Uutisia Maailmalta osa 2

Intiassa kaksi miestä hakattu hengiltä; Toinen miehistä oli koskenut ruokaan joka oli tarkoitettu ylempi kastisille, ja koska mies kastittomana oli tehnyt ruoasta epäpuhdasta koskemalla sitä, oli hänet hakattu hengiltä kepeillä. Intian kastijärjestelmää on yritetty purkaa viime vuosikymmenet, mutta kulttuurisidonnainen ihmisten sijoittaminen paremmuusjärjestykseen istuu tiukasti Intialaisessa yhteiskunnassa. 10 päivää aikaisemmin hengiltä pahoinpidelty oli erehtynyt pyytämään ylempikastiselta mieheltä tupakkaa ja tulta, jonka seurauksena ylempikastinen oli hakannut miehen kuoliaaksi. Joka kerta kun näitä kastittomien pahoinpitelyitä, murhia, tai raiskauksia tapahtuu, niin löytyy joku selittelijä, joka sivuuttaa kastijärjestelmän vaikutukset kokonaan ja väittää, että kyseessä oli vain tavallinen välienselvittely joka on johtanut toisen kuolemaan. (Poliisi on myös hyvin haluton yleensä vangitsemaan ylempikastisia mikäli rikos on kohdistunut alempikastiseen tai kastittomaan.)

Hindu kyliin hyökätty Pakistanissa vihaisten ja väkivaltaisten muslimien toimesta. Pakistanissa muslimienemmistö on viime aikoina kohdistanut väkivaltaa ja terroria Pakistanin muihin uskonnollisiin vähemmistöihin, kuten hinduihin. Kuluneen Syksyn aikana useampi hindu- ja kristitty varhaisteinityttö on kaapattu muslimimiesten toimesta ja pakkokäännytetty Islamiin ja pakkonaitu, niin ettei tytöllä ole enää mahdollsuutta palata perheensä luo, sillä pakkokäännytys Islamista luopuminen johatisi Pakistanissa kuolemanrangaistukseen.

Samaan aikaan kun Pakistanin ihmisouikeusministeri ja Pääministeri esittävät vastalauseita ja syvää tuohtumusta Ranskaa kohtaan ja Macronin toimiin radikalismin torjumiseksi, he eivät pysty ottamaan kunnolla kantaa oman valtionsa Epäkohtiin, missä muslimit käyttävät uskonnollista valtaansa törkeästi hyväkseen muita kohtaan. Nyt sosiaalisessa mediassa leviää video muslimijoukosta, joka hyökkää köyhään hindukylään ja tuhoaa sen lähes kokonaan terroria aiheuttaen – video voi ahdistaa katsojaa.

Viikko sitten Nigeriassa kaapatut koulupojat on onnistuttu vapauttamaan, vaikka viranomaiset eivät pysty varmistamaan, että vapautuksen yhteydessä kaikki kaapatut pojat olisi vapautettu Boko-Haramin kynsistä. Vapautuksen yhteydessä yhtäkään laukausta ei kuulemma ammuttu, suuremman konfliktin välttämiseksi. Pojat on vapautuksen jälkeen viety lääkärin tarkistukseen jonka jälkeen he ovat päässeet palaamaan oman perheensä luo.

Nigeriassa yli puolet väestöstä on muslimeja ja 40% kristittyjä ja loput 10 % muita uskontoja. Näin ollen on syytä huomata jälleen kerran, että terroristijärjestö Boko-Haram, joka kannattaa Islamilaista kalifaattia ja on Al-Qaidan ja Daeshin kanssa maailmassa eniten terroria levittäviä organisaatioita, Ja suurin terrori tehdään omassa kotimaassa omalle kansalle, jonka maallinen käsitys ei istu fundamentalistien kapeaan maailman kuvaan.

Skotlanti haluaa jälleen kerran kansanäänestystä ja Itsenäistymistä Iso-Britanniasta. Skotlanti haluaa pitää uuden kansanäänestyksen itsenäistymisen puolesta, ennen Britannian seuraavan parlamentti kauden aloittamista. Lokakuussa 2020 pidetyssä mielipidekyselyssä 58% kannatti Skotlannin itsenäistymistä ja Iso-Britanniasta irtaantumista.

Iso-Britannia pelkää, että Skotlannin itsenäistyminen voi vauhdittaa muiden itsehallinnollisetn halua itsenäistyä, kuten Northen Island ja Wales. Jokaisella heistä on oma autonominen hallinto, kieli, kulttuuri ja lippu.

Skotlanti ja Iso-Briatannia ovat olleet erimielisiä mm. Pandemian hoidossa ja EU erosta. Nämä asiat ovat vaikuttaneet skotlantilaisten mielipiteen muutokseen, sillä 6 vuotta sitten pidetty kansanäänestys Itsenäistymisen puolesta kaatui kun 55% oli silloin Itsenäistymistä vastaan, nyt 6 vuotta jälkeen päin yli puolet kannattaa Itsenäistymistä.

Onko Afrikasta tulossa seuraava Jihadistien sotatanner? Ainakin Osama-Bin Laden toimitti kerran valtaansa Sudanissa, jonka seuraukset näkyvät yhä. 2010 Terroristi järjestö Boko-Haram julisti Jihadin alkaneeksi, viime vuosina ISIS on siirtänyt hallintoaan pois Syyriasta ja Irakista, ja alanut vallata Länsi- ja Itä-Afrikasta alueita itselleen. Myös Al-Qaida on aloittanut raporttien mukaan liikehdinnän uudestaan.

Jihadisti ryhmät ovat siirtyneet sotimaan Afrikkaan Itä-Aasiasta, ja Afrikassa sotiminen ja oman aatteen levittäminen käy hankalaksi, kun terroristi järjestöt eivät sodi vain keskenään vaan myös paikallisia hallintoja ja valtioiden omia armeijoita vastaan. Ja se tarkoittaa terrorin ja köyhyyden uudenlaista nousua mantereella.

Terrori on jo alkanut; Viime kuukausina iskuja joissa on kuollut siviilejä on tapahtunut ainakin Afrikan 7 eri valtiossa.

Terroria seuraa radikalismi; Terroristi järjestöt pyrkivät kouluttamaan uusia jihadisteja nuorista henkilöistä ja levittämään poliittista ja uskonnollista ideologiaa – järjestöjen kammottavat päänleikkaus videot voivat olla suurelle osalle järkyttävää katsottavaa, mutta videomateriaali kidustuksesta ja suoranaisesta sadismista uhreja kohtaan voi myös vedota tietyntyyppisiin sosiopaatteihin, jotka hakeutuvat mielellään järjestön riveihin.

Köyhyys; Terrorin ja radikalisimin seurauksena köyhyys monissa mantereen valtioissa tulee lisääntymään ja jo nyt 1/4 elää köyhyys rajan alapuolella Afrikassa, se tarkoittaa yli 400 miljoonaa ihmistä koko mantereen väkiluvusta. Ja 60% afrikkalaisista koostuu nuorisosta joka on hyvää riistaa terrorsitijärjestöjen riveihin. Ja tätä väestönkehitystä järjestöt pyrkivät käyttämään hyväkseen Afrikassa.

VivianLaukka

Laman lapsi. 90-luvun alussa syntynyt mies, joka oppi ajattelemaan maailman asioita jo nuorena. Kirjoitustyyli ajoittain kärkäs ja sarkastinen. (Lukihärö) jos joku kokee tarpeelliseksi moittia kirjoitusvirheistä ;) Yrittäkää kestää. Vantaalle muuttanut, mutta sydän on aina Tampereella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu