Kirkko tietää… vai tietääkö?

Törmäsin mielenkiintoiseen faktaan taannoin: Kun avioerojen määrä alkoi lisääntyä… Vuonna 1948 kirkolliskokous päätti Suomessa, ettei sen oppiin kuuluisi vihkiä eronneita, jos eronnut puoliso olisi vielä elossa. J.K. Paasikivi ei ikinä vahvistanut tätä – joten linjaus ei astunut voimaan. Niinpä kirkolliskokous otti asian uuteen käsittelyyn ja päätyikin siihen lopputulokseen, että eronneiden vihkiminen sopii sittenkin sen oppeihin.

AI JAA!!!

Että näin nopeasti saadaan pyhän kirkon mieli muuttumaan? Että kirkko ihan tarvitsi maallisen presidentin vahvistamaan linjaus, että sitä olisi voitu soveltaa, mutta ilman Paasikiven suostumusta Suomen kirkko pirautti telefoonillaan Jumalalle, ja sopi että eronneiden vihkiminen voisi sittenkin sopia pirtaan.

Mielestäni jo pelkästään tuo pieni fakta – ei niin kaukaa menneisyydestä, näyttää elävästi kuinka Suomessa kirkko on pystynyt muuttamaan ”taivaallista oppiaan” tarvittaessa. Sama keskustelu on käyty naispappeudesta, avioeroista, uudelleen vihkimisestä, kirkkoon kuulumattomien hautaamisesta jne… Viimeisimpänä Kirkko käy kiivasta keskustelua voiko se IHAN OIKEASTI VIHKIÄ HOMOPAREJA KIRKOSSA!?

Ilmeisesti kuitenkaan nykyään ei tarvita maallisen pressan vahvistusta siitä, mitä Kirkko voi Suomessa tehdä. Kirkko onkin mielestäni onnistunut näyttämään aina vuosikymmenestä toiseen todella hyvin, ettei sillä oikeasti ole selkärankaa yhtään. Se mikä Kirkon oppiin milloinkin sopii ja milloin ei pystytään muuttamaan yhdessä kirkolliskokouksessa – Se mitä Raamattu sanoo, on yhdentekevää kun parrakkaat ja vanhurskaat päättää näistä ”taivaallisista asioista”.

Raamatussa on kielletty myös rapujen syöminen – harmillisesti en ole vuosikymmeniin nähnyt yhtäkään suomenruotsalaista jalkapuussa, tästä iljettävästä synnistä rangaistusta kärsimässä.

0
VivianLaukka
Sitoutumaton Tampere

Laman lapsi. 90-luvun alussa syntynyt mies, joka oppi ajattelemaan maailman asioita jo nuorena. Kirjoitustyyli ajoittain kärkäs ja sarkastinen. (Lukihärö) jos joku kokee tarpeelliseksi moittia kirjoitusvirheistä ;) Yrittäkää kestää.
Vantaalle muuttanut, mutta sydän on aina Tampereella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu