Yli 70 maata lykännyt kansallisia vaaleja koronapandemian takia

Kuntavaalien ajankohdan lykkääminen on herättänyt laajaa keskustelua, mikä on osin hyvinkin ymmärrettävää. Eräänä suurena pelkona monessa puolueessa on erilaisten salaliittoteorioiden ja disinformaation leviäminen. Pelko on jo valitettavasti osoittautunut aiheelliseksi ainakin sosiaalisen median virran perusteella. Myös valtamedia dramatisoi asiaa, mikä edistää äärioikeistolaisten toimijoiden demokratiavastaista agendaa.

Jokainen tervejärkinen suomalainen ymmärtää, että kuntavaalien lykkäämisen tarkoituksena on kansalaisten demokraattisten oikeuksien turvaaminen.

Äärioikeistolaisen Perussuomalaisten varakansanedustaja ja paikallispoliitikko Arto Luukkanen antaa eilisessä kirjoituksessaan DIKTAATTORI nimeltä Sanna surullisenkuuluisan näytteen kuntavaalien lykkäämistä dramatisoivasta poliittisesta opportunismista.

Luukkanen nimittelee pääministeri Sanna Marinia diktaattoriksi, joka olisi hallituksineen tehnyt vaaleja lykkäämällä vallankaappauksen.

Sotilasdiktatuurista puhuminen on alla kaiken arvostelun.

Luukkanen vihjailee kysymyksen varjoista, että missään muussa länsimaassa ei olisi siirretty vaaleja koronapandemian vuoksi.

Onko tosiaankin niin, että Suomi olisi ainoa maa, missä vaaleja olisi lykätty koronapandemian vuoksi?

Ei tosiaankaan.

International IDEA -järjestön mukaan 75 maata on lykännyt kansallisia vaaleja pandemian takia. Puoluesihteerien parlamentaarisen ryhmän enemmistö laittoi nyt terveysturvallisuuden edelle.”, toteaa SDP:n kansanedustaja Matias Mäkynen Twitterissä.

Euroopasta löytyy pitkälti 20 maata tai itsehallintoaluetta, missä vaaleja on siirretty koronapandemian vuoksi.

Asian voi jokainen halukas käydä tarkastamassa International IDEA -järjestön sivuilta, milloin tahansa.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu