Tunnelautus ja Pilvikeskuselu

Sanna Ukkola jatkaa tunnelatautunutta keskustelua pilvestä

Hän pitää kannabiksen dekriminalisointia mahdottomana, koska pieni marginaaliryhmä on taipuvainen psykoosiin minkä kannabis laukaisee – ja siitä syystä kannabis pitää olla laitonta. Koska meille on pieni marginaaliryhmä, jolle se ei sovi! Ja ne jotka narahtavat poliisille kannabiksesta saavat joutuakin yhteiskunnan ulkopuolelle ja vankilakierteeseen.

Jos samaa keskustelua yritettäisiin käydä alkoholista, niin vastapuoli naurettaisiin pihalle. Vaikka tiedetään ettei alkoholikaan sovi kaikille. Alkoholi on keskivahva huume, mutta Suomessa laillinen päihde – Lain mukaan. Mutta me tiedämme varmasti, että kaikille ei sovi alkoholi, osa ihmisistä jotka juovat alkoholia muuttuvat täysin, heistä voi tulla joko apaattisia tai aggressiivisia – Juoppohulluus on oikea termi ja se pieni marginaaliryhmä kärsii siitä. Mutta silti keskivahva huume nimeltään alkoholi on Suomessa aikuisille sallittu huumaava nautintoaine eli päihde. Miksi?

Me tiedostamme alkoholin vaarat – alkoholi ei ole myöskään alaikäisille sallittu. Mutta annammeko me yhteiskuntana nyt siis selvää viestiä alaikäisille, että koska aikuiset käyttävät alkoholia, niin se on ok nuorisonkin sitä käyttää? Nuorille alkoholia välittävä aikuinen ei siis syyllisty rikokseen? Ja alaikäinen voi vain marssia Alkoon (väärennetyillä) henkkareilla ja ostaa itselleen alkoholia. Ilmeisesti koska samat argumentit on nyt vahvasti esillä pilvikeskustelussa.

Entäpä muut marginaaliryhmämme, joille tietyt nautintoaineet ei sovi ja ne ovat hyvinkin sallittuja ja hyväksyttyjä.

Me kaikki tiedämme kuinka vaarallista ja piristävää ainetta kofeiini on. Se on stimulantti siinä missä kannabiskin, mutta suomalainen sanoo ylpeästi, että se on 10kg per henkilö/vuodessa kuinka paljon täällä lipitetään kahvia. Vaikka tiedetään, että kofeiiniaddiktio on vakava asia, ja kofeiiniriippuvuus voi ajaa ihmisiä mielenkiintoisiin tekoihin. Itse olen mm. todistanut yhden kofeiiniriippuvaisen hakkaavan toista miestä, joka oli läikyttänyt hänen kahvit. Koska meillä on pieni marginaaliryhmä kofeiiniriippuvaisia joille aine ei sovi – niin pitäisikö nyt kahvi julistaa laittomaksi?!

Sokerin tiedetään koukuttavan kuin kokaiinin. Sokeririippuvuudessa ihmisten tiedetään varastaneen sitä jopa kaupasta. Sokeri on hyvin vahva stimulantti joka koukuttaa aivoja ja vaikuttaa ihmisen keskushermostoon tuottaen mielihyvähormoneja. Sokeri altistaa myös diabetekselle ja lihavuudelle. Oikea riesa kun ihmisten pitäisi pysyä terveenä – puhumattakaan siitä mitä sokeripitoinen ruoka tekee purukalustolle. Koska Suomeen saadaan sokerin täyskielto!?

Ja takaisin kannabikseen:

Kyllä. Itse olen sitä mieltä, että kannabiksen ja muutkin huumeet voisi vähintään dekriminalisoida. Se auttaisi paljon enemmän kuin tämä kieltolaki, jonka kärsijät ovat kansalaiset ja voittajat kriminaalit, joilla raha vuotaa joka ovesta. ( no aina välillä saa toki lukea siitä kuinka Tulli/Poliisi on jonkun huumeringin saanut kiinni. Mutta aina yhden jäädessä kiinni, niin kaksi on jo tullut lisää.) Muualla maailmassa ollaan hiljalleen dekriminalisoitu huumeita ja jopa alettu valtiollisesti niitä myymään. Miksi tämä ei toimi Suomessa?! Onko suomalaisen geeniperimä niin eroava muista maailman ihmisistä, että jos täällä dekriminalisoitaisiin huumeet, niin suomalainen ei muuta tekisikään kuin istuisi heroin piikki kädessä ja kannabissätkä huulessa jossain kadulla ja siihen meidän yhteiskunta romahtaisi!!!

Kuka muistaa kuinka THL pelotteli Suomen valtion totaalisella tuholla, jos 5,5% alkoholijuomat vapautetaan ruokakauppaan!? Itse olen miettinyt jo muutaman vuoden miksi edelleen maksan veroja tuhoutuneelle valtiolle, jonka kansa vaan ryyppää kaiket päivät ja limuviinaa saa kaupasta 😛

Morgan Freeman, Samuel L. Jackson ja Snoop Dogg ovat kaikki sanoneet haastatteluissa käyttävänsä säännöllisesti kannabista. Miksi emme puhu Usain Boltista? Tai Michael Phelpsistä? Jotka kummatkin käyttävät säännöllisesti kannabista ja heillä on yhteensä 26 olympia mitalia? Tai Bill Clintonista, George Bushista ja Barack Obamasta, jotka kaikki ovat myöntäneet käyttäneensä säännöllisesti kannabista. Miksi puhumme vain siitä yhdestä marginaalista, joka voi seota kannabiksesta!? Miksi niin moni menestyvä ihminen käyttää pilveä maailmalla, mutta Suomessa se nostaa kohun ja kaikki ovat sitä vastaan?

Sillä jos tuo on se logiikka kuinka täällä Suomessa lakeja säädetään ja asioita pidetään laittomana, niin sitten meidän pitäisi kieltää kaikki, jos löytyy pieni marginaaliyksikkö suomalaisia, joille asia ei sovi. Lista on pitkä, mutta pieniä ihmisryhmiä pitää suojella!

Sivistyneitä valtioita, joissa huumekeskustelu on ihan eri sfäärissä… Kannattaa tutustua 😉

+4
VivianLaukka
Sitoutumaton Tampere

Laman lapsi. 90-luvun alussa syntynyt mies, joka oppi ajattelemaan maailman asioita jo nuorena. Kirjoitustyyli ajoittain kärkäs ja sarkastinen. (Lukihärö) jos joku kokee tarpeelliseksi moittia kirjoitusvirheistä ;) Yrittäkää kestää.
Vantaalle muuttanut, mutta sydän on aina Tampereella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu