”Naiset pois katukuvasta!”

Sukupuolia on vain kaksi…

Valtava kohu paisuu koulun ympärillä, joka kielsi oppilasta tekemästä syrjivän tekstin sisältävän kassin, oppilaan isä ei niin kovin yllättäen onkin sitten tunnistuksellinen kristitty, joka Päivi Räsäsen tavoin jakaa omaa agendaansa kaikkialle, myöskin kouluihin, joidenka tehtävä on taata kaikille turvallinen oppimisympäristö. Tämä ei tietenkään mene aikuisilla jakeluun, että KAIKILLE PITÄÄ TAATA TURVALINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ, kuten ei mene jakeluun myöskään Jeesuksen veressä kastetun lapsen isän päähän tämä asia.

”Isä tarjosi ”Sukupuolia on vain kaksi” -tekstin vaihtoehdoksi lausetta: ”Mies ei saa maata miehen kanssa niin kuin naisen kanssa. Se on iljettävää.” – Isän kommentti uutisesta.

Tasa-arvo valtuutettu on jo tehnyt päätöksen koulun hyväksi, eikä tämäkään päätös mene aikuisten päähän sitten millään. Eli on tultava siihen lopputuokseen, että tästä mielensä pahoittaneet aikuiset sitten varmaan hyväksyvät muutkin tunnustukselliset tekstit ja plakaatit kouluissa, kunhan vain sananvapaus, ilmaisunvapaus ja perustuslaki toteutuu.

Eli ihan mielenkiinnosta kysyn: Jos oppilas oman isäsnsä toimiessa takapiruna olisikin tehnyt kassin missä olisi lukenut teksti ”Naiset pois katukuvasta!” tai että ”Naisille ei kuulu koulutus!” Niin samanlainen kohu olisi tapetilla, missä aikuiset huutaa kuorossa kuinka ilmaisun-, sanan-, ja mielipiteenvapaus jää täyttymästä koulumaailmassa.

Aikuiset kuorossa vaatisivat koulua hyväksymään ilmiselvästi naisia halventavan tekstin, sillä lapselle kuuluu paljon enemmän vapauksia kuin aikuiselle ja vaikka lapsen oma isä olisikin ajatusten takana, niin sellainen teksti olisi oltava tehtävissä, sillä muuten menee mielimustaksi ja tulee paha mieli.

Aikuiset rummuttavat myös uskonvapauden puolesta, mutta uskonvapautee kuuluu myös vapaus olla ilman uskontoa, ja koulu, oli kyseessä sitten peruskoulu, ammattikoulu tai korkeakoulu, ei kuulu niihin paikkoihin joissa uskonnonvapauttaan saa kailottaa kaikille. Kirkot ja Moskeijat ja Temppelit on sitä varten.

Toivottavasti kaikki mielensä pahoittaneet aikuiset nostavat asian uudestaan esille yhtä riemukkaasti ja mieli mustana kun koulussa kielletään, ettei saa tehdä kassia tai banderollia missä lukee ”Kivittäkää vääräuskoiset!”tai että ”Vähäpukeisen naisen saa raiskata.”

Sillä minun mielestäni tässä jutussa vaikuttaa eniten se, että tämä Jeesuksen veressä uitettu isä, haluaa jakaa omaa ideologiaansa ja agendaansa koulussa ja ilmeisesti Suomessa enemmistö aikuisista on sitä mieltä, että asia on ok, niin yhtä hyvin voitaisiin perustaa kouluja ja kokonaisia kadunpätkiä, minne naiset eivät saisi tulla ollenkaan, sillä jonkun mielestä nainen ei ikinä tule olemaan miehen kanssa samanarvoinen ja ilmaisunvapauden, sananvapauden ja uskonnonvapauden nimissä tämä asia tulee täten sallia toteutettavaksi.

VivianLaukka
Sitoutumaton Tampere

Laman lapsi. 90-luvun alussa syntynyt mies, joka oppi ajattelemaan maailman asioita jo nuorena. Kirjoitustyyli ajoittain kärkäs ja sarkastinen. (Lukihärö) jos joku kokee tarpeelliseksi moittia kirjoitusvirheistä ;) Yrittäkää kestää.
Vantaalle muuttanut, mutta sydän on aina Tampereella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu