OPS: "Perusopetus lisää tietoa ja ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta"

Aito avioliitto -aktivistien parissa viime vuonna levitetyn Seta -kiellon seuraaja on julkaistu Aito avioliitto -yhdistyksen sivuilla. Kyse on pari viikkoa sitten Aito avioliitto -yhdistyksen sivuilla julkaistusta Peruskoulu -lomakkeesta, jonka tarkoituksena on puolustaa yhdistyksen arvot jakavien vanhempien oikeuksia.

Kiellämme lapsemme osallistumasta uskonnon ja omantunnon vapauslain perusteella koulussanne mahdollisesti järjestettäviin Setan vierailutunteihin. Kielto koskee myös opetusta, mihin käytetään tietoa sukupuolesta Opetushallituksen laatiman 'Tasa-arvotyö on taitolaji ’- oppaan pohjalta. Lapsemme vanhempina emme hyväksy, että opetetaan sukupuolia olevan enemmän kuin kaksi (s.67), että jokaisella on oikeus itse päättää, mitä sukupuolta hän on (s.13) …”, todetaan Peruskoulu -lomakkeen alussa.

Lomake on tarkoitus toimittaa koulun rehtorille.

Aiempi vastaava Seta -kielto nousi uutisotsikoihin viime vuonna. Uutisoinnin yhteydessä Opetushallitus (OPH) teki selväksi, että koulussa käytettävästä oppimateriaalista ja opetuksen sisällöstä eivät huoltajat suinkaan päätä, vaan koulu ja opettaja.

OPH totesi myös, että opetuksen sisältö seuraa perusopetuslain määräämää opetussuunnitelmaa (OPS), josta kieltäytyminen ei käy päinsä.

OPH muistutti myös siitä, että mikäli kotona ei tueta koulun opetusta, siitä voi seurata lapselle ristiriita, mikä ei ole lapsen edun mukaista.

OPH:n vahvistama perusopetuksen OPS toteaa, että perusopetus lisää tietoa ja ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta.

OPS pyrkii omalta osaltaan heijastamaan voimassa olevaa tasa-arvolakia, joka ottaa huomioon tavallisen miehen ja naisen välisen tasa-arvon lisäksi huomioon myös sukupuolivähemmistöt.

On erittäin ikävää, että Aito avioliitto -yhdistys lomakkeineen pyrkii jälleen saamaan aikaa hämmennystä kouluyhteisöissä tavoitteillaan, jotka rikkovat koulujen monipuolista sivistystehtävää vastaan.

On lapsen edun mukaista saada kasvaa kohti elämän moninaisuuden ja ihmisoikeuksien kunnioittamista.

Lähteet:

”Nyt tuli "Seta-kielto" – mitä vanhempi voi kieltää koulua opettamasta lapselleen?”. Helsingin Uutiset, 13.10.2016

”Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2014”. Opetushallitus, 2014

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu