kiristyvät koronatoimet

Onko nykyisellä hallituksella kuinka hyvin otettu huomioon kiristyvien koronatoimien tuomat haitat?
Kun ravintola- ja baarielämää on rajoitettu ympäri vuoden, ja estetty Suomen elinkeinovapauden toteutumista, niin ette ole kuitenkaan rajoittaneet ostareita, kuntosaleja, uimahalleja tai rakennustyömaita – liikkuuko näissä enemmän lobbausrahaa, joka sataa hiljaisuudessa taskuun?
Mikäli haluatte kiristää vielä ravintola- ja baarityöntekijöiden elinkeinoa ja näin aiheuttaa todennäköisesti sellaisen konkurssiaallon, että minä en sitten halua kuulla yhdenkään ministerin suusta, että kymmenet tuhannet uudet työttömät ja sadat kaatuneet yritykset tulivat muka yllätyksenä?
Mites kesän kulttuuritapahtumat? En usko tai ainakin toivon, että hallituksessa ymmärretään, että kulttuuriala ja festarit työllistää myös kymmeniätuhansia muita kuin vain ARTISTEJA ja muita esiintyjiä.
Tietysti jos siellä on jo laskettu, että Suomen kantokyky ja Kela pystyy helposti ottamaan vastaan seuraavat kymmenet tuhannet työttömät ja selviämään yritysten kaatumisista – Sillä tässä maassa se yrittäminenkin on tehty niin helpoksi, että suorastaan ihmettelen, miksi niin moni perustaa uudet yritykset suoraan Suomen ulkopuolelle.
Uskooko hallitus että kun rajoitukset poistuvat yhtäkkiä, niin uusia yrityksiäkin nousee kuin sieniä sateella ja saadaan äkkiä ne työttömät ja lomautetut takaisin sorvin ääreen nostamaan taloutta? Haluaako ihmiset enää yrittää vai odottelemmeko kaikki pääsevämme töihin suuriin ketjuihin tukemaan jo valmiita monopoleja?
Tiedän myös, että sieltä Arkadianmäeltä on todella helppo päättää muiden ihmisten puolesta kun ne päätökset eivät vaikuta siihen, kuinka paljon te nostatte palkkaa ja kuinka monta taksikyytiä valtio kustantaa – Uskokaa pois kun sanon, että minäkin osaisin tehdä todella raskaita päätöksiä kansan osalta, jos voisin tehdä ne päätökset torkkupeiton ja hieromatuolin alta, tietäen että joka kuukausi oma tilipussi kasvaa yli 7000€ lisää.
Pitäisi kuitenkin kai antaa hiukan plussaa hallitukselle siitä, että te olette ainakin yrittäneet jonkinlaisia koronatoimia – vaikka suurin osa niistä toimista ovat olleet todella epäoikeudenmukaisesti kohdennettuja vain tiettyihin ryhmittymiin ja kokonaiskuva on unohtunut…
Kun luin uutisen, että Vantaalla yli 900 oppilasta on määrätty karanteeniin tartunnan takia, niin en voinut olla uskoa sitä todeksi, että anniskelun valvonta on voinut pettää baareissa niin pahasti, että Vantaalla koulujen oppilaat ovat saaneet koronatartunnan!
Ja ne kaikki tartunnat ala-kouluissa ja tarhoissa – minkälaisia ihmisiä siellä pk-seudulla oikeastaan elää, kun jopa tarhaikäiset ovat päässeet hakemaan tartunnan baarista?!
VivianLaukka
Sitoutumaton Tampere

Laman lapsi. 90-luvun alussa syntynyt mies, joka oppi ajattelemaan maailman asioita jo nuorena. Kirjoitustyyli ajoittain kärkäs ja sarkastinen. (Lukihärö) jos joku kokee tarpeelliseksi moittia kirjoitusvirheistä ;) Yrittäkää kestää. Vantaalle muuttanut, mutta sydän on aina Tampereella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu