Salainen ultrakonservatiivi Agenda Europe-verkosto paljastui – Yhteyksiä Suomeen

Kesällä 2017 julkisuuteen alkoi vuotaa asiakirjoja, jotka paljastivat salaisen eurooppalaisen uskonnollisen verkoston, nimeltään Agenda Europe. Asiakirjojen joukosta löytyy strategia ”Restoring the Natural Order: an Agenda for Europe” ja vuosittaisista kokoontumisista kertovia papereita. Verkosto sai alkunsa vuonna 2013 pienen ryhmittymän kokoontumisesta mutta hyvin pian verkosto kehittyi yli sadan ihmisoikeuksien, naisten oikeuksien ja HLBTI-vähemmistöjen vastaisen järjestön muodostamaksi organisaatioksi. Verkosto edellyttää toimijoiltaan äärimmäistä salassapitoa ja kannustaa ääriajatteluun. Strategiasta paljastuu, että kohteina ovat muun muassa aborttioikeudet, ”keinotekoinen” ehkäisy, hedelmöityshoidot sekä homojen oikeudet, joiden osalta verkosto haluaa kääntää kelloa taaksepäin vuosikymmenillä.

Euroopan kansanedustajien väestö- ja kehitysfoorumi EPF (European Parliamentary Forum on Population and Development) julkisti 19.4. raportin, joka syväluotaa Agenda Europe-verkoston strategiaa. Raporttiin sisältyy myös kuvaus tavoitteisiin tähtäävän toiminnan erityispiirteistä ja keskeisistä toimijoista. Raportti toteaa, että ihmisoikeusvastaisen ultrakonservatismin nousu viime vuosina on ollut ilmeistä mutta tämän liikehdinnän tarkempi organisoituminen, rahoitus ja varsinaiset vaikuttamiskeinot ovat pysyneet piilossa. Nyt tähän on siis saatu merkittävää lisävalaistusta.

Raportti tekee selväksi, että Agenda Europe-verkosto on uskonnollinen äärijärjestö, jonka käsitykset ovat ultrakonservatiiveista uskonnollisista vaikuttimista kumpuavia. Verkosto verhoaa uskonnolliset käsitykset katu-uskottavaan muotoon puhumalla esimerkiksi ”luonnollisesta laista” ja ”luonnonoikeudesta”, joka on ”kaikkien ihmisten hahmotettavissa ja ymmärrettävissä mutta joka on muuttumaton”. Merkittävä haaste on niin sanotussa ”kulttuurivallankumouksessa”, joka on olennaisesti ”seksuaalinen vallankumous”, mikä puolestaan ”tulee yhtenä pakettina”. Strategia toteaa: ”kenen tahansa, joka pitää ehkäisyä ”normaalina”, täytyy hyväksyä homoseksuaalisuus, ja kenen tahansa, joka on hyväksynyt hedelmöityshoidot, on vaikea vastustaa aborttia”.

Vihollisista piirretään selkeä kuva: ”aborttilobbaajat”, ”lesbo- ja homolobbaajat”, ”radikaalin feminismin lobbaajat” ja ”militantit ateistit”. Kristityistä puolestaan pyritään luomaan kuva vainottuna ryhmänä.

Verkosto haluaa omantunnon- ja uskonnonvapauden varjolla erioikeudet esittää syrjiviä asenteita muun muassa HLBTI-vähemmistöjä kohtaan. Syrjinnän kieltävä lainsäädäntö nähdään erityisenä uhkana.

Agenda Europe-verkosto kokoaa toimijoita kaikista kristillisistä tunnustuskunnista. Vaikka suurin osa on katolisia, myös traditionalistiset protestantit ja ortodoksit ovat täysillä mukana. Katoliset toimijat ja instituutiot suorine yhteyksineen Vatikaanin hierarkiaan toimivat keskeisimpinä organisoijina. Mitä tulee Vatikaaniin, se on julkaissut ohjeensa siitä, miten katolisten poliitikkojen odotetaan toimivan politiikassa kirkolle tärkeissä kysymyksissä. Poliitikoilla on merkittävä edustus verkostossa ja sen salaisissa vuosittain järjestettävissä ”huippukokouksissa”. Omistautuneiden uskollisten seuraajien joukko ulottuu kansallisiin parlamentteihin, Euroopan neuvostoon, europarlamenttiin, puolueisiin ja Euroopan komissioon.

Strategian kansallisiin toteuttajiin kuuluu joukko samojen tunnusten alla toimivia eurooppalaisia HLBTI- vastaisia järjestöjä, kuten ranskalainen Ludovine de la Rochèren johtama La Manif Pour Tous-liike. Aito avioliitto-yhdistyksellä on La Manif Pour Tous-liikkeen kanssa yhteistyösopimus ja yhteiset tunnukset. Yhdistys on kiistänyt olevansa tietoinen verkostosta.

Verkoston rahoittajista löytyy eurooppalaisia aristokraatteja, meksikolainen miljardööri sekä venäläinen äärioikeistolainen oligarkki.

Strategia on tuottanut konkreettisia tuloksia, kuten vuoden 2016 lakiesitys abortin kieltämiseksi Puolassa, useiden Keski-Euroopan maiden torjuva suhtautuminen samaa sukupuolta olevien avioliittoihin ja lukuisa määrä vastaavia toimia kansallisella tasolla naisten ja HLBTI-vähemmistöjen oikeuksien rajoittamiseksi.

Eräänä Euroopan laajuisena tuloksena raportti mainitsee eurooppalaisen Äiti, Isä ja Lapset (Mum, Dad & Kids)-kansalaisaloitteen, joka tunnetaan myös Suomessa.

Verkoston to-do-lista on järisyttävää luettavaa: abortin täyskielto, ”ei-luonnollisen” ehkäisyn kieltäminen, hedelmöityshoitojen kieltäminen, homoseksuaalisuuden kriminalisointi ja ”homoprogandan” kieltäminen jne. Tavoitteena on myös romuttaa transihmisten oikeudet.

Lähde:

”Restoring the Natural Order”. EPF, 19.4.2018

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu