”Uskonnollinen” Iran murtumispisteessä

Iranissa on toteutettu digitaalinen kysely väestön uskonnollisuudesta – digitaalinen siksi, ettei vastaajien tarvitse pelätä kuolemantuomiota väärästä vastauksesta tai mikäli on luopunut jumaluskosta kokonaan. Kyselyn mukaan vain 40% vastanneista sanoo olevansa muslimeja. Mikä tarkoittaa, että Iranissa, jonka propaganda koneisto väittää jyrkästi, ettei kukaan ole lähtenyt Islamista pois, ja että Shiiat olisivat Iranissa enemmistö onkin kyselyn mukaan vain 32%

Tämän digikyselyn tulokset todennäköisesti vavisuttavat Iranissa päätäntäelimien puntteja, etenkin kun on ennustettu, että vuoteen 2030 mennessä Islamin on jättänyt taakseen 24% musliminuorisosta. Kiihtyvä tahti uskonnonhylkäämisessa ja muita uskontoja julistaessa saa aikaan sen, että kaikkia satoja tuhansia uskonnosta luopuneita tai sen vaihtajia ei voi teloittaa.

Vertailun vuoksi on on hyvä katsoa asiaa näin päin: 1975 ennen kuin Iranissa toteutettiin vallanvaihto ja islamilainen uskonto otettiin valtion linjaksi ja mullahit valtion johtoon, niin silloisen toteutetun kyselyn mukaan 80% rukoili päivittäin ja paastosi ja oli paljon enemmän uskonnossa kiinni, kun yhteiskunta oli sekulaarisempi ja hyväksyvämpi. Nyt vallankumouksen ja reformoinnin jälkeen ihmiset ovat alkaneet luopua islamista – Jännä!

Kuitenkin Iran yrittää jotenkin pitää kiinni vallankahvastaan ja mikäs sen parempi, kuin tapattaa oman maansa kansalaisia, jotka ovat luopuneet Islamista ja asuvat vieraalla maaperällä. Vaikka murhatutkinta on kesken, on hyvin vahva epäily, että murhan on toteuttanut Iranin hallintoa tukeva joukko, joka työkseen metsästää ja kaappaa uskontokriitikkoja ja uskonnosta luopuneita.

Tämä kyseinen nuori aktivisti oli tullut Turkkiin pakolaisena Iranista, jotta olisi voinut jatkaa työtään aktivismin parissa ja uskonnon nimissä suoritettavien barbaaristen tekojen ilmituontia. Aktivistin salamurha ei ole ainoaan laatuaan vain fundamentalistinen Iranin hallinto on teloittanut satoja valtionsa rajojen ulkopuolella asuvaa kriitikkoa.

Ja myös viime aikojen uutiset ovat antaneet hyvää pontta väitteille, Iran on teloittanut syyskuussa painijan, jota syytettiin mellakoissa tapahtuneesta poliisin kuolemasta – paitsi että tunnustus oli saatu kiduttamalla, painija hirtettiin, protesteista huolimatta.

Iranista kotoisin olevaa ruotsalaislääkäriä uhkaa kuolemantuomio, sillä Iran on saanut päähänsä syyttää lääkäriä vakoilusta maan hallintoa vastaan.

Iranilainen somevaikuttaja on saanut 10-vuoden vankeusrangaistuksen ”nuorison turmelemisesta” ja joidenkin lähteiden mukaan islamin havlentamisesta.

Vaikuttaa siltä, että Iran yrittää siis kaikin keinoin pitää kiinni vallankahvastaan vaikka se vaatisi jokaisen kriitikon tapattamista yksi kerrallaan ja jokaisen vankilaan laittoa, joka kritisoi maan hallintoa. Silti suuntaus on ollut selvä jo vuosikymmenen ajan – Islamista luopuu porukkaa enemmän koko ajan kiihtyvällä tahdilla ja islam tulee kokemaan lopulta maallistumisen kristinuskon tapaan ja se on mullahien suurin pelko tällä htekellä. Että he menettävät vaikutus- ja arvovaltansa.

VivianLaukka

Laman lapsi. 90-luvun alussa syntynyt mies, joka oppi ajattelemaan maailman asioita jo nuorena. Kirjoitustyyli ajoittain kärkäs ja sarkastinen. (Lukihärö) jos joku kokee tarpeelliseksi moittia kirjoitusvirheistä ;) Yrittäkää kestää. Vantaalle muuttanut, mutta sydän on aina Tampereella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu