun valmis piikkilanka-aita nostetaan pystyyn Imatralla! Lehti kirjoituksen mukaan tämän kevään aikana pystytetään kolme kilometriä Suomen ja Venäjän välistä esteaitaa. Siitä kertoi Rajavartiolaitos tiedostotilaisuudessa viime perjantaina, 14.4.2023.
Suomalainen maahantuoja tuo Hollannista 3×3 -metriset aitaelementit ensi viikolla. Sinänsä esteaita ei estä ketään pääsemään rajan yli, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartioston komentajaeversti Mika Rytkönen.
Aita nopeuttaa mahdollisten luvattomien tulijoiden havaitsemista. Lisäksi aidan viereen rakennettava tie takaa partioiden nopean pääsyn paikalle, eli mahdolliset luvattomat rajan ylittäjät saadaan entistä nopeammin kiinni.
Tulevan esteaidan tärkein tarkoitus on hallita sellaista tilannetta, jossa Venäjän puolelta rajan yrittäisi ylittää iso ihmisjoukko, kertoo Rajavartiolaitoksen esikunnan teknisen osaston päällikkö, prikaatikenraali, Jari Tolppanen.
Uusi aita ei heikennä myöskään kenenkään mahdollisuuksia hakea Suomesta kansainvälistä suojelua. Rajalla on rauhallista, Tolppanen sanoo.
Uuden esteaidan rakentaminen ei ole Rajavartiolaitoksen mukaan vaikuttanut Suomen ja Venäjän rajaviranomaisten yhteistyöhön.
Venäjä suhtautuu aidan rakentamiseen neutraalisti, kertoo Mika Rytkönen, joka on normaalisti tapaan tavannut Viipurin rajavaltuutettua. Suomen liittyminen Natoon ei sekään vaikuta Rytkösen mukaan aidan rakentamiseen tai aidan ominaisuuksiin.
Maan omistajat ovat ottaneet hankkeen hyvin vastaan, kertoo hankepäällikkö Ismo Kurki!
Monta blogia olen kirjoittanut lehtikirjoitusten mukaan piikkilanka aidasta, joka on nousemassa maittemme väliin! koska tähän se tulee Vuoksen rannoille. Minustakin alkaa jo tuntua, että missäpä se aita viipyy? Näyttäkää nyt vihdoinkin! Pelottavalta se tuntui, mutta sunnuntaisen Uutisvuoksen kirjoituksen mukaan, ei mitään huolia!
Venäjä ei näe siinä mitään uhkaa ja on neutraali. Jopa Natoon meneminen ei vaikuttanut naapurimaahan mitenkään, ja jopa turvapaikan hakijat pääsevät vapaasti maahan.
Edellyttäisikö tämä sitä, että voisimme olla ystäviä jopa silloin kun välillämme on piikkilanka aita?
Olihan Neuvostoliitossa “Rautaesirippu” ja silti olimme YYA-sopimuksen mukaan Ystäviä! — Ja hyvin sujui maittemme välinen yhteistyö. Ehkä erityisesti siitä hyötyi tämä rajavyöhyke itäsuomi ja tietenkin Imatra.
Professori arvioi (samassa sunnuntai lehdessä):
– Etelä-Karjalan Venäjä-kortti on menetetty vuosikymmeniksi — “Pahimmillaan kaakkoisesta Suomesta tulee syrjäseutua”.
Esimerkiksi, venäläisten puuta ei enää tule metsäteollisuuden käyttöön. Maidemme välinen kauppa on romahtanut viime vuoden ja tämän vuoden alun aikana. Venäjältä tuodaan Suomeen suuremmassa määriin vain nikkeliä.
Toinen artikkeli kertoo, että aivovuoto Imatralta pois päin on nyt lähtenyt alkuun.
Näin siis lehtikirjoituksen vaikutuksesta, lähti lentoon ajatukseni!
Mitäpä te, blogin lukijat, tuumitte?
Minusta olisi ihan kiva, jos voitaisiin olla venäläisten kanssa hyvissä suhteissa, mutta valitettavasti se ei tule kysymykseen nykyisten naapureitaan uhkaavien ja hävittävien hirmuvaltiaiden aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Sodan jälkeen tulee… aina Rauha! Toivoa pitää olla Rauhaan! Niin kuin laulussakin lauletaan. Myrskyn jälkeen on pouta sää! :
https://www.youtube.com/watch?v=R_Ovr6simyY&t=190s
Kiitos kommentista! Ja kivaa kevättä!
Ilmoita asiaton viesti
..ja miten sota loppuu? Vain että Venäjä vetää roistojoukkonsa omien 1991 rajojen taakse.
Ilmoita asiaton viesti
Miten se sota loppuu? ei kukaan voi tietää! Tulevaisuus on tuntematon! Jopa huominen päivä, josta emme tiedä mitä se tuo tullessaan! Niin se on! Tietenkin jokainen voi toivoa miten sen haluaisi sodan loppuvan.
Kiitos kommentista!
Ilmoita asiaton viesti
Ei se myrskyn jälkeinen poutasää riitä uuteen toimintatapaan, jos on oletettavissa, että sen poutasään jälkeen alkaa uusi myrsky. Venäjä on historiansa aikana osoittanut olevansa julma ja verenhimoinen kansakunta ja oikeastaan vain koko valtion pilkkominen pienempiin ja ulkoisten miehitysjoukkojen valvomiin alueisiin saattaisi aloittaa pitkäkestoisemman muutosprosessin.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ”poutasään jälkeen alkaa uusi myrsky..” sille kukaan meistä, tavallisista tallaajista ei voi mitään. Kansojen historiat kulkevat syklisesti omaa rataa aina eteenpäin. Huonompiin tai parempiin saavutuksiin.
”..vain koko valtion pilkkominen pienempiin ja ulkoisten miehitysjoukkojen valvomiin alueisiin saattaisi aloittaa pitkäkestoisemman muutosprosessin.” Sinun toivomuksen mukaan, ehkä noin voisi mennä historia, mutta aika näyttää taas miten etenevät tapahtumat.
Kiitos kun tulit keskustelemaan! Hyvää illan jatkoa!
Ilmoita asiaton viesti
Ei historia ole mikään luonnonilmiö, vaan se rakentuu ihmisten teoista. Rajan toisella puolella on valtionjohdon toimesta ryhdytty muokkaamaan historiaa omaan suuntaan. Siitä on vedetty johtopäätökset tällä puolella ja ryhdytty toimiin.
Joulukuussa 2021 viimeistään tuli selväksi, mitä rajan toisella puolella ymmärretään ystävyydellä: oikeutta tehdä jälleen päätöksiä yli ja ohi ystäviksi nimitettyjen rajanaapurien. Täällä luultiin, että kehitys olisi kulkenut pois tästä ajattelusta. Luultiin väärin, ja siksi oli ryhdyttävä toimiin. Jokainen valtio kun viime kädessä valvoo omaa etuaan.
Venäjän kansankin olisi syytä ymmärtää, että historia ei vain tapahdu heille vaan he ovat historian tekijöitä. Heillä on mahdollisuus päättää tulevaisuudestaan. Ja sen he pystyvät tekemään, jos tahtovat. Jos eivät tähän ryhdy, on tulkittava asia niin, etteivät tahdo.
Ilmoita asiaton viesti
Mika Saarela.
[..Siitä on vedetty johtopäätökset tällä puolella ja ryhdytty toimiin. Jokainen valtio kun viime kädessä valvoo omaa etuaan.],
Hyvin sanottu ja kiitos kommentista.
Ilmoita asiaton viesti
Jotkut sodat ovat aikoinaan kestäneet vuosikausia. Neuvostoliitto soti Afganistanissa 9 vuotta. Nykyinenkin sota on jatkunut yli 10 vuotta, eikä rauhankyyhkyjä näy kummallakaan osapuolilla.
Ilmoita asiaton viesti
Juhani Komulainen.
Sodat seuraavat ihmiskuntaa siitä asti kun se syntyi ja tulevat seuraamaan niin kauan kuin ihminen on maanpäällä. Kun varastot ovat täynnä sota-aseita, niin jossain päin maapalloa ne paukkuvat aina.
Ilmoita asiaton viesti
Sotia alooittavat vallanhaluiset ja itsekkäät vihmiset joilta puuttuu ymmärrys kokonaisuudesta – fakki-idioteja.
Ilmoita asiaton viesti
Anteeksi vaan Viola, mutta en oikein ymmärrä kirjoitustasi.
Minulle tulee siitä mielikuva, että et tiedosta minkä, ja kenenkä vuoksi raja-aitaa nyt pystytetään. Mistä syystä liityimme Natoon.
Putinin käskystä aloitettu sota Ukrainassa oli kaiken syy. Jo Krimin miehitykseen olisi maamme pitänyt reagoida rajummin. Aloittaa myöskin jo tuolloin Nato-neuvottelut.
Kysymykseesi emmekö voisi Venäjän kanssa elää ystävinä aidasta huolimatta täytyy hakea vastaus itäiseltä ilmansuunnalta. Kuinka voidaan sellaisen valtion kanssa elää sovussa, jonka johtaja uhkailee meitä ”helvetin kauhuilla”, kun teemme suvereenina maana omia turvallisuuspoliittisia päätöksiämme?!
Kun rajaliikenne loppui, aiheuttaa se tietenkin erinäistä harmia, mutta liikenteen loppuminen ei johdu meistä.
EU- ja Nato-maana on meidän noudatettava liikkumisen ja kaupankäynnin pakotteita. Eivät meidän johtajamme niitä pahuuttaan keksineet. Hyvät syyt oli.
Kun Sinulla on sukua Venäjällä on tietenkin ikävää kohdallasi, että kanssakäyminen vaikeutui. Mutta älä hyvä Viola syytä siitä Suomea!
YYA-sopimus oli varsinainen riippakivi kaulassamme. Sen pykäliä mielivaltaisesti tulkitsemalla neuvosto-osapuoli kiristi meiltä milloin mitäkin. Katkaisi muutaman kerran kaupankäynninkin kun emme ”hyvällä” uskoneet. Jos kyseinen sopimus oli pakko aikanaan solmia, niin aivan turhaa on tänä päivänä sitä kehua.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärrän kaiken Natosta ja Ukrainan sodasta ja niitten vaikutuksesta muihin maihin ja Suomeen! Ei ole aikomusta aloittaa nyt puhumaan, kirjoittamaan mitä siellä päin ajattelevat ja miten toimivat!
Näkökulmani on tavallisen tallaajan, joka haaveilee hyvistä naapurisuhteista, jotka olivat ”ennen vanhaan”..!
Joskus myrskyn jälkeenkin voi tulla pouta sää..! Missä sinä näet tai luet, että minä syytän Suomea? En syytä Suomea mistään. Vaan olen huolestunut koko tilanteesta ja erityisesti näillä kulmilla, jossa satuin asumaan.
Kiitos paljon kommentista! Ja mukava kevään jatkoa!
***
Anteeksi, poistettu kommentti kuului Vapaavuoroon. Nyt se on siellä. Kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
”Ymmärrän kaiken Natosta ja Ukrainan sodasta…”
Et edes hölkäsenpöläystä.
Ilmoita asiaton viesti
Antti Mikkonen!
No, en ymmärrä ”hölkäsenpöläystä”. No, mitä sitten? Haluatko estää minut kirjoittamaan?
Suomen kansalaisena ja ainoastaan Suomen kansalaisena! Kirjoitan Blogeja ja osallistun keskusteluun nojaten Suomen perustuslain 2 luku 12 §
Sananvapaus ja julkisuus
[Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.
Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta.]
Olen syntynyt ennen Toisen maailman sodan alkamista. Kuullut tykkien jylinää talvisodan aikana. Juossut itkien pelosta äitini helmasta pitäen kiinni pommituksen alla, toisen maailman sodan aikana, jolloin se vuonna 1941 siirtyi Saksan hyökkäyksestä Neuvostoliittoon. Katsonut sodan silmiin ja tiedän mitä se tuo tullessaan!
Ilmaisua ”hölkäsenpöläystä” pidän henkilökohtaisena loukkauksena! Olet anteeksi pyynnön velkaa.
Terveisin,
Viola Heistonen.
Inkerinsuomalainen,Paluumuuttaja!
Ilmoita asiaton viesti
”Haluatko estää minut kirjoittamaan?”
En tietenkään halua, onhan nämä huumoripläjäykset ihan parasta Puheenvuoron palstalla.
Ilmoita asiaton viesti
”Näkökulmani on tavallisen tallaajan, joka haaveilee hyvistä naapurisuhteista, jotka olivat ”ennen vanhaan”..!”
Mahdatkohan tietää mitä kaikkea ”ennen vanhaan” oli. Mm.
https://fi.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4in_naapurissa
https://www.ts.fi/puheenvuorot/1074111129
ja kaiken huippuna(?)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pirkkalan_moniste
Ilmoita asiaton viesti
Heh,
muistan myös 70-luvulla lähetetyn ohjelman, jossa YLE:n Moskovan kirjeenvaihtajan venäläinen vaimo Tanja Nojonen antoi suomalaisille ruokavihjeitä perustuen neuvostoliittolaiseen kulinarismiin.
Eräässä ohjelmassa hän kertoi suurin piirtein tähän tapaan:
”Njeuvjostoljiittolainen pjerheenemjanta ostaa kjilon parasta naudanljihaa ja ljeikkaa siitja pjerheelleen kolme pjihvija. Jälkiruokaa varten hjän on raastanut kaksi sjitrjuunaa ja ripotellut pjaalle pjöljusokeria…”
Tuo huvitti jo silloin minua, kun Neuvostoliitossa käyneenä tiesin, ettei tavan tallaaja siellä suinkaan osta käden käänteessä kiloa parasta naudanlihaa, sitruunoista ja pölysokerista puhumattakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ainakaan Leningradista löytämässäni ruokakaupassa ei ollut muuta kuin tyhjiä hyllyjä, paitsi avopakastimen pohjalla vähemmän houkuttelevan näköistä pakkaamatonta kalaa, mutta kaipa ulkomaankirjeenvaihtajillakin oli pääsy kauppoihin, joihin tavallisella kansalla ei ollut.
Kävin NL:n loppuaikoina Moskovassa ja piti mennä tavaratalo GUM:iin, mutta se oli sinä päivänä suljettu. Siellä venäjää opiskellut tuttavani tiesi kertoa että oli avoinna vain puoluepampuille ym., ja valikoima todennäköisesti normaalista poikkeava. – Blogisti osannee kertoa pihvien saatavuudesta, Virossa tiesivät TV:stä tutun K-kaupan Väiskin:
Väiski oli hahmona niin vakuuttava, että Keskon mainokset julistettiin Virossa ideologiseksi propagandaksi. Viron kommunistipuolueen ensimmäisen sihteerin Karl Vainon kerrotaan tympääntyneen Väiskiin jopa siinä määrin, että hän väitti mainosten olevan CIA:n propagandaa ja tiskeissä esillä olleiden lihakimpaleiden muovia. Purjetta hän epäili CIA:n agentiksi.
https://www.apu.fi/artikkelit/mahtavat-mainosmiehet-k-kaupan-vaiskia-epailtiin-jopa-cia-n-agentiksi
Ilmoita asiaton viesti
Viimeinen Neuvostoliiton matkani oli työmatka kesällä 1987 Moskovaan ja silloin siellä alkoi jo tuntua romahduksesta kielivä hälläväliä meininki monella tavoin.
Kaupat olivat tyhjiä ja kun ennen takaisin lentoa yritin tuhlata kaikki jäljelle jääneet ruplat, niin asetuin jonoon erään kalakaupan eteen, kun ajattelin, että sieltä saisi tiskiltä ostaa kaviaaria. Jono ylettyi kadulle asti ja puolisen tuntia siinä jonotin, kunnes pääsin tiskin ääreen. ”Palvelijana” oli äksy huivipäinen mummeli, jolle puhuminenkin jo arastutti. Kysyin venäjäksi kaviaaria: ”Ikra jest?” Hän virkkoi tylysti: ”Njet, sledujushij”. Eli: ”Ei ole, seuraava (asiakas)”.
Huvittava episodi sattui myös sitten lentokentällä, kun passintarkastuksessa ennen koneelle menoa minulta kysyttiin maahantulokaavakkeen osaa, joka oli saapuessa jätetty passin väliin. Se oli jotenkin kadonnut ja sanoin passintarkastajalle, ettei minulla ole sitä. Hän totesi, etten voi poistua Neuvostoliitosta ennen kuin se on löytynyt.
Samassa kuului kolahdus ja tarkastuskopin viereen hihnalle asettamani attasheasalkku putosi lattialle hihnan toisessa päässä. Laukun saumasta alkoi virrata sampanjaa. Olin ostanut pullollisen ja se oli nyt mennyt rikki laukun pudotessa lattialle. Laukussa oli lisäksi tärkeitä asiakirjoja.
Otin passini tarkastajan kädestä ja selvitin, että minun täytyy nyt mennä hoitamaan tuo ongelma hihnan toisessa päässä. Kun olin avannut laukun ja ottanut kastuneet dokumentit penkille sekä karistanut niin sampanjan kuin lasin sirpaleetkin roskikseen, huomasin, ettei tarkastaja enää minusta piitannut, vaan ”palveli” muita asiakkaita. Poistuin sitten kiireen vilkkaan Finnairin koneen lähtöportille.
Kotiin päästyäni ripustin työasiakirjat kuivumaan pyykkipojilla kylpyhuoneen telineeseen. Osa niistä piti lähettää Outokummulle, kun oman työpaikkani yhtiöllä oli Outokummun kanssa yhteinen edustusto Moskovassa ja he pyysivät minua toimimaan kuriirina Outokummun postin kanssa. Mahtoivat siellä ihmetellä sampanjalla värjättyjä dokumenttejaan…
Ilmoita asiaton viesti
Minullakin on Moskovan lentokentältä alkoholipitoinen muisto: herätin penkiltä nuokkumasta följyyn yhden suomalaisen kun kuulutettiin että lento lähteekin toiselta portilta.
Ilmoita asiaton viesti
Kävin 80-luvun alkupuolella halvalla bussimatkalla Leningradissa. Matkalaukut ohjeistettiin pitämään hotellissa lukossa, muutoin olisi voinut käydä niin että farkut olisivat hävinneet ja tilalle jätetty ruplia. Ja ruplillahan ei olisi tehnyt mitään kun siellä ei ollut mitään ostettavaksi kelpaavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Seija Nylund:
[.. Blogisti osannee kertoa pihvien saatavuudesta…],
Hieno huomio! Blogisti tietää paljon enemmän mitä siellä syötiin ja juotiin..! mutta anteeksi, aihe ei kuulu tähän blogiin! Miksi ihmeessä veitte keskusteluun muistelemaan matkoja pahamaineeseen neuvostoliittoon ja nauramaan nyt jälkikäteen mitä siellä oli tarjolla!?
Mukavaa alkanutta päivää!
Ilmoita asiaton viesti
Puheenvuoron keskusteluillahan on tapana rönsyillä, ja minä oli nuori kun menin Leningradiin kuvitellen tuovani sieltä tuliaiseksi Pietarin limpun. Kyllä siinä luulot karisivat.
Ilmoita asiaton viesti
Juha Kuikka!
Kaikella kunnioituksella, mutta muistelmat niin kuin ei kuuluisi tähän Blogiin. Minä tiedän erittäin hyvin miten siellä elettiin ja mitä syötiin. Aiheena on periaatteessa piikkilanka-aita, joka on nousemassa näille kulmille!
Nyt jo hyvää yötä!
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kaikella kunnioituksella minäkin totean, että keskustelu aina rönsyilee jonkin verran alkuperäisen aiheen ympärillä ja se on myös välttämätöntä, jotta mielekästä keskustelua syntyisi.
Piikkilanka-aita on aiheena nopeasti loppuun kaluttu, jos pelkästään siitä aidasta pitää joka lauseessa kirjoittaa eikä mistään sellaisesta, joka siihen jollain tavoin taustalla liittyy – esimerkiksi Neuvostoliiton historia ja arkielämä silloin, kun Suomi ei sieltä virallisesti ottanut loikkareita vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Seija Nylynd!
Kiitos paljon linkeistä, mutta niissä ei ole minulle mitään uutta!
Oikein hyvää Kevään jatkoa!
Ilmoita asiaton viesti
Pirkkalan monisteessakaan? Hyvin olet sitten niistä ajoista perillä.
Oikein hyvää kevään jatkoa sinullekin!
PS. Puheenvuorossa täytyy pepun kestää merivettä – epämieluisia kommentteja tulee joskus, kuten sinulle ylempänä; ne kannattaa vain ohittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos, Seija Nylund, neuvosta!
Olen kestänytkin jo vuodesta 2010 kun aloitin kirjoittaa blogeja Puheenvuoroon ja Vapaavuoroon!
Parhaat toivotukset sinulle tästäkin eteenpäin!
Ilmoita asiaton viesti
Venäläisten poistuminen Venäjältä tulee tulevaisuudessa yhä vaikeammaksi. Nyt puhutaan jo kaikkien alle 50-vuotiaiden miesten maasta poistumisen estämisestä, koska Putin tarvitsee Ukrainassa tykinruokaa.
Aita on myös symbolinen, sen tarkoitus on selkeästi kertoa Venäjälle, mitä Suomi ajattelee sen rikollisesta touhuilusta Ukrainassa.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta olisi parasta, että imperialistiselle roistovaltiolle Venäjälle ei myytäisi mitään, sieltä ei ostettaisi mitään, eikä venäläisiä tulisi Suomeen:
https://jput.fi/Venaja_ja_venalaiset.htm
Ilmoita asiaton viesti
Historia osaltaan kertoo, miksi aitaa rakennetaan Itärajalle, eikä länsirajalle. Aita symbolisoi luottamuspulaa ja on tietenkin myös fyysinen este.
Ilmoita asiaton viesti
Kun kysytään Venäläiseltä tavan tallaajalta mitä he vastaava Ukrainan sotaan onko se oikeutettu. Vielä mitämieltä he ovat suvereenisen YK jäsenmaan kimppuun hyökkäämisestä ja mitä mieltä itse olet. Pelottaako vastatata.
Seppo evakon poika.
Ilmoita asiaton viesti
Kymenlaakso ja Itärajan ihmisten elämän eväät heikentyvät taas kerran Suomen poliittisten valintojen vuoksi.
Onneksi olemme EU:ssa. Ja kovan luokan nettomaksajia. Suomen herrat ja rouvat voisivat EU:n rahastoista junailla Itäiseen Suomeen rakennesiirtymän tueksi tuommoiset 4-6 miljardia euroa!
Eiköhän homma olisi sillä kuitattu – ja Suomi osallistuisi lähellä Itärajaa asuvien ihmisten taloudellis-tuotannollisen siirtymän rakentamiseen ja tukemiseen.
Mutta tuskipa! Helsingin herroja ja rouvia kiinnostaa enemmän Rysselin rälssin kulta ja kimellys kuin kotimaan syrjäseutujen elämä.
Ilmoita asiaton viesti
Mitenkään itärajan ongelmia väheksymättä: Ei tämä silti ole likimainkaan samaa kuin idänkaupan romahdus 1990 lopussa, Tampereellakin lopetti kenkätehtaita ja tekstiili- sekä konepajateollisuus kärsi.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu niin kauan kuin Putin pysyy vallan kahvassa, ja se voi olla pahimillaan pari vuosikymmentä kunnes kuolo korjaa sotahullun.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän hyökkäystoimet milloin missäkin eivät millään tavoin liity raja-aitaan. Aitoja ja muita esteitä tarvitaan ihmismassojen migraation estooon. Emme kaipaa kansainvaelluksia Suomeen, se ei ole normaalia hallittua muuttoa.
Meillä ei ole mitään velvollisuutta maahankävelyn hyväksyntään millään perusteella.
Ilmoita asiaton viesti
Kaakon kulmilla ja tuolla ylempänäkin rajan pinnassa osoitettiin miten rauhanomainen, kumpaakin osapuolta hyödyttävä yhteistyö RAUHANOMAISESTI, tolkun ihmisten ja yritysten välillä pelasi, MUTTA diktadoorisille, yksinvaltaisille johtajille ei moinen, tolkun ihmisten arkinen kanssakäyminen ja yhteispeli riitä.
– He haluavat jäädä historiaan kokonaisten, ”uusien maailmanjärjestysten” luojina ja toteuttajina…vaikka sitten väkivallalla ja tappamisella! Aikoinaan yrittivät ohjailla ja jopa kokonaan kääntää suurten jokienkin virtaussuuntia ymv…ja alikehittyneistä maista keräilevät seuraajia ja yhteistyökumppaneita ”pahaa ja moraalitonta länttä” vastaan.
Presidenttikin varoitti ”uutta maailmanjärjestystä” ajavista voimista.
– Timo Soini puolestaan myötäili heitä, arvostelemalla hänkin ”kaiken hyväksyvää” länsimaista rappiota.
Ilmoita asiaton viesti
”Olihan Neuvostoliitossa “Rautaesirippu” ja silti olimme YYA-sopimuksen mukaan Ystäviä! — Ja hyvin sujui maittemme välinen yhteistyö.”
Ajattelitkohan ihan loppuun saakka, muistin virkistämiseksi:
Enimmäisinä YYA vuosina maksettiin vielä sotakorvauksia
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/11/01/suomen-sotakorvaukset-neuvostoliitolle-olivat-jattimainen-urakka
Sen jälkeen Neuvostoliitto palautti Porkkalan lievästi sanottuna sikamaisessa kunnossa, painokelpoinen kirjoitus ilman sikailuja
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008021488.html
Ja kai olet kotiryssistä kuullut
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kotiryss%C3%A4
http://vintti.yle.fi/yle.fi/d-projekti/arkisto/paasarja/00kotiryssa.html
jne.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tässä ketjussa on taas katkeroituneiden kokoontumisajot. Onko se niin vaikea myöntää: me itse teimme Pirkkalan monisteet… ja muun saastan, jota suomettumiseksi kutsutaan.
Me itse teimme sen. Juuri ilmeisesti nyt noin 70-80 -vuotiaiden sukupolvi. Pissi sukkaansa ja nyt syyttää siitä Neuvostoliittoa.
*** ****
Talvisota oli epäreilu sota jollakin tapaa. Suomen mies soti urheasti, mutta murhatöillä – eli sodan ydinprosessilla – raja siirrettiin. Piste ja poikki. Parempaan ei pystytty. Sotakuntoisuus oli 10 – suomalaisilla silloin.
Toisessa maailmansodassa taistelimme kaikin voimin Liittoutuneita, myös Neuvostoliittoa vastaan. Voimalla raja siirrettiin, kuten sodissa on tapana.
– Suomalaiset taistelivat urheasti, mutta kykenivät ainoastaan puolta maa-alaa maastaan enää puolustamaan. Sotakuntoisuus 8, yleinen mieskuntoisuus ehkä 7.
Peli oli sodissa täysin selvä! Maailmanhistorian ”steriileimmän” ja pahimman kansantuhoajan joukkojen osana kävimme Liittoutuneita eli hyvää maailmaa vastaan.
– turpiin tuli. Ja onneksi tuli. Ja se on Neuvostoliiton sotavoiman syytä. Loppu onkin meidän omaa sisäistä puuhastelua.
**** ****
Suomalainen voisi mennä joskus itseensä. Ja syyttää suomettumisesta – niin – vain meitä suomalaisia. Ei se Neuvostoliitto meitä sentään suomettumaan pakottanut. Jos olisi ollut miehissä kanttia, olisi kyllä voitu puhua rehellisesti. Mutta ehkä Kostamus -projektia ei olisi tullut ja muuta vastaavaa.
– Itse kusimme sukkaan. Raha innosti liikaa, virkaura ja kaiken maailman pikkupoliittinen kähmyily. Lahjat otettiin vastaan, poliitikot lahjottiin. Ja tuo totuus on liian vaikea myöntää. Siispä vika on Neuvostoliiton.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaisten vika sekinkö, että Neuvostoliitto koulutti Tehtaankadulle kotiryssiksi KGB:n agentteja, tunnetuin Vladimirov
KAHDEN PRESIDENTIN KOTIRYSSÄ
https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000003260834.html
https://fi.wikipedia.org/wiki/Viktor_Vladimirov
PS.
”Onko se niin vaikea myöntää: me itse teimme Pirkkalan monisteet…”
Ketkä me? Jäljet johtavat sylttytehtaalle
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/09/30/uusi-tutkimus-osoitti-pirkkalan-marxilaisen-koulukokeilun-vaietut-mittasuhteet
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliitto koulutti lobbareita, informantteja sekä neuvonantajia. Se oli heidän tapansa. Tapa lienee sama kaikissa isoissa maissa edelleen. Lobbareita, informantteja lähetetään. Ja vakoilua harrastetaan.
Tietenkään se ei ollut suomalaisten vika tai ansio. MUTTA me käytimme sitä, me otimme lahjukset vastaan. Ja omaa etua tavoitteleva hyvä veli -kerho muodostui.
Huippuna moraalinsa myyneistä ja näkyneistä on kait edesmennyt ex-ministeri Eino Uusitalo (onko nimi oikein?). Hän ehdotti, että Neuvostoliiton arvostelu pitäisi tehdä Suomessa lain voimin kielletyksi.
– taisi olla paitsi seteliselkärankainen myös ehkä tyhmäkin?
Mutta oliko noin ehdottaneen uomalaisministerin ilmaisema älykkyys ja Isänmaan rakkaus (moraali siis) Neuvostoliiton vika?
Ilmoita asiaton viesti
Edelleenkin: ketkä me? – Osa kansasta suomettui enemmän, osa vähemmän, ja osa ei ollenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Toisessa maailmansodassa taistelimme kaikin voimin Liittoutuneita, myös Neuvostoliittoa vastaan.”
Suomi taisteli omana sotanaan Neuvostoliittoa vastaan. Toki Englanti jossain vaiheessa julisti sodan Suomelle myös, mutta ei sitä vastaan silti oikeasti sodittu. Ei ollut myöskään jenkkipommittajia Suomen taivaalla.
”Suomalaiset taistelivat urheasti, mutta kykenivät ainoastaan puolta maa-alaa maastaan enää puolustamaan.”
Mitähän tuolla mahdat tarkoittaa? Suomi pysäytti Neuvstoliiton suurhyökkäyksen kesällä 1944, mikä oli itse asiassa merkittävämpi torjuntavoitto kuin talvisodan taisteluissa Kannaksella.
”Ei se Neuvostoliitto meitä sentään suomettumaan pakottanut. Jos olisi ollut miehissä kanttia, olisi kyllä voitu puhua rehellisesti.”
Tuon osalta voisi viitata HS:n Koiviston haastatteluun joskus vuoden 2010 kieppeillä. Kun häneltä kysyttiin suomettumisesta, niin hän vastasi suurinpiirtein näin: ”Neuvostoliitto ei ollut niin paha kuin Suomen kansa kuvitteli – se oli paljon pahempi.”
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos kaikille blogin lukeneille ja keskusteluun osallistujille!
Oikein hyvää kevään jatkoa!
Olen Suomalainen ( Kari Tapio ) with lyrics:
https://www.youtube.com/watch?v=RuEMXFYJEdU
Ilmoita asiaton viesti