Aito avioliitto-yhdistyksen fantasiat pommeilla hyökkäävästä sateenkaaresta kertovat jotakin yhdistyksestä itsestään

Sodankäynnin todellisuudesta ammentavan ja väkivaltaisia mielikuvia hyödyntävän retoriikan luulisi näinä aikoina olevan jotakin sellaista, minkä käyttämiseen niin politiikassa kuin muussakin yhteiskunnallisessa vaikutustyössä olisi korkea kynnys. Eurooppalaista maata Ukrainaa ja sen kansaa terrorisoidaan tälläkin hetkellä pommituksin tuhoten perheitä lapsineen ja heidän elämisensä edellytyksiä. Edes imeväisiä ei säästetä. Sotaa käydään myös kauempana liki jatkuvana vuona samoin seurauksin. Onkin valitettavaa, että sodan todellisuus, kuten putoavat pommit, voidaan valjastaa mielikuvituksellisen ideologisen vihollisen demonisoimiseen. Tästä antaa näytteen Aito avioliitto -yhdistys omassa parin viikon takaisessa artikkelissa Gender-ideologia, anti-gender, valtiovalta ja arkkipiispa.

Yhdistyksen kannanotto alkaa sarjakuvalla. ”Varokaa pommeja tulossa!!”, ”Sateenkaari hyökkää, ovat varustutuneet gender-ideologia pommeilla” ja ”Ei voi olla totta, taasko!?” ovat vuorosanat, joilla lukijat, potentiaalisesti myös alaikäiset, johdatetaan artikkelia kannattelevaan mielikuvamaisemaan.

Varsinaisen tekstin alussa marssitetaan esiin ”sota”, ”taivaalta putoavat tuhoisat pommit ” ja ”ilmatorjunta”. Niillä ryyditettynä sisältöä sitten juoksutetaan.

Englanninkielen auttava osaaminen aukaisee aika monta asiaa ja selittää myös joidenkin sanojen merkitystä ja alkuperää. Kun sodassa taivaalta pudotetaan tuhoisia pommeja, tekee ilmatorjunta, englanniksi ”anti-aircraft”, hyvää työtä suojellakseen kansalaisia. Tuo englannin kielen ”anti” -etuliite tarkoittaa uhan torjuntaa tai jonkin vastustamista.”, alkaa teksti.

Toki kirjoitus tekee selväksi siirtymisen käynnissä olevan ”henkisen sodan” tarkastelemiseen.

Kukaan ei ole täysin suojassa henkiseltä sodalta. Tätä sotaa ei julisteta mitenkään, se alkaa salaa ja se tulee luoksesi huomaamattomasti. Tietoisuuteemme vain alkaa tipahdella yhä useammin, esimerkiksi ulkomailta tuotuja gender-ideologian väitteitä viestintäkanavien kautta, halusit tai et. Nämä ”gender-pommit” on suunniteltu tuhoamaan normaali käsitys ihmisestä: Se, että on miehiä ja naisia, tyttöjä ja poikia, äitiä ja isiä.”, kertoo artikkeli eräänlaisen vaanivan sodankäynnin tilannekuvasta.

Kirjoituksen ”gender-ideologiaan” kohdistuva kritiikki ei yllätä mutta se hitusen yllättää, että artikkeli kirjaimellisesti puolustaa anti-genderiä ja siten julistaa Aito avioliitto-yhdistyksen osaksi ”hyvää” anti-gender-liikettä. Tietämättömille sen verran, että käsite ”gender-ideologia” on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien vastainen salaliittoteoria (vert. edellä ”se alkaa salaa ja tulee luoksesi huomaamattomasti”), josta termit ”anti-gender” ja ”anti-gender-liike” esimerkiksi akateemisessa tutkimuksessa juontuvat.

Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että tällä kertaa Aito avioliitto -yhdistys on päättänyt ottaa askelen, missä propagandalla pyritään johdattelemaan otollisia mieliä ajatukseen väkivaltaisesta ja tuhoavasta vihollisesta. Tällä mielikuvalla tavoitellaan niin sanottujen heikoimpien lenkkien vastareaktioita, mikä on anteeksiantamatonta.

Provokatiivisella konfliktihakuisuudella yhdistys on pelannut aiemminkin.

Jokainen voi pohtia, mikä yhteys Aito avioliitto-yhdistyksen soveltamalla tavalla viestiä on voimakkaasti lisääntyneeseen ilkivaltaan esimerkiksi Pride-tapahtumia vastaan?

 

+17

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu