Laiton pysyköön laittomana!!

”se mikä on laitonta, on laitonta” kuuluu monen suusta kun jotain laitonta halutaan laillistaa. Yleensä tämän lauseen peräänkuuluttajat, eivät joko tiedä historiasta mitään tai esittävät tyhmää – itse veikkaan jälkimmäistä.
Miettikää minkälainen Suomi olisi jos tuota lausetta mukaillen täällä säädettäisiin aina lakeja? Tai siis mikään täällä ei olisi muuttunut satoihin vuosiin. Vielä 110 vuotta sitten naisten oli laitonta äänestää Suomessa.
Toimiko meillä alkoholin täyskieltolaki? Ei toiminut, mutta siitäkin laittomuudesta luovuttiin kun Suomen valtio huomasi, että se on loistava bisnes ja tuli Alko.
Joskus oli myös laitonta ottaa avioeroa – siis naisen. Mieshän sellaisen sai jos vaimo ei pystynyt olemaan synnytyskone.
Satoja vuosia sitten oli laitonta olla koditon. Laitonta oli myös naisten opiskelut kouluissa. Jne…
Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta ilmeisesti Suomi on nyt tosi huonossa jamassa, kun näistä kaikista laittomuuksista on tehty sallittuja tai edes säänneltyjä tietyin ehdoin.
”se mikä on laitonta, on laitonta” joten nyt varmaan kannattaisi kaivaa jostain esiin Suomen ensimmäinen lakikirja ja vääntää kaikki lakimme sellaiseen muotoon kuin se oli Suomessa ensimmäistä kertaa kirjoitettu ja pidättäytyä siinä.
+7
VivianLaukka
Sitoutumaton Tampere

Laman lapsi. 90-luvun alussa syntynyt mies, joka oppi ajattelemaan maailman asioita jo nuorena. Kirjoitustyyli ajoittain kärkäs ja sarkastinen. (Lukihärö) jos joku kokee tarpeelliseksi moittia kirjoitusvirheistä ;) Yrittäkää kestää.
Vantaalle muuttanut, mutta sydän on aina Tampereella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu