Koskelan Teinimurha

Nyt kun poliisi on antanut tapauksesta lisää tietoa jo esitutkinta vaiheessa, voin minäkin kertoa mielipiteeni asiaan liittyen. Ja niin ikävä kun tapaus onkin, niin MINUN mielipiteeni on, että mikäli asiaan halutaan yhteiskunnallista ja rakentavaa muutosta, niin tämän tapauksen oikeusasiakirjoja ei missään nimessä pitäisi julistaa salaisiksi seuraavaksi 60 vuodeksi, oli kyseessä sitten kuinka alaikäiset tahansa.

Jo Poliisi itsessään on kommentoinut, että murha on aivan omaa laautuaan ja murha on ollut uhria kohtaan hyvin sadistinen ja häpäisevä. Jokaisen järjellisen ihmisen olisi siis hyvä tietää kokonaisuudessaan mitä on tapahtunut, vaikka se tuntuisi kuinka pahalta ja ahdistavalta, jos yhteiskunnan tukirakenteita halutaan muuttaa.

Vaikka alussa pojat olivat mukamas kuulusteluissa olleet katuvaisia teosta, ilmenee poliisin omassa tiedotteessa, että jo heti seuraavana päivänä – eli lauantaina – oli kaksi tekijää käyneet katsomassa hengittääkö uhri vielä ja käyneet siivoamassa kaljatölkkejään ja miettineet ruumiin jatkokäsittelyä hävittämällä se kunnolla. Ei kyseessä ole poikien aito katumus teostaan. Ovat ehkä pahoillaan siitä, että jäivät kiinni ja joutuvat vastaamaan teostaan – mutta Suomen oikeusjärjestelmän tuntien se vastuu sadistisesta murhasta on 2-3 vuotta vankeutta ja sitten ollaan jo hyvissä ajoin, ennen 20 ikävuotta taas ”yhteiskunnan jäseniä”.

Uhri oli kuulemma niin pahoin runneltu ja laajamittaista väkivaltaa käyetty joka puolelle kehoa, ettei edes ruumiin löytäneet raksammiehet olleet halukkaita kertomaan ruumiin kunnosta. Poliisi on tiedottanut myös, että tätä asiaa tutkivat tulevat muistamaan tapauksen lopun ikäänsä. Ja sitten kaksi näistä sosiopyskopaateista on käynyt lauantaina katsomassa elääkö uhri vielä ja jääneet ruumiin läheisyyteen siivoamaan omia jälkiään tapahtumapaikalla – Katumuksesta ei tietoakaan vielä lauantaina, mutta maanataina kun poliisi kävi poimimassa talteen kuulusteluja varten alkoi kolmikko olemaan pahoillaan.

Itse uskon vakaasti, että tämä kolmikko tulee vielä omassa tulevaisuudessaan käyttämään tätä murhaa hyödykkeenä tai yrittävät käyttää ainakin pelotteena – itse olen omassa työssäni vartijana ja järjestyksenvalvojana kohdannut useamman kerran (eikä edes riitä yhden käsen sormilla laskettavaksi) tapauksia, jotka ovat yrittäneet saada tahtoaan läpi pelotevaikutteen avulla. Olen useasti törmännyt tilanteeseen missä kohdehenkilö on sanonut päin näköä tämäntyyppisen lauseen; ”Olen istunut linnsassa määrän X vuosia murhasta/taposta, enkä edes kadu. ” Mikä on mielestäni lähinnä ollut säälittävää kyseiseltä henkilöltä, mutta tätä tapahtuu paljon. Ja uskon, että nämä jätkät tulevat tekemään ihan samaa kun pääsevät vapaaksi.

Summa summarum: Kaikki oikeus- ja tutkinta materiaali julkisiksi (niin kuin Vilja Erikan tapauksessa) ja tuntuvat rangaistukset tästä sadistisesta murhasta jätkille. Mutta Suomen oikeuslaitoksen tuntien, en kovasti elättele toivoa oikeudenmukaisuudesta tässä asiassa kun tekijät ovat alaikäisiä…

VivianLaukka

Laman lapsi. 90-luvun alussa syntynyt mies, joka oppi ajattelemaan maailman asioita jo nuorena. Kirjoitustyyli ajoittain kärkäs ja sarkastinen. (Lukihärö) jos joku kokee tarpeelliseksi moittia kirjoitusvirheistä ;) Yrittäkää kestää. Vantaalle muuttanut, mutta sydän on aina Tampereella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu