Se hetki kun yksi ammatti loppui päättäjien toimesta!!!

Käyn keskustelua ihmisten kanssa turkistarhauksesta… Joka kerta kuuluu sama kommentti, että kun miksi yhtä elinkeinoa vainotaan!?! Se on väärin että päättäjät vie elinkeinon ja leivän jonkun pöydästä, mutta yleensä se keskustelu loppuu siihen, kun otan esiin sen, kuinka päättäjät vei kerran päätöksellään työt tuhansilta ihmisiltä:

Kun vuonna 1832 Pariisin viranomaiset yrittivät parantaa ihmisten ulostekasojen keruuta kaupungin kaduilta, kapinan siemen oli kylvetty! Joutavaa ajanhukkaa! Edelleenkin pärjätään sillä, että potan saa tyhjentää ikkunasta suoraan kadulle. lannoitteiden myyjät vastustivat voimakkaasti puhtaanapitoviranomaisten esityksiä – ihmislannan myyminen ja keräämine oli joillekin ELINEHTO! Kyseessä oli työpaikat ja monille työpaikka oli tärkeämpi kuin ympäristön siistiminen. Puhtaat kadut olivat luksusta, mutta työpaikat ovat välttämättömyys! 

Viemäriverkostoon pakottaminen on myös loukannut suomalaisen itsemääräämysoikeutta. Suomessakin viranomaisten päätös rakennuttaa isoihin kaupunkeihin toimiva viemäriverkosto on vienyt tuhansilta työn ja leivän pöydästä. Kiinnostiko se päättäjiä? Ei. Paskankerääjän ammatti näivettyi ja loppui kokonaan, kun viemäröinti saatiin kaupunkeihin ja ihan varmasti myös Suomessa osa rehellististä paskankerääjistä tappoi itsensä, ja ehkä koko perheensä. Osa löysi itselleen uutta tekemistä ja työtä, mutta on sanomattakin selvää että viranomaisten päätöksellä yksi kokonainen ammattikunta loppui.

En oo koskaan ymmärtänyt sitä miksi päättäjät eivät arvostaneet paskankerääjien työtä – hehän piti tiet ja kadut puhtaina. Se oli arvokasta työtä!!! Oli suorastaan loukkaavaa tehdä viemäriverkosto, ja tuhota yksi kokonainen elinkeino ihmiseltä.

Vaikka sen viemäriverkoston yksi rakentamisen syy oli nimenomaan hygieniassa, tautien ehkäisyssä ja yleisessä puhtaudessa, kun kadunvarsilla ei tarvinnut enää pitää pitkospuita jalankulkijoille ja ei tarvinnut pelätä vaatteiden helmojen pyörivän paskassa ja liassa. Niin siltä viemäriverkoston rakentamista vastustettiin lukuisissa Euroopan valtioissa. Pitää muistaa että työ on välttämättömyys.

Mielestäni näille turkistarhaalijje voisi päättäjät keksiä uuttä työtä. Jos vaikka elvytettäisiin vanha ja hyvä paskankeräyksen ammatti takaisin voimiinsa, sillä loppujen lopuksi viemäröinti on vain luksusta. Ihmiset pärjäsivät vuosituhansia ilman viemäröintiä, ja ihan varmasti pärjäisivät vastaisuudessakin 😉

 

VivianLaukka
Sitoutumaton Tampere

Tälläinen noin kaksimetrinen mörkö, hyvin syöneenä ihan mukava, mutta nälkäisenä vähän äksy.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu