Toinen uusi veroehdotus!

 

Eiks oo upeeta että verorahoja laitetaan hyötykäyttöön.

Itse asiassa hallitus voisi tehdä sellaisen julkistenpaikkojen siivousveron, jota jokainen joutuisi maksamaan niin kuin yleveroa, niin ehkä ne paikat pysyisi paremmin puhtaana tai ehkä ei, mutta sittenpähän siihen olisi ihan resurssit olemassa, mistä rahat julkisen tilan siivoamiseen. Tasavero kaikille, niin maalaista ketuttaa yhtä paljon kuin kaupunkilaista maksaa siitä, että vauvasta vaariin kukaan ihminen ei osaa ikinä siivota jälkiään, etenkään kun kyseessä on tämmöiset suuret kansalliset juhlat – ajatushautomo taitaa olla niin, että ”eihän täällä kukaan näe, jos jätän mun roskat tähän näin.”

Kyllä se vaan niin on, että jos Suomen talous halutaan kuntoon, niin pitäisi kehitellä uusia verotettavia kohteita, eikä vain nostaa vanhojen juttujen veroja vaan lisää ja lisää, kun siinä käy pian niin, ettei niitä vanhoja juttuja ostella enää kun verotus on liian raskasta, eikä sinne valtion kassaan tule sitten sen enempää sitä rahaa.

Iso-Britanniassa alkoi yleistymään se saippuan käyttö vuonna 1712 ja silloin Britannian hallitus oli sitä mieltä, että ylenpalttinen puhtaus on ylellisyys, jota pitää verottaa. Joten he tekivät kuuluisan saippuaveron. Köyhillä ei oikeastaan ollut varaa siihen saippuaan ollenkaan, kun veron jälkeen hinnasta tuli kolminkertainen ja moni saippuan valmistaja lähtikin britanniasta pois, että pystyivät elättämään itsensä saippualla, saippuaverosta luovuttiin 1853. Mutta varmasti sillä saatiin valtion kassaan pätäkkää – 1760-luvulla 1 punta vastaa nykyrahassa 253 puntaa, joten kyllä siitä puhtaudesta on jotenkin pystytty verottamaan 😉

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu