Jumalanpilkka Rikoslakiin!?

Aina ajoittain meilläkin täällä Suomessa on muutama poliitikko tai yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka väläyttää tätä mahdollisuutta palautettavaksi rikoslakiin. Jumalanpilkka pitäisi osan mielestä saada uudestaan laittomaksi ja minua kiinnostaisi ihan oikeasti tietää teidän muiden intellektuellien mielipiteitä tähän asiaan?

Sillä vaikka monien mielestä ajatus siitä, että Jumalanpilkka tehtäisiin taas laittomaksi, voi kuulostaa paperilla todella hienolta ja upealta. Minä ainakin näen kuinka monella tapaa asia menee pieleen, etenkin nykyisessä vallistevassa tilanteessa.

Ironista tästä tekeekin se ,että ne jotka vaativat Jumalanpilkkaa rikoslakiin, onnistuvat lähes samaan hengenvetoon loukkaamaan ja solvaamaan muiden Jumalia – ja mikäli heidän tahtonsa saataisiin läpi ja Jumalanpilkka tehtäisiin laittomaksi jälleen Suomessa, niin se tietysti mahdollistaa ne kaikki muut ilmiöt siinä ympärillä.

Ja tietysti se, että minä onnistun keksimään jo tätä tekstiä kirjoittaessani, monta tapaa hyväksi käyttää tällaista lain pykälää – sillä onhan meillä (ainakin toistaiseksi) uskonvapaus olemassa Suomessa. Ja tuskin olen ainoa, joka pystyisi tekemään samoin.

(Tietysti olisihan se mielenkiintoista nähdä Suomi tälläisen lainpykälän voimaan tulon jälkeen – sillä joidenkin mielestä, hallitsematon kaaos on kaunista.)

VivianLaukka

90-luvun laman lapsi, vahva, mutta tunnekylmä persoona. Onnisunut kouluttautumaan 3 ammattiin, mutta turvallisuusala lähimpänä sydäntä. Vahvasti kantaa ottava ja sananvapaus suotakoon kaikille, mutta vastuu omasta sanasta säilytettäköön myös.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu