Perussuomalaisten selkäranka

Jälleen kerran olemme kuulleet PS puolueesta tulleesta möläytyksestä, Jani Mäkelän ”ehdotuksesta” (Komppauksesta PS-nuorten ehdotukseen. Koska kansanedustaja ei näe tällaisen rekisterin pitämisessä mitään väärää.) pitää rekisteriä ihmisistä, jotka eivät opeta PS-puolue myönteisesti (Tai opettavat PS-puolueesta, mutta vain kielteisessä merkityksessä.) Jani Mäkelä ehti jo poistaa twiittinsä (Jos twiitissä ei ollut mitään vikaa, niin miksi se piti poistaa?) ja selitellä aikaisempaa – vähättelemällä asiaa. Mutta idea on muuten loistava!

Tasapuolisuuden nimissä voisimme perustaa rekisterit myös ihmisistä (joista suurin osa PS-puolueen kannattajia ja aktiiveja) jotka kiusaa ja maalittaa muita puolueita ja heidän aktiiveja. Ps-puolue on vuosikausia yrittänyt maalittaa vihreitä ja vasemmistoa, joten voisimme koota rekisterin, minne laitamme tuntomerkit niistä ihmisitä (Tämähän on loistava idea) Mutta tässä vaiheessa joku PS aktiivi voisi tuntea olevansa maalitettu, sorsittu, väheksytty ja onhan koko rekisterin pitäminen ”fasistisiksi” luokitelluista ihmisistä todella väärin demokratiassa. (Jani Mäkelä arvioi kuitenkin selittelyssään, että taisi kuitenkin osua oikeaan, koska asiasta nousi pieni kohu ja sitten vertaus koirista ja kalikoista…)

PS-puolue on viime aikoina noudattanut Trump-retoriikkaa omassa toiminnassaan ja Trumpin mukaisesti aina kun oma puolue kohtaa arvostelua tai joku sora-ääni twiittaa jotain. Niin seuraavassa vaiheessa alkuperäinen twiitti poistetaan, alkuperäistä twiittiä selitellään ja vähätellään ja monet ulostulot kuitataan vitsiksi.

PS-puolueen aktiivit ja kansanedustajat ovat vuosia peräänkuuluttaneet toimia tässä maassa – niin kauan kun ne toimet keskittyvät muihin ihmisiin ja ”roskaväki” saadaan pois kaupungeista ja keskuksista. Toivokaamme vaikka paljon kuolemaa lähiöihin. Samaan tapaan Trump (Nyt jo toista kertaa virkarikossyytteessä) on vaatinut kannattajiltaan tekoja ja toimia – hänen kannattajansa sitten tekivätkin Trumpin tahdon mukaisesti. Trump kuitenkin huomasi, että väkivaltaan lietsominen ei ollut hyväksi hänen imagolleen ja myöhemmin hän omassa lausunnossaan ”tuomitsi” väkivallan kongressiin ja sanoi, että sinne tunkeutuneita tullaan rankaisemaan kovalla kädellä. (Joitain odottaa jopa 20 vuotta vankeutta ja osa joutuu todennäköisesti syytteeseen terrorismista.)

En sitten tiedä kumpi on tyhmempi; Trump vai hänen kannattajansa?

uskon että PS-puolue toimisi täysin Trumpin mukaisesti mikäli jatkuvat ulostulot ja möläytykset lopulta ajaisivat täällä Suomessakin jonkun PS-kannattajan suorittamaan väkivaltaisen teon aatteen nimissä. Meillä täällä Suomessa elää oma Breivik aines ja PS-puolue ruokkii tätä ainesta jatkuvalla syötöllä… ”kesäleireillä” käytetään ministereiden naamoja maalitauluina, tehdään natsitervehdyksiä ja kaveerataan fasistien kanssa ja vaaditaan, että joku tekisi jotain.

Ehkä joku pian tekeekin.

Kysymykseksi jää, että miten puolue reagoi sen jälkeen. Löytyykö selkärankaa ollenkaan kantaa ja ottaa vastuuta vuosikausia jatkuneesta vihakampanjasta muita kohtaan? Vai sanoudutaanko irti kokonaan ja ihmetellään muiden mukana miksi niin kävi?

Edit: Blogia hiukan editoitu Ion Mittlerin marttyyrimaisesta mielensä pahoittamisesta. Toivottavasti hän on nyt hyvällä tuulella 😉

VivianLaukka

Laman lapsi. 90-luvun alussa syntynyt mies, joka oppi ajattelemaan maailman asioita jo nuorena. Kirjoitustyyli ajoittain kärkäs ja sarkastinen. (Lukihärö) jos joku kokee tarpeelliseksi moittia kirjoitusvirheistä ;) Yrittäkää kestää. Vantaalle muuttanut, mutta sydän on aina Tampereella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu