Somen haitat

Nyt Venäjällä livestriimaus on saanut ikävän käänteen, kun rahan takia raskaan tyttöystävänsä parvekkeelle lukinnut somettaja, joutuu sen johdosta vankilaan 15 vuodeksi.

Sometähti oli jonkun pyynnöstä, joka hänen livestriimiä seurasi, lukinnut raskaana olevan tyttöystävänsä pelkässä aluspaidassa ja pikkuhousuissa -2 asteen pakkaseen 2 tunnin ajaksi, koko ajan livekuvaten tapahtumia. Tästä hänelle oli siis lähetetty 1000 dollaria, että hän tekee näin. Tyttöystävä kuoli hypoermiaan, mutta jätkä jatkaa somettamista ja ihmiset rahan lähtettämistä miehelle vaikka ensihoitajat ovat jo paikan päällä ja yrittävät elvyttää naista.

Viime aikoina on Suomessakin puhuttu Somekulttuurin haitoista ja tässä on hyvä esimerkki siitä mikä tulee todennäköisesti lähivuosina lisääntymään. Ihmiset tekevät toisilleen asioita, toisten yllyttäminä somessa ja kuvaavat sen someen ja saavat siitä pienen rahalahjoituksen – sillä mitäpä ei joku tekisi rahan takii?!

Nykynuoriso kuvaa jo nyt someen kaikenlaisia videoita joista ikävimmät ovat niitä joissa toista kiusataan ja syyllistytään jopa rikoksiin sometähteyden takia – ja nuorison aivot eivät ole vielä tarpeeksi kehittyneet ajattelemaan seurauksia, jos niitä kukaan ei kerro heille. Ja päävastuu olisi toki vanhemmilla tässäkin asiassa.

Vai annetaanko asian olla vaan ja rakennetaan muutama nuorisovankila lisää ja katsellaan kaikki sitten tätä viihdettä omista somekanavistamme?

VivianLaukka

Laman lapsi. 90-luvun alussa syntynyt mies, joka oppi ajattelemaan maailman asioita jo nuorena. Kirjoitustyyli ajoittain kärkäs ja sarkastinen. (Lukihärö) jos joku kokee tarpeelliseksi moittia kirjoitusvirheistä ;) Yrittäkää kestää. Vantaalle muuttanut, mutta sydän on aina Tampereella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu