Rajoitukset eivät vähentäneet tartuntoja

No niin… Tähän on tultu. Suomi on rajoittanut yhden elinkeinon harjoittamisen lähes kokonaan, koska covid-19 tartunnat ja alkoholi eivät sovi yhteen meidän geeniperimässä. Mikä on mielestäni hullunkurista, että ravintola/baari/yökerho toimintaa voidaan rajoittaa mielin määrin, mutta pari vuotta sitten, kun keskusteltiin turkistarhauksen kieltämisestä Suomessa, oli eduskunnan ja hallituksen ääni yhtenäinen, ettei ammatinharjoittajalta voi noin vain viedä elantoa. Eli turkistarhaus on parempi ammatinvalinta kuin alkoholin tarjoilu muille valvotuissa oloissa.
Sitten päästään tähän, että uskonnolliset ja hengelliset kokoontumiset on sallittuja, koska Aluehallintovirastot eivät voi ulottaa toimivaltaansa uskonnollisiin yhteisöihin ja niiden kokoontumisiin, vaikka nyt sekin on todistettu, ettei taivaassa asuva mielikuvitusolento suojellut osallistujia tartunnoilta. Eli tästä lähtien kannattaa varata koko baari oman uskonnollisen yhteisönsä käyttöön, niin baari saa anniskella ja sulkemisaikaankaan ei voi puuttua, koska tilaisuus on hengellinen. Ja koska Suomessa on uskonvapaus, niin mielestäni jokainen ravintola/baari/yökerho voisivat julistautua Viinin ja juhlimisen jumalten palvontapaikoiksi ja sitten rajoitukset eivät enää koskisi näitä paikkoja, koska kyseessä olisi uskonvapauden puitteissa täysin sallittu tapahtuma, missä alkoholia kulutetaan kunnianosoituksena näille jumalille.
Eipä ole MARA-ihmisten elämän vaikeuttaminen ja elinkeinon hankaloittaminen vähentänyt tartuntoja, mutta hallitus halusi rajoittaa toimintaa ennakoivasti; hallitus varmaan sitten ennakoivasti lisäsi häke-päivystäjien ja poliisien määrää, lisää hoitajia sairaaloihin ja lääkekapasiteetti nostettiin huippuunsa, eikö? Kun ennakoivasti halutaan tehdä jotain, niin ennakoivasti se ennakointi pitäisi ulottaa kaikkialle, eikä vain yhteen asiaan.
VivianLaukka

90-luvun laman lapsi, vahva, mutta tunnekylmä persoona. Onnisunut kouluttautumaan 3 ammattiin, mutta turvallisuusala lähimpänä sydäntä. Vahvasti kantaa ottava ja sananvapaus suotakoon kaikille, mutta vastuu omasta sanaasta säilytettäköön myös.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu