Gretan päästöt maailmalle

Järki käteen keskusteluissa. Sanoin vain kuvainnollisesti.

Gretan nostaminen ilmastonmuutoskeskustelun kärkihahmoihin on vastuutonta. Jopa hänen isänsä ja äitinsä voisivat miettiä seurauksia myllytyksistä, mihin Greta itse on ihan syyntakeeton sinänsä yhden asian yksilönä.

Se, että me saamme raivon nousemaan ilmastonmuutoksessa nuorten parissa, on myös vastuutonta. Suomella on hyvin vähän annettavaa ilmastonmuutoksen saralla. Me kaikki tiedämme, että Kiina, Amerikka ja Intia ovat niitä pahiten hiilidioksidia maailmaan pukkaavia maita.

Ilmastonmuutoskeskustelua meille tyrkytetään ja ajattelen, että ihan tarkoituksella, että voisimme unohtaa, että Suomessa ongelma on se, että kaikki meidän nuoremme eivät saa opiskelupaikkaa tai työpaikkaa. Heidät lannistetaan jo ennen kuin ilmastonmuutos meidät todella saavuttaa.

Ja minkä takia ja miksi suomalaisten pitäisi kärsiä niin, että lopettaisimme ruoan tuotannon alueellamme? On kuitenkin järkevintä pitää ruoan tuotanto omissa käsissä. Täysin vastuutonta ajatella toisin. Miksi nyt pitää kurmuuttaa kotimaisia ruoan tuottajia? Toki on tullut jo selväksi, että vuonna 2020 ei tarvitse enää kertoa, mistä tuote on peräisin. Palvelee isoja firmoja. Minä olen niin Suomen maassa syntynyt pienen maatalon tyttärenä, että tuen jatkossakin ostamalla Suomessa tuotettua lihaa ja kasviksia. Nostan tohtorin hattua heille, jotka jaksavat, paskanheitosta huolimatta, ajaa paskaa pelloille, jotta saamme omavaraisen ruokamme päivittäin.

VirpiHonkanen

Päämäärätietoinen VTT eli valtiotieteiden tohtori ja kasvatustieteen maisteri. Asun Haukiputaan vanhan lakkautetun aseman vieressä museoviraston miljöösuojellussa rakennuksessa. Omistamme talon lisäksi tontilla olevan saunarakennuksen ja vanhan kellarin, jonka alkuperästä ei näytä kellään olevan tietoa. Täällä on hyvä pohtia yhteiskunnan menoa. Junarata kulkee ihan vieressä, mutta onneksi junan äänet eivät häiritse tai niihin tottui. Voisin joku päivä innokkaana junamatkustajana kirjoittaa kuvin junassa matkustavan mietteitä. Varsinkin kun haaveilen transsiperian matkasta Irkutskin ja Ulan Batorin kautta Pekingiin. Olen viettänyt kolme kuukautta Tamil Nadussa, Intiassa. Eletty aika siellä antoi hyvän näköalapaikan suomalaiseen hyvinvointiin. Toinen kotini viime aikoina on ollut Viro. Meillä oli Tallinnassa koti puolitoista vuotta. Mun kynteni on syvällä isänmaassa. Olen maanviljelijän tytär. Rakastan sekä mullan kaivamista ja hajua että kukkien ja syötävien kasvien kasvattamista. Sienestän, lisäksi olen tehnyt metsästäjäntutkinnon kuuluen kahteen metsästysseuraan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu