Venäjän Koronatilanne Huolestuttaa Etelä-Karjalassa

Suomen lippu Venäjän lippu

Venäjän Raja Ei Aukene Nopeasti

Täällä otsikolla tänään 19. marraskuuta 2020 Harri Manskinen kirjoittaa koronatilanteesta Venäjällä.

Lehtikirjoituksen mukaa koronatilanne Venäjällä on pahentunut viime viikkoina. Etelä-Karjalan kannalta huolestuttavaa on se, että erityisesti Pietarissa koronatartunnat ovat kasvussa.

Tämä näkyy jo lievästi Etelä-Karjalassa, kun viime viikolla havaituista kymmenestä tartunnasta noin puolet oli peräisin Pietarin alueelta.

Erityisen vaaralliseksi tilanteen tekee se, että piileviksi jäävien tartuntojen määrää on vaikea arvioida, koska ihmiset välttelevät testeihin menoa.

Maakuntaliitto

Maakuntaliiton katsauksen mukaan Venäjän ulkoministeriö arvioi, että ulkomaanmatkailussa käännettä parempaan ei ole odotettavissa ennen ensi kevättä.

Arvio voi olla turhankin myönteinen. On täysin mahdollista, että rajanylitysliikenne Suomen ja Venäjän välillä on rajoitettua vielä vuoden päästä, kirjoittaa Manskinen edelleen.

Etelä-Karjalan kannalta Venäjän vaikea koronatilanne ei lupaa hyvää. Venäjällä on paljon patoutunutta matkustustarvetta, ja Suomi on venäläisille tunnetusti turvallinen ja tuttu maa matkustaa. Koska rajan avaaminen näyttää venyvän, siihen on varauduttava monilla sektoreilla. Kun raja joskus aukeaa, myös Suomen puolelta on odotettavissa suuria virtoja lähialueille.

Koronavirus kiusaa Etelä-Karjalan lähialueilla Venäjällä: Pietarissa tartuntoja yli 85’000 ja Kannaksellakin lähes 6’400 – Eksoten ylilääkäri korostaa omaehtoista karanteenia, jos Venäjällä on pakko käydä.

Ennen Koronaa

Oli se ennen kiva käydä näiltäkin kulmilta tuossa, muutaman kilometrin päässä Venäjän puolella, Svetogorskissa (entinen Enso) tankkaamassa halvempaa bensaa ja sitten vaikka shoppailla ilman mitään tarvetta tai kiirettä minnekään entisen kotimaani alueella. Se oli minulle jopa terapeuttisesti tarpeen silloin tällöin sukeltaa muutamaksi tunniksi tutun maan kulttuuriin, kieleen ja tapoihin. Nyt autokin on ikävästi pihalla ruostumassa seisontavakuutuksessa. Sekin karanteenissa!

Viisumivapaudesta?

Ja jos menemme vielä pidemmäksi taaksepäin, niin olipa niitä aikoja, että keskusteltiin kovasti Suomen ja Venäjän välisestä viisumivapaudesta.

Pysykäämme terveenä!
Kyllä se raja vielä aukeaa.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu